Kardeşim Hasan (Denizbilimci), yakın arkadaşlarıyla birlikte Saros Danişment mevkiinde 2 haftalık av kampı yapıyor, Eylül başında dönecekler. Ben yanlarında 3 gün misafir oldum, inanılmaz tecrübelere şahit oldum. Kopan çelik iğneler, gece yarısı botun etrafını kuşatan kalamarlar, elle yakalanan zarganalar, uskumrular, oltaya yarım gelen ısırılmış mercanlar, mığrılar, ahtapotlar... Hasan'ın bol resimli ve videolu raporlarını heyecanla bekliyoruz..
Hüseyin desene Hasanlar olabildiğince herşeyi fotoğrafladılar ise döndüklerinde çok güzel bir rapor çıkacak ortaya
Bütün bahar böyle bir kampın hayalini kurdum gerekli malzemesini tedarik ettim ama maalesef bana eşlik edecek arkadaş tarafından satıldım Tek başımada gözüm yemiyor doğrusu (( Neyse artık buradaki raporlar ve resimlerle teselli bulacağız artık
Keşan da oturuyorum, her hafta sonu eneze gidiyorum, yani bana her hafta kamp gibi. geçen pazar enez limanda biraz deneme yaptım ancak balık olmasına rağmen alamadım. sadece bi takip oldu. sonrada midye çıkartıp döndüm büfeye
Danişment kampında 7.günümüzdeyiz. Bir sürü fotoğraf ve video birikti, raporlamayı dönüşte yapacağım inşaallah. Ön bilgi olarak bol bol mercan kupes yakaladık. Uskumru, kalamar, köpekbalığı, mığrı, vatos, ispari, zargana, karagöz de oltalarımızı ziyaret etti. Levrek hiç alamadık, henüz erken zannedersem. Ege balığı nedense pek lezzetli değil. Bir tek kalamar çok lezzetliydi, diğerleri yağsız ve yavan bir tada sahip. Kışın belki tadları daha farklı olabilir.
işin en kötü yanı körfezin en ölü zamanının bu zamanlar olması ekim kasım aylarını bu aktiviteler için daha iii olacağı kanaatindeyim tabi bu çadırda kalacak arkadaşlar için biraz problem olabilir.ona göre uyku tulumlarınızı sağlam tutun. neşeli ve bol avlar dileğimle........
Kasım ayında tekrar gidelim derim, bu sefer çadır olmaz, Erikli - Danişment arasında denize sıfır evler var, ölü sezonda 5 kişi kiraladınız mı çadırdan bile ucuza gelir. Şimdi Hasan ve arkadaşlarından 2 haftalık çadır kampı dönüşünde sadece balık avı değil kampçılıkla ilgili tecrübelerini de dinlemek lazım. Hangi malzemenin eksikliği hissedilirken, hangi malzeme gereksizdi. Mesela el fenerleri gece avında zayıf mı kaldı? Sivrisinek problemi yaşandı mı? Erikli'de kokmuş karidesler neden o kadar pahalı? Mamun çıkartma işi n'oldu?... Aklıma bir sürü soru geliyor yahu....
Bugün oralardaydım. Belgesel çekimlerimizin 3.safhasında yer alacak bu Egenin en verimnli merasında incelemeler yaptım. Yakında Gökçeadaa ev tutuyorum. Tekne işide hallolmak üzere.İnşallah her şey tamam olduğunda meraklı ve ciddi herkesi davet edip trofe av heyecanını sizlerede taddıracağım. Sevgiler
Av raporunu ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Bana da fikir verecek. Ben de daha hafta sonu oradaydım. Bilseydim geleceğinizi haberleşirdik, bir çay ısmarlardım size başka zamana artık . Kasıma kadar evi tutarsanız, o civara bir tur düzenlemek istiyorum toplamda 2-3 kişilik size de uğrarız Gökçeada da olursanız eğer.
Büyük bir merakla Hasandan gelecek haberleri bekliyordum zaten, inşallah bol miktarda trofe ve güzel fotolar ile dönerler...