Saroz Erikli -Bir raporda benden olsun

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında istavrit tarafından paylaşıldı.

1. istavrit

istavrit Boğaç

Sevgili Balıkçı Dostlar ,
    Bir Saroz tatilimi de geride bıraktım .Balıkçılık adına tadı damağında kaldı desem yeridir…Yine hafta sonu kaçamakları olacaktır ama 15 günlük bu tatilin güzelliği başka .Saroz Erikli ‘de balık durumuna gelince her geçen mevsim geçen seneleri mumla aratıyor…Evet balık var yok değil ama kaç depo benzin harcadığımı saymadım bile …Az balık, çok emek gerektiriyor...Saroz'un haddinden fazla-birazda abartılı şekilde- reklamı yapılıyor ve bu bölge bu kadar ağırlığı kaldırıcak gibi değil ...Bu konuya başka zaman ayrı bir başlık açacağım
    Balık avına gelince ...
    Hangi takımları kullandık ;Çapari ( dip çaparisi ,su üstü çaparisi ,silikon çapari ) ,kaşık ,çeşitli derinliklerde sırtı ( muhtelif rapalalar ve silikonlar ,Alıco Ustamın özel sinarit kaşıkları ),uzun olta ve tabii ki klasik yemli dip takımları
    Hangi yemleri kullandık ; mamun ,teke ,sardalye
    Hangi balıkları hedefledik ;Sinarit ,levrek ,akya ,uskumru ,mercan ,karagöz ,mırmır
    Hangi balıkları yakaladık :Uskumru (lipari olmuşlardı artık ) ,kolyos,mercan ,kocagöz,istavrit ( palamut kadar olanlar vardı ),kupes ,baraküda ( Saroz’da ilk defa yakaladım,silikona atladı , yaklaşık 60 cm boyunda idi fakat resimleyemedim )
    Hangi bölgeleri taradık ;Yayla açıklarından Erikli Askeri kamp açıklarına kadar muhtelif derinlikler
    Levrek avında 2 tane ispendek aldım geri saldım ,en az 2 kg lık balık kovalarken gelen ispendekler canımı çok sıktı
    Hava devamlı esti ,adamı çok yoruyor böyle havalar ...Günde ortalam 5-6 saat su üstünde kaldım
    Trofe hedeflerimde bana teknik ve taktik destek veren başta ustam ALICO ‘ya ve Vedat Abayoğlu ile Tahir Gürhan Üstadlara sonsuz teşekkürler
    Av esnasında ve topluca resim çekmedim balık büyüklükleri örnek olsun diye birer kare foto aldım...Bu sene trofe olmadı ,ancak eğlencelik balık çıktı ...Trofe balık avı çok ayrı bir konu ...Üstadlardan öğrenecek çok şey var daha ...Ama bütün çeşitlerde hep büyük balığı hedefledim ...İğneler ,yemler ,derinlik hep bu amaca göre seçildi

Şişe 0.5 değil 1.5 lt lik tir ...Yanlış anlama olmasın
    Bütün avlarda bana eşlik eden babamın ellerinden öperim ...Dolabına bol bol balık bıraktığım için mutluyum
    Rasgele

Lipari

Mercan

İstavritler porsiyonluktu ,yalnız şunu söyleyeyim bunlar sarıkuyruk yada eşek istavriti tabir edilen tür değil ,normal istavrit azmanları ve hepsi 0 numara kaşığa atladı Resimleri bir ara ekleyeceğim

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Boğaç öncelikle hoş geldin. :)

Kaşığa atlayan istavrit.:eek:

Rumuzunu boşuna bu balığın isminden almamışsın. Evet bu av İstavritin ustası-üstadı Boğaç’a yakışırdı. Daha önce bir yerde rastladığımı hatırlamıyorum, bu yöntem bir ilk olsa gerek. Tebrik ederim. ;) :)

Tadı damağında kalan avlarına tez zamanda yeniden kavuşman ve yeni avlarını hayalindeki trofelerle süslemen dileğiyle,

Selamlar, sevgiler.:) :)

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Ooo Boğaç'ım kardeşim.Mavrukacım Uzun oltacım.

Biraz az geldi gözüme ama olsun. Keyfini çıkarttmışsın tebrik ederim.

Selamlar.

Son düzenleme: 10 Ağustos 2009
  4. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Ellerinize saglık güzel avlar yapmışsınız.özellikle eriklide eline oltayı alan daha lidaki bile olamamış çupra yavrularını katlediyor.eriklinin girişindeki köprüde durum daha vahim adam 20 levrek yakaladım diye konuşuyor levrek dedikleri küçücük ispendekler.elimden geldigince uyardım dilimin döndügünce anlattım ama sonuç nafile gerçekten büyük katliam yapılıyor.

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Bende şahit oldum. "Çilli" dedikleri henuz 1 karışlık levrek Bebe'leri,
    Teke ile şamandralı takımla yakalıyorlar.

6. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Tarkan abi birde büyük avcılar var :)cep tel yanımda olsaydı çekecektim.ben kayalıklarda at çek yapmaktan her tarafım agrırken vatandaşın biri elinde bir olta birde poşet koşarak geldi poşetten 3 adet çupra çıkardı oltanın ucuna birini taktı ve resimledi sonra balıklar taşa dizildi öylede çekti sonra kamışı toplayıp gitti büyük avcımız:)))

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bir daha gitme bari milletin ekmeğine mani olma. nene gerek senın saroz vs yerler otur sen masa başında çalışmana bak.

Son düzenleme: 10 Ağustos 2009
  8. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış:)

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serkan biraz önce aradı beni arkadaş.

Soru şu: Ya Ustam biz senle yeniköyde ne zaman lüfere gitmiştik.
    Cevap: Sen onu bırak biz senle lüfere gittikten sonra 6 Ağustosta Tarkanla Ambarlıya lüfere gitmil ve tutmuştuk ta.

Tamam ozaman bilmem ne demek isteiğimi anlayabildimi.

Bugun Hava serınlemeye başladı dikkat ederseniz. ve dün akşamüstünden beri üşütmeye başladı demekki yaz sona erıyor. 15.inden sonra yaz bitti gözüyle bakılır. herhalde o zamanlarda bişeyler olacak balıkçılık adına.

10. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Anladım ustam teşekkürler.bu arada özelinize mesaj attım müsait oldugunuzda bakarsınız.

11. istavrit

istavrit Boğaç

Valla Ustam ben balığımı tuttum ...Mercanları bol yağda tava ,yağlı liparileri ızgara yaptım ...Mırmırdı ,kupesti ,kolyostu konu komşuya dağıttım ...Bu arada kupes ,tulum çıkartılıp kızartılırsa şahane olur söyliim ...Balıkları mideye indirirken hep seni andım ...Ama fazla yemedim ki lüferlere yer kalsın :D

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sen bu kafayla giersen lüfere alacaksın balıkları merak etme tekneye.
    Ben kupes falan anlamam. Birazdan çıkıp lüfere bakacaız zargana ile
    Takım şöyle: Tarkan-alico ve deniz. sana hayatta başarılar çalışmaya devam.......Arasıra yerinden kalk bakalımda koltuk terlimi değilmi onu anlayalım çömez.

13. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    güzel balıklar ama ustad mercan nıe 1 tane, toplu gezerler onun ıcın sordum
    çıçek gıbı olur tavası kabarır boyle , afıyet olsun

14. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Erikli'de Dere ağzında serpme ile avlananlara ne demeli peki

15. istavrit

istavrit Boğaç

Dediğim gibi hiç toplu resim çekmedim ,örnek olsun diye birer tane ...En kötü günde 10-15 tane aldım ,özellikle durgun hava bulduğumda hırsızlı zoka aşağıdan seçme aldı ...Benim kayada mercan ganimet de şu bataktan mamun çıkarması yokmu :(

16. istavrit

istavrit Boğaç

Az kaldı ,orda da balığı bitiricez inşallah ...Serpmeciler ,250 -300 iğneli paraketeciler ,ispendekçiler ,hiç biri olmadı dinamitçiler ...

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Biz artık bıraktık denizden avlanmayı başladık karadan avlanmaya hayırlısı bakalım. hatta resimlemeye başladık...

18. simendifer

simendifer Sennur

Tebrikler Boğaç, güzel balıklar. Tanıdıklara da selamlarımızı iletseydin gitmişken. :) Bu arada keşke avlakta da resim çekebilseydin, ne güzel olurdu. :eek:

Tatil senin için güzel ve doyurucu geçmiş belli ki ama Saros'dan verdiğin haberler pek de iç açıcı değil hani. :eek: Dilerim daha da kötü olmaz.

19. istavrit

istavrit Boğaç

Sennurcum,değil avlakta resim çekmek ,havalar o kadar sertti ki tekne üstünde duramadım ...Bir de hayatımın en büyük hatasını yaparak içi boş demir yaptırdım ,demir ağır olmadığı için devamlı taradı ...Saroz'da durum iç açıcı değil gerçekten ,keçinin olmadığı yerde koyuna AbdurrahmanÇelebi deme durumları var ...Balığı paraketeciler tutuyor...Neyse yinede eğlendik işte ...Tek arzum sizin gibi dostlarla orada buluşarak doya doya balık tutmak...Durun bakalım şu levrek zamanı gelsin de :rolleyes:

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    İçi boş demir ha demekki hiçbirşey öğrenememişsin. bizim canımız yokmu ya 25 kg demir taşıyoruz. hatta bu demir çift ayaklı sosyete demırı dımı birde balık tutan adama. hatta kış aylarında çift demirle dolaşıyoruz dımı . sen bilmezmisin 155 kulaçlardan demir çekmenın ne demek olduğunukı şimdi hayıflanıyorsun bize