Selamlar. 10 Ağustos-20 Ağustos arası Saroz Körfezinin bir kıyısındaki yazlığıma tatile gittim ve burada tabiki balığa gittim.. Çok sayıda ispari,karagöz,vs yakaladık ama sadece birkaç tanesinin fotoğrafını çekebildim,zaten birçoğunu suya geri saldık ufak oldukları için. Yer: Saroz Körfezi. Kamış:3.50 metre sıradan bir kamış. Makina: Sıradan bir makina. Takım: Klasik 3'lü dip takımı. Yem: Tavuk göğsü (midye,solucan,vs birçok yem denedik ama en verimli yem tavuk göğsüydü) Hava durumu: Rüzgarlı ve serin. Denizin durumu: Hafif dalgalı. Derinlik:7-8 metre civarları. Keyifler: 10 numara. Güzel bir çipura (kıyıya yakın bir mesafeden tavuk göğsüyle yakalandı) Bu ne balığı bilmiyorum? (tavuk göğsüyle) Kupes bu da sanırım (tavuk göğsüyle) Mırmır (deniz solucanıyla yakalandı) Mığrı (Levrek için canlı karagözle yaptığım bırakma oltasıyla yakaladım) Civardan görüntüler Saygılarımla.
Tebrikler güzel bir çeşitleme olmuş,mesajınızda biraz düzeltme yaptım o balık da pek anlamam ama eşkineye benziyor.
Bu ne dediğiniz balık eşkina dır. Ancak tutulan balıkların büyük kısmının boyları malesef çok ufak. Keşke salsaydınız. Mırmır ve eşkinaya yazık olmuş. Bir dahakine daha dikkatli olursanız sevinirim, seviniriz, sevinirler.
Merhaba, Tebrik ederim, mığrı sizi oldukça heyecanlandırmış olmalı. Gece canlı yemlerin bir numaralı ziyaretçisi maalesef bu balık oluyor. Bilmediğiniz balık eşkina, gerçekten büyüme fırsatı olsa iyi olurmuş oldukça nadide bir balıktır. 3. resimdeki kupes değil istavrit. ilk resimdekini şekil itibarı ile çipuradan çok mercana benzettim. Renkleri tam belli olmadığı için kesin bir şey söyleyemiyorum. Daha bol ve büyük avlar dilerim. Sevgilerimle...
O balığın eşkina olduğunu bilemedim,bilseydim o boydaki bir eşkinayı kesinlikle salardım. Mırmıra gelince,aslında mırmır da ufak keşke almasaydık,haklısınız.
Avınız için tebrikler ilk resimdeki balık mercan ikincisi eşkina üçüncüsüde istavrit 4. balığı çokiyi tanırım gecenin saat üçünde kucağıma düştü çıkarayım derkken bileğime sarıldı tam bir yılan gibi
serkan ağabey mırmırla eşkina nın boyları türüne göre biraz ufak sanki ama müren güzel gelmiş etide güzeldir afiyet olsun
ilk balık fangri mercan. diğerlerini arkadaşlar zaten söylemiş. türler üzerine ve bu türlerin ortalama boyutları üzerine biraz bilgi dağarcığınızı geliştirmelisiniz. ali pasiner'in "balık ve olta" adlı kitabı size yetecek de artacaktır da... tavsiye ederim, rastgele...