Saroz Erikli'de ne avlanır?

Konu, 'Bölgeler' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Arkadaşlar merhaba,

2 hafta sonra dayımın Saroz Erikli'deki yazlığında 3-4 gün kalacağım. Dayım bu sene tekne aldı ama orada av tecrübesi yok. Son konuştuğumuzda "dip oltası denedim bir şey gelmedi, çapari ile kolyoz yakaladım" dedi. Orada kıyıdan ve denizden ne şekilde avlanılır, yanımda hangi malzemeleri götüreyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

2. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Çok geniş bir av tekniği ve ürün çeşitliliği sözkonusu olacaktır.

Çapari, yemli va, sırtı avı, jig avıcılığı gibi türler sözkonusu olabilir.
    Her biri için ayrı ayrı malzemeler sözkonusu olacaktır. 3-4 güne bunların tamamını sığdırıp hakkını vererek av yapabilmek mümkün olmaz diye düşünüyorum. Bence biraz qaraştırın bu teknikleri hangisi ilginizi çekerse ona yönelik bir araştırma ve malzeme tedarikine yoğunlaşın. Tabi bölgede bu mevsimde hangi teknikler ile hangi balıklar avlanır bunuda bilmeniz lazım. Çaparicilik için zaten tanıdığınız birşeyler yakalıyor gibi. Bunun dışında benim tavsiyem bi,r kaç kayalık mera öğrenip oralarda yemli av yapmaya çalışmanız buralarda karagöz mercan gibi balıklar yakalayabilirsiniz diye düşünüyorum. Çapari ile yakaladığınız kolyozlardan bu balıklara yem yapabilirsiniz. Bunun dışında, yine yakalayacağınız zargana veya kolyozlar ile canlı yem kullarak sırtı yapabilir şansınız varsa ve yine doğru yerlerde dolaşıyorsanız sinarit akya gibi balıkları avlayabilirsiniz. Tabi bu tür avlar malzeme bilgisi ve tecrübe gerektiren avlardır.

Bunun dışında bir kaç tip ve boyutta sahte yem mutlaka bulundurun bunlarla hem kıyıdan at çek yapabilir hem de teknede sırtı yöntemiyle bunları kullanıp av yapabilirsiniz.

Ayrıca bölge ve teknik konusunda daha bilgili olanlar yine yardımcı olacaklardır.

3. istavrit

istavrit Boğaç

Aret şu sıralar kanalda çok güzel kolyoz geliyormuş ama bence o kadar yola değmez ...Yemlide mercan banko ,özelden yazarım kerterizleri ...Mırmır vardır ...Yok bunların dışında macera isterim diyorsan ,benzin parasıda sorun değilse karpuz tabir edilen sahte ile sinarite dolaşabilirsin
    Rasgele