Saros Merhabalar, Haftasonu Saros' a mı gitmeyi düşünüyorsunuz? Bende o taraflara gitmeyi düşünüyorum ancak gidipte boş dönmek var, bilgisi olan varsa çok makbule geçer.
Saros Körfezi Selamlar arkadaşlar, Saros körfezinde kıyıdan nasıl avlanılabilir, mesela olta , iğne, yem... teşekkür ederim
Daha önceki başlıklarda Erikli de Levrek aldıklarından bahsetmişler, ben pek bir acemiyim 2 tane rapala ve bikaç sahte yem aldım , yanımda da tavuk gögsü ve donmuş karides götürmeyi planlıyorum, işallah iş yapar, tabi balık varsa
güneyli köyünde sahilden kumluk alandan gece levrek alıyorlardı 5-6 sene evvel... ahtapot parçası takmışlardı oltaya
Bu sene Saroz Erikli de daha tekneme adımımı atmadım.Eskiden hafta sonları kaçabiliyordum...Şimdi malum gidiş geliş 550 km ...Haliyle biraz masraflar koymaya başladı ...Ben de tatilimin tam bir haftalık kısmını sadece ava ayırarak Eriklime gidiyorum...Bu sene sinarit yada lambuka kovalamak istemiyorum ...Yakalaması daha az zaman gerektiren ama miktar olarak tatmin eden uskumru ve mercan kovalıycam ...Bu arada geceleri yine tekneden büyük boy mırmır avlamak istiyorum ...Yani bu sene hiç trofe hayali kurmadan ''ne kaaa ekmek o kaaa köfte '' dicem ... Herkeze Rasgele
Cumartesi Erikliye gittim ancak hava çok rüzgerlıydı ve ufak Mırmır lar dışında pek bişi çeken olmadı ne yazık ki, ancak birkaç gece önce kıyıdan hem levrek hemde kiloluk Mırmır lar çekmişler. Bir haftasonu uygun arkadaşlarla hep beraber gidelim
arkadaşlar hepinize selamlar saroz mecidiye erikli civarlarinda kıyıdan avlandım şuan tam mevsimi mecidiye uzun kum plajının solundaki kayalıkları tavsiye ederim yem olarak çakı sapı,teke,maunve deniz solucanını tavsiye ederim kara göz,çupra,ısparoz,mırmır,mercan,kaya istavriti,ve nicelerini tutabilirsiniz gerisi size kalmış rastgele
Mustafa abi bende Cumartesi akşamı çıkıcam tatile.Normalde zıpkınla dalıyorum tabi gündüz.Ama aynı zamanda rapala da beni acayip sardı gittim 200 lira verdim takım düzdüm.Orda rapala ile av yapabilir miyiz levrek için ?
zıpkınla giren arkadaşlar var sinağrit gördüklerini söylediler ama sonuç vahimdi levrek var ama mevsimi değil sonuç alacağını zannetmem zargana için uygun mevsim bol şanslar rastgele
Arkadaşlar buradaki yazışmalar ,istenilen bilgiler istatistiğinde Saroz Körfezine -özellikle Erikli Mecidiye bölgesine -oldukça yoğun bir ilgi olduğunu görüyorum Mesafe olarak İstanbul 'a yaklaşık ortalama 250 km olan bu yerler gerçekten görülmesi gereken yerlerdir.İstanbul 'a bu kadar yakın ama bu kadar güzel yerlerin olabileceğini görmek sizi şaşırtacaktır. Biz balık avı sevdalılarını ise buralarda çok güzel sürprizler bekler.Bu sene oluşan talep üzerine bazı tekne sahipleri teknelerini de kiraya vermeye başlamışlardır.Üstelik fiyatlar diğer yerlere göre oldukça caziptir. Konunun toparlanması açısından başlıklar halinde bilgiler şu şekildedir. A)ULAŞIM :İstanbul Tekirdağ Keşan istikametinden geliyorsunuz.Keşandaki dörtyol ağzından Çanakkale tabelasına takip ediyorsunuz...Yolda yavaş yavaş sağdan gidin Erikli tabelasını göreceksiniz. B)KONAKLAMA :Buralarda otel sayısı çok kısıtlı olup olanlarda uçuk fiyatlar ister.En iyisi pansiyondur.Mesela şu günlerde günlük 50 YTL dir.Sezonda bu fiyat 100 YTL yi görür .Bu fiyatlar kişi başı değildir.Mesela pansiyonuna göre tamamamen her şeyi ile size ait bir kat kiralarsınız.İster 2 kişi ister 4 kişi kalın . C)YİYECEK -İÇEÇEK : İçinde her şeyi olan bir daire kiraladığınız için malzemeyi alıp istediğinizi yapabilirsiniz.Ama yok ben mutfakla uğraşmam derseniz yiyecek içecek buralarda diğer tatil yerlerine göre oldukça ekonomiktir. D)AVCILIK :Bizim için en önemli konu .Bu seneye kadar öyle pek kiralık tekne bulamazdınız.Ama bu sene uygun fiyatla tekne bulmak mümkün .Mercan bu sene bol ,gece iyi mırmır çıkıyor.İşi ve yöreyi bilenler sinaritleri kaptı.Bir de malum levrek zamanı yaklaşıyor. Kısaca çocukluğumdan beri gittiğim Saroz Körfezi hemen yanıbaşınızda ama sizi İstanbul 'dan tamamamen kopartacak farklılıkta bir yerdir. Özellikle bayram tatili için düşünenler hem tatil yapacakları hem olta sallayacakları sapsarı uzun kumsalları ile bu güzel yerleri düşünün derim Rasgele Ayrıntılar İçin ; www.saroskorfezi.com
Gelibolu-Yeniköy kıyısından avlanıyorum.Bu sene kıyıdan eşek isparozları ve sargoz tuttum.Kasım aylarında çok güzel levrek yaptığı söyleniyor.Merak edenler google'den Gelibolu-Yeniköy diye aratsınlar.Benim çektiğim fotolar çıkar.
enez tarafına giden yok herhalde reklam yapalım biraz mırmır çupra levrek sinarit (lüferde olduğu söyleniyor) alabileceğiniz aynı zamanda kafada dinleyeceğiniz güzel biyerdir. Tavsiye ederim eskisi kadar zevkli değil tabi attığımız gibi gelmiyo balıklarda yinede denenmesi gereken bir yer yarın tekrar gidiyorum inşallah bişeyler resimleri koyarım haftaya