Saroz sazlıdere yardım lütfen

Konu, 'Bölgeler' kısmında melikşah tarafından paylaşıldı.

1. melikşah

melikşah ........................

Arkadaşlar yaklaşık iki senedir balık avına çıkmadım:) Bu temmuz kısmet olursa ailem ile bir dostumun yazlığına gideceğim.
    Yer Saroz körfezi Sazlıdere mevkii.
    Paslanmaya yüz tutmuş olta takımlarımıda götüreceğim:)
    Kıyıdan yemli av yapabileceğim yerler konusunda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    İnanın iki seneyi buldu neredeyse,balık tutmak için bir türlü fırsatım olmadı:)

2. ertan.ileri

ertan.ileri ertan ileri

Ailemin yazlığı saroz körfezi mecidiye sahilinde. Bende bu sebepten uzun yıllar yazımı orada geçirdim ve avlandım ayrıca sazlıdereyede çok yakın. Gelelim sadede kıyı kesiminin neredeyse tamamı taşlık ve kayalık o yüzden kıyıdan atışlarda bol takım bırakırsınız :) tekneyle çıksanız çok randıman alırsınız mercan,levrek,sinarit yakalama şansınız var rastgele...

3. melikşah

Biraz karamsarlığa kapıldım:) yinede konuya gösterdiğin ilgi için teşekkür ederim Ertan:)

4. melikşah

Arkadaşlar gerçi Temmuz daha gelmedi ama başka yardımcı olacak kimse yokmu:)

5. melikşah

20 günüm kaldı :eek: Allah rızası için bir kaç arkadaş yokmu bana yardımcı olabilecek? Gideceğim bölge hakkında hiçbir bilgi toplayamadım.

6. fatihuzal

fatihuzal Fatih

Kimse avlak yeri söylemez kolay kolay deneyerek bulacağız. Kayalık konusuna katılıyorum ama zıpkınla daha çok alırsın tahminim bende hafta sonu gideceğim nasip olursa kısmet ne tutarım bilmiyorum enez erikli taraflarını düşünüyorum Aslında benimde sormak istedğim bir mevzu var sarozda zargana tutabilirmiyiz? Nerede tutarız yem önerisi ?

7. melikşah

Fatih sağol önerin için:) zıpkın ile hiç balık avlamadım o başka bir beceri isteyen iş.
    Aslında konuyu yanlış açtım galiba:eek: ben kimseden avlak yeri istemiyorum.
    O bölgede hangi takım ve yemler ile kıyıdan balık tutabilirim diyecektim:)

8. Murat-Lagos

Murat-Lagos Murat

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    1.5 kg levrek
    Saroz

Selamlar,
    Bende bu hafta sonu ilk defa Saroz körfezine gidiyorum.AKdenizde, Ege de ve Marmarada Balık avlama şerefine nail oldum.
    Saroz benim de en çok balık avlamak istediğim yerlerden bir tanesidir.
    Ben bilmediğim ve ilk defa gittiğim bölgelerde genelede yanıma çeşitli yemler ve bol seçenekli takımlar alarak bölgeyi tanımaya çalışırım.
    Çünkü bazen o bölgedeki avcıların bile bilmediği şeyler keşfedebilirsiniz.
    Rastgele,

9. melikşah

Haklısın Murat:) bende bütün alet edevatı götüreceğim.
    İşin komik kısmı ben tecrübe edene kadar bir haftalık iznim biterbanghead

10. fatihuzal

fatihuzal Fatih

Selam arkadaslar saroz gittim ama bekledgim gibi olmadı.... Simdi akcaydayım aksam buradan atacagim ins. Birseyler gelir ama bu mevsimde balik varmi? Hangi yem kullanayim bilemiyorum.

11. melikşah

Fatih valla aynı soruların cevabını bende bekliyorum:)
    Ama ümidini kırma inşallah gönlüne göre olur herşey.

12. Murat-Lagos

Murat-Lagos Murat

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    1.5 kg levrek
    Selamlar

Geçen Hafta sonu Sarozdaydım.İbrice limanına gittim.
    Önce liman içlerinde teke aradım ama bulamadım.Erikli sahilinde (şehir merkezindeki) kumlarda kurt ve midye toplamıştım.Onlarla bir kaç deneme yaptım ama pek bi vuruş alamadım.
    Tabiki gittiğim saat te pek balık saati değildi.Pazar Öğleden sonra oraları araştırmak için uğradım.
    Limanın içinde Levreğe atmak için bol miktarda izmarit olduğunu tespit ettim.
    Yani ibrice limanından izmarit yakalayıp canlı yem olarak levreğe atılabilir.Yada bu izmaritlerle Erikli Merkezindeki Tuz gölünün denize açılan tarafında Levreğe atılabilir.
    Benim tespitlerim bu yönde Herkese rastgele.

13. YABAN

YABAN RECEP YABAN

Favori Kamış:
    MAKARA
    Favori Makine:
    okuma salina 3 16000
    En İyi Avı:
    Sinarit 12.290 gr
    sarozmu ?? balıkmı ? :)) çok zorrrr

evet şu an göçetepe sahilindeyim.22 gündür balığa çıkıyorum sabah 05 ten öğren 13 e kadar.sonuç yarım kiloyu bulmayan mercanlar.750 gr civarı tragonyalar hanos ve kırlangıçlar.peki ya karagözler.çupralar mırmırlar işkadroslar,levrekler,dil balıkları sinaritler nerde? evet bunların nerdeyse tamamı kıyıdan yakalabilinen balıklar.ancak saroz sahillerinde özellikle kış aylarında bazı iyi aile çocuğu ve süzmeler ellerinde bombalarla levrek avı yapmakta bunun sonucundada bu balıkların nerdeyse tamamı tarih olmaktadır.ayrıca yerli balıkçılar her gece kıyı ağlarıyla bölgeyi resmen kuşatma yaparak yakaladıkları küçük balıkları ağlarında bırakarak öldürmekte bunların leşlerinide sahile atmaktadırlar.bunlara kimse karşı çıkmamakta buraya gelen yazlıkçılarda inatla onlardan balık istemektedirler.ayrıca eline zıpkını alan herkes küçük büyük bilip bilmeden her tür balığı avlamakta.kimsede bunlara bir kısıtlama getirmemektedir.konuyu toparlamak gerekirse sarozda kıyı balığı avlamak nerdeyse imkansızdır.tekneyle balık avı yapacaklarada küçük bir mevkii vereyim mercan için.adaların ibriceye doğru açıklarında 62 mtlerde döküntülük taşlar var bolca porsiyona yakın mercan alabilirsiniz.szalıdereden bakla burnuna doğru yaklaşık 5 km giderek küçük adayı büyük adanın arkasından görecek duruma gelince oltalarınızı atın.tekneyi salın o size mercan bulacak.saygılar . . .

14. melikşah

Murat 11 Temmuz pazartesi Sazlıderedeyim:)
    Ama durumlar vahim galiba:( yinede sağol bilgilendirme için

15. melikşah

Recep sadece şunu söyleyebilirim;Öyle bir toplum olmuşuz ki ne çocuklarımıza nede torunlarımıza yaşayabilecekleri ve yararlanabilecekleri bir çevre bırakmıyoruz.Eğer anneler ve babalar bilinçsiz olursa istediğimiz kadar okullarda çocuklarımıza çevre bilincini aşılayalım boşuna.