Arkadaşlar bu konuyu Saroz'a giden ve bu bölgede avlanan bilgilerin paylaşımı için açtım. Fotoğraflarla süslersek sevinirim. Mera paylaşımı ve organizasyonlar yapabiliriz. http://img710.imageshack.us/i/72133887.jpg/][/URL]
Gerçekten çok güzel bir fikir ihşallah oralarda avlananlar avlak durumunu ve yerlerini söylerler Zira ben bu sene enez sahilde at-çek te başarılı olamadım
Enez limanında bundan tahmini 5 6 sene önce at çek ile çok güzel levrekler almıştım ama şuanki durumu hakında hiç bir fikrim yok. Sarozda avlanan arkadaşlar bilirler ama doğru yer olduktan sonra soroz balıkçıyı boş çevirmez
Arkadaşlar ben Ecekoy'da, İbrice limanında, Gökçetepede ve Minnş adasının sağ tarafından kıyıdan avlandım. Kıyıdan 50-60 mt açıkta derinkiğin 30 mt + olduğu her yerden istisnasız her gittiğimde botla(motorsuz) çok güzel karagözler aldım İrice limanından gece 4 kg civarında 15-16 parça bir gecede mercan aldım. Fotoları en kısa sürede ekleyeceğim http://img299.imageshack.us/i/fffyb.jpg/][/URL]
İbrice Limanında tanıdığım Balıkçı Şeref var, organizasyon konusunda tekne sağlama konusunda aracı olabilirim. Ben İstanbul'da olduğum için çok sık gidemiyorum. Ayrıca havalar soğuda ibrice liman dışı kayalıklardan gece gideni boş göndermez
Arkadaşlar sitemizi amatör ruhla avlanan arkadaşlar kadar amatörlükle uzaktan yakından alakalı olmayan et tüccarlarıda izlemekteler. Talan edilmesini istemiyorsanız lütfen sadece özelden ve güvendiğiniz arkadaşlarınızla avlakları paylaşın... NOT: Bu benim şahsi fikrimdir lütfen kimse üzerine alınmasın polimik yaşamayalım
Abi sarozun en güzel yerlerinden birisi burası gökçetepe köyü çakılın bulunduğu yer karşıdaki büyük kayayada biz atlama kayası diyoruz. Çocukluğum bu güzel koylarda geçti çok bakir güzel yerler var. Fotoğrafı görünce içim kıpır kıpır oldu. Ama çok fazla detaylı açıklmalarada girmek istemiyorum bilinçsizce avlanan çok insan var..
Kesinlikle katiliyorum.Bende sahsim adina konusmak istiyorum ve : kesinlikle bende boyle paylasimlara karsiyim.Bizler amator balikcilar olarak bence avlaklarimizi kendimiz bulmaliyiz,hazira konmamaliyiz,bilincli bir sekilde avlanmaliyiz ve herkesin gorecegi bu tur yerlerde paylasmamaliyiz.(Sadece guvendigimiz ve bilincli avci oldugunu dusundugumuz insanlarla paylasabiliriz diye dusunuyorum) Simdi bu konuyu acana seslenmek istiyorum (art niyetli olarak degil) : Bu paylastiginiz cakilli avlak diyelimki cok iyi,ve cok da temiz bir yer. Siz istermiisiniz artniyetli yada bilincsiz insanlar oraya gitsin bilincsiz bir sekilde avlansin, oralari cop yiginina cevirsin?Sanirim istemezsiniz.Eger oyle temiz ve guzel bir yerde uzun yillar av yapmak istiyorsaniz bu tur bir bilgi paylasimi yapmamaniz gerekir.Ben cok uzuldum sahsen.Cunku siteye sadece uye olanlar degil ( ki zaten eminim uyeler arasindada bilincsiz olanlar vardir) misafirler yani uye olmayanlarda girip gorebiliyor. Umarim beni iyi anlamissinizdir.Ben tartisma cikarmak icin soylemiyorum.Bu siteye uye olali 1 aydan biraz daha fazla oldu.Ama yazdigim mesajlara ve gonderdigim konulara bakanlar beni asagi yukari tanimistir.Kesinlikle polemik cikarmak icin soylemiyorum.Anlayisli olacaginizida umuyorum. Rastgele ...
Arkadaşlar avlaklar konusundaki hassasiyetinizi anlıyorum ve katılıyorum ama içiniz rahat olsun, ben aynı yere 4 ncü gidişimde balık yakalamaya başladım, 18 yıldır balıkçılıkla uğraşıyorum. Saroz'da balık yakalamak diğer yerlere pek benzemiyor, dip yapısından, mevsime, dipteki akıntı durumundan suyun sıcaklaığına kadar bıçak gibi keskin çok değişken var.
aynen katılıyorum bende sarozda bulundum cok temiz ve güzel bir yerdi şimdi nasıl bilmiyorum ama eskisi gibi değilmis duyduğuma göre balık konusundada saroz kesinlikle çok iyi ve asla boş göndermez ....
erikli saroz bölgemizdeki güzel av veren diğer bir bölgedir hiç boş dönmedim bayramda o tarafta olan arkadaşlarla paslaşmak isterim
Ahmet arkadaşıma katılıyorum ...hatta bugünlerde bir kitap çıktı piyasaya.CÜNEYT ALBAY ın BALIK AVI HİKAYELERİ..diye.bu arkadşımız hayatı amatör olarak balık avlamaya adamış avrupayı ve türkiyeyi otostopla gezmiş herkörfezde ve koyda at çekle balık avlamış ...bu arkadaş aynı zamanda uzman bir web yazılımcısı..ama hikayelerini ve avlaklarını internette deyilde kitapta anlatıyor sebebinide şöyle anlatıyor...Egenin bir sahil kasabasında uzun yıllar sonra uskumru çıkmıştı.bunu keşfeden dostumuz.avlandığı bölgeyi tüm amatör balıkçılarla paylaşmak için internetten açıkladı...iki dev balıkçı teknesi gidip bölgeyi kuruttu......GIRGIRCILAR KİTAP OKUMAZ..İŞTE BU YÜZDEN ANILARIMI İNTERNETTEN PAYLAŞMAK YERİNE KİTAPLAŞTIRDIM... DİYOR...
merhaba, bayramda erikliye gitmeyi planlıyorum. kıyıdan veya tekneyle nasıl takımlarla ve hangi yemlerle av yapabiliriz acaba bilgi verebilirseniz sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim.
Vallahi bu kadar olur, bende Gökçetepe'de ne avlanır diye forum üyesi arıyordum danışacak.Bu yaz keşfettik burayı, 4-5 kere arkadaş ve ailelerimizle birlikte deniz özlemimizi doyasıya giderdik.Yaz aylarında küçük karagöz veya benzeri balıklar görmüştük iskelenin sağında kalan bölgeye botla ( botta motor yok, kürekli ) açıldığımızda. Burası avlanma için verimlimidir bu aylarda, ne çıkar, yem olarak ne kullanılır, tavsiye edilen ekipman nedir ? Burası hakkında tecrübesi olan bir forum dostu açıklarsa çok sevinirim.Yılbaşına kadar bir hafta sonu kaçamağı yapmak ve balık tutmak istiyoruz.