arkadaşlar merhaba.Önümüzdeki haftasonu kısmetse edirne'de saros körfezinde tekneyle erken saatte açılıp avlanmak istiyoruz.Tekneyle hangi balıklara atabiliriz sarosta ve takımlarla yemler nasıl olmalı? aklımızda sinarit gibi iri balıklar var tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkürler...
Merhaba Öncelikle Saroz Körfezinde hangi bölgede avlanacağını belirtirmisin . Bölgeye göre yardımcı olmaya çalışırım.
burak abi merhaba.Biz mecidiye uzunkum açıklarında avlanacağız.Birgün adamın birini oralarda yüzerken elinde 3 kg kadar bir sinaritle görmüştük.Tabi nasıl tutulur neyle tutulur bilmiyoruz.Başka neler çıkar açıklarda bir bilgimiz yok.Yardımcı olabilrsen çok sevinirim.Bir de açıkta jigging tekniği ile av yapabilir miyim ??
Okan Merhaba, O bölge için sinarit avı daha erken , eylül ayının sonu gibi sinariti sırtı çekerek yakayabilme şansın var . Şu sıralar az da olsa çapari ile kolyoz yakalanıyor. Fakat en garantisi , yemli olta ile mercan , mırmır , sarpa , ve hatta iri istavrit . Önümüzdeki hafta sonu , hava poyraz olursa , şansın çok daha fazla. Rastgele.
burak abi ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim.Bilgilerinden mutlaka faydalanacağım.Dediğin gibi kıyıdan bile iri istavrit falan çıkıyordu.Sinarit için erken olduğunu belirtmişsin hiç mi şansımız yok peki? çünkü o dediğim adam 3 kg luk sinariti kıyıdan aldığını söylemişti yaklaşık 3-4 hafta önceydi sanırım.
Birşey değil Okan. Sinarit için tabiki şansın var , sonuçta av bu nerede rast geleceği belli değil. Benim sana yazdıklarım sadece o bölgede yaşadığımız tecrübeler. Sen mutlaka sinarit tutmak istiyorsan , adaların olduğu bölgeye git . Sabah çok erken dene , şansın çok daha fazla olucaktır. İbrice uzun kumda , Kıyıdan canlı yem ile bırakma yöntemini dene , yem olarak canlı kefal yavrusu kullan . Kefalin büyüklüğü yaklaşık 6- 10 cm arasında olabilir.
anladım abi.Dediğin gibi canlı yem ile şansımı deneyebilirim.Bakalım vakit yaklaşıyor artık.peki bu jigging tekniği ile ilgili bilgin var mı abi iş yapar mı ?
Bilmiyorum Okan , Bu konu ile ilgili çok tecrübeli abilerimiz var. İstersen onlardan yardım al. Ben bilmiyorum.
ben bu hafta sonu eriklideydim. mecidiye açıklarında tekne ile avlandık. derin dondurulmuş teke ile açıktan bolca mercan, kıyıya yakın yerden daha bol ispari aldık. teke bulamzsan marketlerin çoğunda dondurulmuş yemlik karides satıyorlar. işini fazlaca görür sanırım. paketi 5 tl.
şu anda tatil için Eriklide'yim ...kerterizlerde hem miktar hem boy olarak çok güzel mercan alıyoruz ...bir de porsiyonluk karagözler geliyor ...yem canlı mamun...tek başıma mamun çıkartmak tam dert oldu ama yem mamun oldumu affı olmuyor...bu arada ilk defa olarak çok iyi boylarda barbun alıyorum ...buralarda olan varsa tanışalım ... Rasgele ...
merhaba boğaç benimde eriklide yazlığım var ama iş münasebetiyle bayram sonrası kapatıp dönmek zorunda kaldım ama iyi bir av yapacağımı bilirsem hafta sonları bile üşenmeden gitmeyi düşünüyorum bu arada kerterizlerde dediğin şey nedir neresidir ya acemiliğimden anlayamadım yada bilmiyorum aydınlatırmısın.
merhaba Orhan , kerteriz dediğimiz şey bir nevi balığın denizdeki adresi ...mesela mecidiye sahilinin 10-12 metre açıklarında böyle bir adresim var ...şu anda eriklide hava ve deniz muhteşem ...teknen var mı ?
inşallah önümüzdeki yaz sezonu olucak geçenlerde erikli danişment arası balıkçı barakalarının orda kıyıdan denedim ama nafile ben denemelerimi yaparken bi abimiz zıpkınla daldı beş dakika sonra 30.cm e yakın bir levrekle çıkıverdi ve daldığı yerin levreğin merası olduğunu çok sayıda gördüğünü ama tek başına zıpkınla avlanmanın zor olduğunu söyledi yani o tarafa doğru bi git istersen teknen varsa
teknem var ama ama suda değil ...bende başka arkadaşlara misafir oluyorum bu seferlik ...üşendim indirmedim ama pişmanım ...o mera dediğin gibi levrek yeridir...ama 30 cm levrek değil ispendek sayılır ...levrekler daha büyümedi ...bir de çok dolaşmak lazım ,canlı yem lazım ,sabır lazım falan filan ...ama kerterizde balık garanti ...200-300 gr lık karagözler süper zevk veriyor...bu arada bence sıfır tekne alma buralarda ikinci el süper tekneler var ... bu arada bakın dün akşam ki avdan ...bol çeşitli 3 kg balık ... URL=http://img837.imageshack.us/i/fotoraf0043i.jpg/][/URL]
ben dört zamanlı 25 hp motor 4,50 veya 5 m bi tekne almayı düşünüyorum oralarda görürsen bu özelliklerde telefonunu bile alıp bana yazarsan sevinirim arkadaşımda iki zamanlı vardı mecidiyeye gidip benzin almaktan bıkmıştım çok yakıyor ve hiç gitmiyor..
özelden bildiririm ...hevesi kaçanlarda çok güzel ve uygun tekneler düşüyor ...25 hp ve 4,50 burası için çok iyi bir kombinasyon ...tanışmak dileği ile ...şimdi yem toplamak için göle gitmek zorundayım ,yarın sabah yine balıkçılık var ,daha Tarkanıma balık götürücem ... Herkese Rasgele