Saroz Raporu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında apnea1907 tarafından paylaşıldı.

1. apnea1907

apnea1907 tamer

Favori Kamış:
    Çok fazla yazmakla bitmez...
    En İyi Avı:
    ABARTILI BULURSUNUZ BU NEDENLE YAZMIYORUM
    Cuma günü öğlenden sonra güneyli civarınına gittik yazlığa yerleştik.... Ogün akşamı keşif yaptık c.tesi sabahı denize açıldık. 2 kişi ve hava süperdi güneyliden başlayıp anafartalara kemikli civarına kadar sırtı çekerek devam ettik yeniköy civarında çok güzel bir sinarit vurdu. Onu kalama vere vere yaklaşık 30 dk oyaladıktan ve yorduktan sonra tekneye almak için yanaştırdık arkadaşım kepçeyi unutmuş sanırım sinaritte misinayı taşlara sürtüp zedelemiş tam sudan çıkmasına 2 karış kala misinaya yapıştığımız anda tekneye almak için patlattı gitti oldukça iyi bi balıktı 031 okuma misinayı patlattı ve ağzında X-RAP rapalayla Balığamı üzüleyim rapalayamı. siz tahmin edin kilosunu arkadaşlar. Akabinde bu en alttaki sinariti aldık bu diğeriniden çook çok küçük bi sinarit. Arkadaşımda sırtı çekerken 1 tane çingene palamutu aldı sanırım oda yolunu şaşırmış.... Bunun dışında akla gelecek her yolu denedik geceden bırakma v.s. birkaçtane küçük köpekbalığı yavrusu ve 8 tane iskorpit geldi bunların hepsini denize iade ettik. Dönüşte o güzelim hava patladı acayip bir poyraz fırtınasında zor şartlarda döndük geriye. Bu çalkantıda kesin levrek alırım diye tüm zor şartları denedim kıyı kıyı zaman zaman az açık sırtı çektik yok yok yok... Güneyli limana çay içmek için girdik balıkçılarla ve kooperatif başkanıyla sohpet ettik denizde çok oynak vardı uzaktan gördük nedir bunlar dedik akya dediler akya palazları bunları tutmuyorlarmış önden bunlar giriyormuş ve diğer balıkları sokuyorlarmış biliçli insanlardılar. Bu sıralar hepsi mezgite barbuna ağ atıyorlar . Avın bollaşması 15 günü bulacakmış ve mayıs ayı en verimli zaman olacakmış buralarda levrek sinagrit v.s. gidecek arkadaşlara duyrulur..... ben mayısın 1 inde ordayım arkadaşlar. Bu sefer dalış ekipmanlarınıda götürecem ve tekrar paylaşırım işallah sizinle. Zaten neredeyse her burunda bi dalgıç vardı ve bol bol ahtabot avlıyolardı... Başka canlı pek yok şimdilik.....
    http://img2.imageshack.us/img2/9412/imag0001j.jpg
    http://img2.imageshack.us/img2/1872/imag0008.jpg
    http://img14.imaghttp://img2.images...g0008.jpgeshack.us/img14/1148/imag0007zfr.jpg
    http://img10.imageshack.us/img10/2637/imag0015awi.jpg
    http://img245.imageshack.us/img245/7744/imag0018.jpg
    http://img10.imageshack.us/img10/2785/imag0016c.jpg

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Kaçan balık büyük olur, kaçamayan ızgara. Zaten balık büyük olmasa kopartıp kaçamaz ki. Sarozun oksijenini içine çekmeniz herşeye değer yine de. Bir sonraki sefere paylaşımınızı bekliyoruz inşallah.

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler paylaşımınız için teşekkürler:)

4. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
  5. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Birşey soracağım. Sanırım botunuz 3.80.ahşap taban. Motor kaç hp kullandınız? Markası modeli? 2 zamanlı 4 zamanlı? Kaç saatte ne kadar gazda ne kadar benzin yaktınız? Bu konuları çok merak eden arkadaşlarımız oluyor. Canlı taze bilgileriniz çok işe yarayacaktır. Teşekkürler.

6. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Tamer bey tebrik ederim :)

Sinarit zor baliktir, tecrube edinmeden, bir amator balikci olarak bizzat yasamadan onunla nasil mucadele edebileceginizi ogrenmeden onu tekneye cikarmak zordur. Kendisini kandirmak zor oldugu gibi, takima yapacagi vurusta o kadar sert olur ki takim kopacak sanirsiniz.

Saglik olsun diyelim, boyle boyle tecrube edeceksiniz, bir daha ki sefere de boyle bir durumda en azindan nasil hareket etmeniz gerektigini ogrenmissinizdir.

