Merhaba abilerim, kardeşlerim. Bayramdan sonra (Dolunaya yakın) Mecidiye'de sahilden Mırmır avına gideceğiz arkadaşımla. Sahilden solucan toplayıp 20:30 - 21:00 gibi avımıza başlayacağız. Birinci sorum burada Mırmır'a yem yapabileceğimiz canlı yemleri satan birini bulabilir miyiz? Diğer sorularımsa takım ve tekniklerle ilgili. Öncelikle kamışım 3 metrelik surf kamış bunu belirteyim. Forumdan üst ve alt konulardan edindiğim bilgilere göre mırmır küçükken ne kadar meraklı ve cesaretliyse büyüdükçe o kadar ürkek-çekingen oluyormuş. Bu yüzden Owner'ın 6 numara şu iğnesi uygun gibi geldi bana (http://www.spotbalik.com.tr/5114-IGNE-NO1-20-arasi-6,PR-21857.html ) İğnelere ve takıma Lineaeffe Hikaru Ultra 0,18mm ( http://www.spotbalik.com.tr/Hikaru-...-Misina-150mt-014mm-050mm-018mm,PR-23698.html ) fırdöndüden sonrasına da TRABUCCO XP-LINE ALL ROUND 0,25mm ( http://www.spotbalik.com.tr/025-MM-XP-LINE-ALL-ROUND-300-MT,PR-21252.html) kullanmayı düşünüyorum. Bunlar uygun mudur ? Alışverişe başlamışken gece avlarının olmazsa olmazı kafa lambası da alalım http://www.spotbalik.com.tr/Power-LED-Zoom-Ozellikli-Kafa-Lambasi,PR-27511.html Şöyle bir şey yeterli olur heralde. Son olarak yakın tarihte Mecidiye'de avlanan varsa balık durumu nedir, mırmır'dan başka bir şeyler de tutabilir miyiz? Herkese gönlünce avlar, rastgele.
Hasan merhaba genç kardeşim Bayramdan sonra bende Sazlıdere mevkiinde olacağım. Bende senin gibi o kıyılarda nasıl av yapabilirim diye arkadaşlardan bilgi istedim. Ayrıca dikkatimi çekti,sahilden solucan derken ne tür bir solucan topluyorsun?yada nasıl?benimde yem konusunda sıkıntım varda
Erkan abi öncelikle iyi akşamlar. Mecidiye sahilde suyun ve kumun birleştiği yeri kazıyosun biraz derinleşmeye başlayınca solucanları topluyosun bu kadar Bu solucanların özelliği fosforlu olması. Dayımın söylediğine göre mırmır bu solucanları bayağı seviyomuş
Hasan daha önce bir arkadaş bana bunu tarif etmişti ama geçen sene gittiğimde sahili köstebek yuvasına çevirdiğim halde bir türlü bulamadım acaba yanlış yerlerimi didikledim Suyun ,yani dalgaların kıyıya vurduğu yerleri(ıslak olan yerler) aradım
Valla doğru yeri aramışsın abi neden çıkmamış anlamadım. Ben de ilk defa 2 ay önce şahit oldum buna. Ne suyun içinde olcak ne sahilin çok kuru yerinde olcak. Deniz suyunun vurduğu son nokta diye tarif edeyim ben sana
Hahh!! tamam ben biraz denize yakın yerleri kurcalıyordum şimdi oldu Hasan bu sefer solucanlar korksun Erkan abinden Çok sağolasın bak bu bilgi bile işe yarar Ayrıca bende mırmır avını çok seviyorum Erdek tarafında zevkli avlarım oldu. Ama Sarozun sazlıdere kıyıları çok taşlık ve kayalık. Bir de derin değil 60 lık kurşunu fırlattım dibe inmesni beklerken,atar atmaz tok diye ses duydum
Ben burada İbrice hariç avlanma fırsatı bulamadım henüz. Mırmır avının kıyaya yaklaştığındaki mücadele edişi cezbetti beni, bir an önce hissetmem gerek Kullanacağım takımlar hakkında bi yorum alabilir miyim sizden Erkan abi?
Hasan aslında mırmır için erdek'te avlanırken çok teferruatlı takım kullanmadım. Klasik üç köstekli dip takımı. Fırdöndüden sonra bir buçuk metrelik bedene kırk santim aralıklı köstekler Kösteklerin boyu on beş yirmi santim İğne duruma göre mustad bronz serilerinden 1 yada iki Yada sinek iğne diye tabir edilenlerden 6 yada 7 no iğnelerden, duruma göre değişir sende bilirsin. Yem olarak enteresandır kayalara yapışık halde olan midyeye benzeyen adını unuttum şimdi hem sert hem atışta dağılmayan yemleri kullandım
O yemler çok ilginç taşa yapışıyor çıkmıyor ben dediğim solucanları ve evdeki karidesleri deneyeceğim. Bakalım neler olacak
Hasan o kabukluları çıkarmak kolay, bıçağın ucu ile kenarından kastırınca kendini salıyor Bir de sana sormayı unuttum,o solucanları çıkarmak için ne kadar derin kazmak gerekir?
Sağol HasanBu bile önemli,ben şimdi solucan çıkmıyor diye mezar derinliği kadar giderdim Bu arada konuya benden başka kimse uğramamışbanghead olsun sen bana yardımcı oldun ben sana
Arkadaşlar, Eriklide İşçimen Otel'in az ilerisindeki kayalıklardan mımıra ve çupraya olta atabilirsiniz. Yem olarak tekeyi tavsiye ederim.Plajın sonu ve kayalıkların başlangıcının olduğu yerde küçük bir baraka göreceksiniz, burda malzeme ve canlı teke satan bir balıkçı var, 5 tl.'ye 30 adet canlı teke alıp avınızı yapabilirsiniz. Ayrıca yanınızda birazda tavuk eti bulursanız, çupralar buna hayır demez. Hayırlı ve bereketli avlar dilerim...
Abi öyle oldu biraz ama napalım. Zaten dediğim malzemeleri sipariş ettim artık Abi verdiğin bilgiler çok makbule geçti. Mecidiye'den sonra bir de Erikli'yi yoklarız
Arkadaşlar Mırmır ile ilgili sohabetiniz keyifl, ancak ben bir konuda bilgi almak istiyorum. Saroz'da olan arkadaşlar varsa, özellikle Büyükevren-Sultaniçe arasında, ZARAGANA durumu nedir acaba, bilgi verirseniz iyi olur. BU arada o meşhur solucanlar bazen çok dibe kaçıyorlar, üşenmeden kazmak lazım. Yanınızda orta boy bir kurek götürürseniz ve derin kazarsanız daha çok bulabilirsiniz. birde bir tane bulduğunu yerde kazmaya devam edin bu hayvanlar çok sosyal hep birlikte yaşıyorlar.