Herkeze selamlar. Önceden bazı başlıklar altında açılmış fakat net bir bilgi olmadığından soracağım sorulara hem ilgilenen arkadaşlar hemde siteyi ziyaret edenlerin faydalanması açısından cevap verirseniz mutlu olacağım. İşim müzisyenlik. Edirnede kışın bir barda haftada 3 gün grubumla beraber müzik yapıyorum. Bu yaz eriklide yeni açılan bir barda sahne alıcaz. 3 tutkumdan biri olan balıkçılığıda bu arada denizde sürdürmek gayem. 2 gün önce sarozda yayla limanında 3 gün üst üste denemeler yaptım. Kıyıdan avlandığım için dip oltası, şamandıralı, sahte denemelerinde bulundum. Fakat büyük yada orta boy diyebileceğim türden herhangi balık tutamadım. Tavuk göğsü kum kurdu ve sardelye kullandım. Etrafımda da anca karagöz tutanlar oldu. Konuştuğum balıkçılar yayla limanın aslında taşlık olmadığı altının kumluk olduğu bu yüzden anca küçük balık tutabileceğimi söylediler. Tekne bulmam sorun olduğundan kıyıdan avlanmak zorundayım. Bu yüzden bana sarozda erikli,yayla,ibrice taraflarında hangi olta tarzlarını ve bu olta tarzlarıyla ne tür balıklar tutabileceğimi, tecrubelerinizi,tavsiyelerinizi anlatırsanız çok müteşekkir olucam. Şimdiden zaman ayırıp birşeyler yazan dostlarıma sonsuz teşekkürler.
selamlar eriklide bizzat bir kaç tecrübem oldu. erikli plajının sol tarafında kayalıkların ordan, tavuk ciğeri ve göğsü,ayrıca teke ile,mırmır,karagöz ve çipura yakalayabilirsiniz.fakat mevsim itibarı ile çok büyük balıklar beklemeyin. bir arkadaşımdan duyduguma görede ibrice liman içi güzel boylarda levrekve izmarit yapmakda. ama bu sadeca bir duyum bol şans
1-Hangi barda çıkıyorsunuz 2-Ne tür müzik çalıyorsun Bunlar avcılıkta önemli Şaka bir yana geldiğimde seni ararım ,beraber teknemle çıkarız ,ama çamurlu göle girip yem çıkarması senden
sayın istavrit çamurlu göl erikli göletimi . saygılar. eğer o göletten bahsediyorsan oradan yem çıkarmak yasak ben oradan yem çıkarırken jandarma tarafından dışarı çıkarıldım.şimdi yem çıkarmak orada serbestmi.selamlar.
aykut nbr bi arkadaşta yazmış ztn mevsim itibariyle büyük balıklar bekleme diye. Bn sana başka bi yer önericem çavuş köy göleti var o yakınlarda bende daha önce bir iki kere gitmiştim hiç boş dönmedim ordan. Balıkların boyutlarıda güsel bi araştır bakalım sen onu güsel sazan ve yayınlar var
İşçimenin hemen yanında sahile nazır eski adını hatırlayamadım ama yeni adı Joker olucak orda 6 gün çalışıcam. Beklerim adım aykut bas gitar çalıyorum. Tekne fikride süper geceden barda eğlenir (tabi çok içmeden ) sabaha karşıda balığa gideriz. Özelden telefon numaramı veriyorum abi yarın akşam ordayım kısmetse perşembe yada cuma açılış var barın saten gel dediğim gibi
Mert naber Abi deniz tecrubem olsun diye düşünüyordum ama yanıma tatlı su takımlarıda almıştım Tam teşisatlı kameraman gibi giderim balığa saten şimdi google earth ten bakim yerine bir gün orayada gidebilirim. Sen gelmiyormusun bu sene yazlığa falan?
Arkadaşlar Saroz bölgesinde dalmak isteyenlere;Bildiğiniz gibi Saroz dip akıntılarıyla meşhur bir yerdir.Eğer bölgeyi bilmiyorsanız ve dalmak için gittiyseniz lütfen akıntılara dikkat edin,her an akıntıya kapılarak sıkıntılara girebilirsiniz.Bilginize..
Benim bu sene izinim yok hafta sonu ama kaçamak yapabilirim işlerden fırsat bulabilirsem inan bende çok özledim denizde balık tutmayı hele tekne keyfini fln kısmet işte sen tut biraz balık gözlerimiz şenlensinn azcık hadi şimdiden rastgele