onbeş tatilimiz başlayınca fırasat bu fırsat deyip hayal ettiğimiz saroz avımız için harekete geçtik .tabi ilk üç dört gün eşim ve kızım la tatilin keyfini çıkardık .dersaneci olduğumuzdan dolayı datatilimiz bi hafta idi .sonra hanıma dedimki tamam artık sizinle buraya kadar beni bırakınn artık ben avımı yapacam.sürekli ibriceden çıktığımız kaptanımızı aradık o da tekneyi bakıma almış.dedik eyvah nolacak şimdi.ekipte aslen keşanlı olan arkadaşımıza dedik ismailk top sendeayarla bi şeyler oda farklı bi yerden bi tekne ayarladı bizde kalktık gittik ama verilen adreste adamın bizden haberi bile yoktu zaten adamda yoktu.baktım orda beş altı tane tekneci vardı gittik ve adamklardan ricaettik adamda sağolsun bize tamam dedi ve avımıza başladık.tabi giderken kaptanla muhabbete başladık adamlar yol boyunca bize yakaladığı sinaritleri mercanları anlatıyodu.neyse ilk avlağımıza vardığımızda tık yoktu sadece bi tane parmak kadar mercan geldi sonra bekle bekle tık yok .dedikki yani bumercanlar nerde kaptanda hava lodos gösteriyo oralara gidemiyorum dedi ama baktığımızda havada güzeldi dedik ki ya hadi kaptan gideli bi şey olmaz ve avlağı değiştiriyoduk ama tabi bizim suratlar bi karış acaba kaptan bizi gaza mı getiriyodu.neyse giderken bi palamut sürüsüne denk geldik aman tanrım ya oda ne biri zıplıyo biri iniyo resmen elimle yakalayasım geldi balık ları sıkıştırmışlar ama ne sortiler hepimiz de heycan tavan yaptı.avlağa vardığımızda oltaları indirir indirirmez hemen balıkları almaya başladık ama sigara bile yakacak zamanımız yoktu resmen karidesler yetiştiremiyoduk.mercanlar karagözler ve ıskatar balığı ama karagözler küçüktü.alıkoymadık ama mercanlar iyiydi.kaptanımız sağolsun iyiydi hatta bana jigle ben sana sinarit ve mercan tutturacam diye söz verdi .bu haftada bi jig kamışı alacam okuma markasu cuma günü indirime girecekmiş bi andros alacazartık zaten makinam raw 2 mevcut .artık jig ede başlayacağız .kullanılan takımlar :0.30 0.35 berkley fc ayrıca takımlarda fosforlu boncuk kullandım iğne :wmc beyaz çapraz 4 no makina :shimano nexave 6000 misina :lineaeffe american braid örgü misina (tavsiye ederim) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Sevgili Serkan Yoğun bir lüfer av sezonu geçiren İstanbul avcılarının,sonrasında Saroza kadar uzanıp,bu kere kırmızı balıkları,İstanbulda pek raslayamayacakları sair cinsleri yakalama hevesi gittikce artmaktadır. Solo değilde,belki ilerleyen yaşım icabı ve belkide gittikce depreşen yanlızlığım sonucu arrtık genelde bazı av partnerlerimle birlikte avlanmayı yeğliyorum. Bu bakımdan ve özellikle son zamanlarda balığı hayli azalan Sivrice bölgesinde değilde o muhteşem Saroz sularında avlanmayı yeğleyip,oralara uygun,imkanlarımızın elverdiği ölçüde yenibir teknenin yaptırılıp,ora limanlarından birisine bağlamaya karar verdik. Sanırım en geç Mayıs başlarında,hemde Sinagritin kıyıladığı o aylara yetişebilecek yeni tekne. İşte o zaman Sarozun o muhtşem doğasında birlikte sizlerle,tercih edenlerinizle avlanmanın doyumsuz keyfine ereceğim. O gün lerin gelmesini iple çekiyorum. Bu keyfi yakalamış olan senin avını tebrik ediyor,devamını diliyorum. Sevgimle kal
vedat abiciğim sizin gibi değerli büyüklerimizle avlanmak inanın bize o kadar mutluluk verirki bunu anlatamam bile .o günlerin gelmesini asıl biz sabırsızlıkla bekliyoruz.