Profesyonel de olsa, duyarli ve bilincli balikcilarimizin hala oldugunu duymakta beni cok mutlu etti. Bu haberi verdiginiz icin tesekkur ederim.

Gelecek raporlarinizda bulusmak dilegiyle.

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Kanaatimce Tamer beyin tecrübeli bir balıkçı olduğu her halinden anlaşılıyor ama sanırım biraz şans, biraz da nasip işi değilmi bu.

Elbette tecrübe denen şey elinin tutacak kadar yaklaştığın şeyleri kaybetmenin verdiği acıdır biraz. ;)

Sanırım asla kepçesiz ava çıkmayacaksınız birdaha..

8. apnea1907

apnea1907 tamer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Selamlar... Ancak okudum ve cevap verdim... Botum 4.50 ahşap tabandı motorum 6 hp 4 zamanlı mercury ve yaklaşık o havada 4.5 saat gezmeye yaklaşık 5 litre benzin yaktı belki biraz daha az ama 5 diyorum bende 2 zamanlı elektronik ateşleme 4 hp 2 zamanlı jonsonda var turnaya gezerken göllerde onu kullanıyorum oda aşşağı yukarı aynı ama 4 zamanlı makine özellikle 6 hp mercury gözü kapalı tavsiye edilecek bir motor. Tecrübe konusuna gelince haklısınız üstadım ben yıllardır 13 yaşından uyana yaklaşık 22 senedir hertürlü avcılığı yaptım fakat aksilik işte arkadaşım yanına kepçeyi almamış unutmuş olacağı varmış olmuş. :) ne diyelim.... deniz motoru alacak tüm dostlara tavsiyem şiddetle mercury dir çok sorunsuz ve denizde asla üzmez... bu benim 9.9, 10, 15 ve 25 lik olmak üzere 4. motorum ve inanın alırkende satarkende sorun yaşanmıyor bota gelince bu bot arkadaşımındı büyük olmasından dolayı bilen bilir fiberden iyidir sağlam bir bot.... Yıllarca fiber kullandım taşıması dert bakımı dert herşeyi dert bot ise 15 dakikada kur şişir v.s. yarım saatte bdenizdesin.... bu konuda hertürlü yardıma açığım selamlar....

9. apnea1907

apnea1907 tamer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    mehmet kardeşim inan bende bilinçli avcıların olmasından bende mutlu oldum... Fakat başka şeylerde öğrendim mesela bakla burnundaki avcılar adamların hepsi dinamitle avlanıyor dalgıç arkadaşları o merada dalıyorlar diye dövmeye kalkmışlar... Buna dur diyen yokmu illaki var var ama yakalayabilirsen... Adamlar dinamiti atıyor alabildiğini alıyor alamadığı dibe çöküyor ve inanılmaz bi görüntü... Bilinçli dediğimiz arkadaşlar sadece avlamayarak değil bu duruma müdahale ederekte duyarlılığını göstermelidirler diye düşünüyorum.... Bunların yaptığı kendi ayaklarına kurşun sıkmaktan başka bişey değil.... Tecrübe konusuna gelince inanılmaz trofe avlar yaptım ben Adrasanda dep fıshıng in ve av marketim'in sahibiyle beraber avlanırız çoğu insanın hayal edemediği çapta trofe balıklar avladık bazı şeyler tecrübeden ziyade şanstır. Kısmette varsa şayet onu kimse engelleyemez... Hakkımızda hayırlısı ve helali neyse allah bize onu nasip edecektir. Sevgiyle Kal arkadaşım.......

10. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık güzel av olmuş

11. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bilgiler için çok teşekkkür ederim. Sanırım bot almayı motorlarını yakıtlarını düşünen arkadaşlar için oldukça açıklayıcıdır. Ancak düşük hızlarda gezdiğinizi de düşünerek yakıt tasarrufunu değerlendirmek lazım. Tam gazda bu yakıt değerlerinin çok üstüne çıkılacaktır.
    Mercury motorların sessizliği düşük yakıtları dayanıklılığı kendini ıspatlamıştır. Ancak bence hız tutkunları için yapılmış motorlar değil. Benim tercihim servisinin bolluğu dayanıklılığı sorunsuzluğu nedeniyle Yamaha'dan yana olmuştur. Yinede teknolojik olarak yeni motorların hiçbirini birbirinden ayırmak mümkün değil. Hepsi iyi.

Son düzenleme: 13 Nisan 2009
  12. apnea1907

apnea1907 tamer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    haklısınız üstadım mercury nin servisi biraz problemli yamağanın belki dağa iyidir
    fakat yakıt konusunda ve sağlamlıkta mercury hava bozunca 1.5 saate yakın yarım tam gaz arası geldik bu şekilde bukadar yaktı selamlar.....