Arkadaşlar merhaba, 7-8 Kasımda arkadaşlarla Saroz-Gelibolu bölgesinde olacağız. Bu mevsimde Saroz kıyılarımı boğaz kıyılarımı daha verimlidir. Kıyıdan atçek ve yemli avlanmayı düşünüyoruz. Önerilerinizi bekliyorum, herkese rastgele.
1 hafta önce boğaz'da kaşıkla denemelerim oldu hiç birşey vurmadı,yemli atanlarıda gördüm onlardada bişey yoktu,Saros tarafında at çek bi levrek aldım. Bence boğazda biraz deneme yap sonra saros'a geç derim.Baktın boğazda alırsın yer değiştirmene gerek kalmaz
Legendario Çanakkale'de benim en çok tercih ettiğim yer Seddülbahir köyüne çok yakın olan Teke koyuna gitmeni tavsiye ederim.Kumsala geldiğinde denizi sağ tarafına alıp kumsalın bittiği yerden kayalık bölgeye girince 100-150 metre kadar kayalar üzerinde yürüyünce olta atacak kadar küçük bir alan var.Ben hep burada olta atarım.Boğazın tam girişi olan bir bölge olduğundan hiçbir zaman boş dönülmeyecek kadar verimli bir av sahasıdır benim gözümde.Ben burayı denizde paletle yüzüp şnorkelli gözlükle deniz dibini gözlemleyerek tespit ettim.Çupra,sargoz,mırmır,ispari,karagöz,gelincik,hanos tanımadığım bir kaç çeşit balıkları resmen suyun içinde sürüler halinde dolaşır vaziyettelerdi.Fakat deniz dibi çok kayalık olduğundan takım kaybı çok yaşadım,sonra hep şamandıralı takımlarla avlandım.Balıklar irili ufaklı olduğundan küçükleri geri saldım her zaman.Şamandıralı takım ile balık vurduğunda aldın aldın alamadın balık dibe kaçtığından takımda ziyan oluyor tabi.Yem konusundada Teke,sülünez,boru kurdu veya kayaların üzerlerinde o bölge insanının japon şemsiyesi dediği yuvarlak ters yapışmış canlı midyeler var bunlarda güzel iş yapıyor.Yanlız çok dikkatli olmak lazım o bölgede büyük olduğunu tahmin ettiğim denizaltı gemileri sık dolaştığından deniz bir anda 3 metre kadar yükselip sert dalga ile kıyıyı dövüyor.Yukarı doğru kaçabilirseniz sıkıntı olmaz kaçamazsan boğulma riskide ortaya çıkar!!! Ben bir kere deniz içinde yüzerken bu duruma yakalandım üzerimde can yeleği ve palet olduğundan birşey olmadı.Genede dikkat etmenizi tavsiye ederim... küçükleri geri salmak temennnisiyle rast gele...