Arkadaşlar, Saros'da kiralık tekne bilen varmı acaba? Eğer bilgi gelir ise bu akşam o tarafa doğru gitmeyi planlıyorum. Forumda aradım ama bulamadım ne yazıkki.. teşekkürler, Onur
Onur bey öncelikle aramıza hoş geldiniz Sizi bu konuda Tarkan Ateş arkadaşımızın aydınlatacağını hatta ve hatta öyle bir aydınlatacağını, sonucunda hiç kararmayacağınızı bildirmek isterim.Keyifli paylaşımlar
Geliboluya gelmeden, takriben 30 km önce kavak köyü vardır. Balıkçı teknesi bol olan bir yer. Ancak kiralık tekne olup olmadığını bilmiyorum. Ayrıca kavak köyünden geçerek saroza dökülen büyükçe sayılabilecek bir derede var. Levreğin bol olduğu söyleniyor doğal olarakta kefal tabiiki. Balıkçı tekneleride zaten bu dere boyunca demirli duruyor. Köyün girişinde balıkçılar için küçücük bir balık buzhaneside var. Balık satışıda yapılıyordu. Hani saroza gidipte eli boş dönenler için. Tekne sahiplerine buradan da ulaşabilirsiniz.
Ahmet kardeşim,barj gölü dediğin kavakköy- şarköy yolu üzerindeki gölettenmi bahsediyorsun,yoksa başka bir yerdemi? Bazen gelip geçerken balık tutanları görüyorum. O gölette bir keresindede 4 sene filan önceydi tatbikata bile rast geldik. Göletin içinde çıkarma gemileri, tanklar,zırhlı bilimum araçlar ve çok sayıda mehmetçik vardı. Hanımda bende gözlerimizi ovuşturup tekrar terar bakmıştık Saroz denizine yaklaşık 20 km gibi bir nesafe varken gölette bir tatbikat bizi çok şaşırtmıştı.
. Muhtemelen İstihkam birliği Dahili Sularda Manevra tatbikatı yapıyordur. Köprü kurma Araç Geçişi İnkikal konuları deniz de yapılamıyor bunlar.
Saros Çok Güzeldi Merhabalar, Cumartesi öğleden sonra dayanamayıp Saros'a gitmeye karar verdik. Aldık elimize bir harita çıktık yola Yolda, internette bağlanarak buraya yazılan mesajları okudum. Teşekkür ederim ve hem Kavakköyü'ne hem de Güneyli'ye gitme imaknımız oldu. Her 2 tarafta da balıkçı teknesi bulduk ve Güneyli'den balığa çıktık. Ne yakaladık diye sorar iseniz, gene büyük balık peşinde olduğumuz için hiç bir şey... Yaklaşık 4-5 saat boyunca sırtı geçtik ama ne yazıkki istediğimiz balığı bulamadık. Bir ara altımızdan büyük bir balık sürüsü; biz yaklaşık 70-80 metre derinliklerde iken 20 mt civarından geçti. Hemen yemli hazırladık (tuzlanmış Sardalya ) ve aynı anda değişik 2 tür çapari attım (Hindi tüyü ve Beyaz kuş tüyü) ama sonuç nafile. Uskumru sürüsü diye düşünmemize rağmen 1 tane bile balık atlamadı. Sadece o ara dipten 1 tane büyük Mercan aldık onuda orada bıraktık Güneş her yerimizi kavurdu şu an boynumu bile çeviremiyorum ama güzel bir gün geçirdik. Haftaya sanırım gene Çanakkale ama artık bu sefer Uskumru ve Mercan'a gideceğiz... Saros halkı çok cana yakın ve samimi. Tekne bulmak ve balığa çıkmak çok kolay ama tekrarlıyorum hepsi Sarı Kağıt istiyorlar zira sahil güvenlik denetimleri oluyormuş.