Bugün hava çok güzeldi ve sabah erkenden Güneyli limanındaki teknem ile avlak bölgeme gittim,Sarozda bolca kılıç teknesi sabahın ilk saatlerinde su üstünde kılıç bakıyorlardı,orkinoslar ise her tarafta sanki dans eder gibi suyun üzerinde yem balığı kovalamakta.Sabahın ilk saatleri balık vuruşları fevkalade güzeldi lakin hafif hafif esen rüzgar sürekli yerimi değiştirdiğinden devamlı Gps ile av yapmak zorunda kaldım,tabiki makina bütün gün çalıştı ve kafam resmen davul oldu.Bugün yine yemim karides ve kullandığım takım klasik ikili köstek.Kalın sağlıcakla.Rasgele.
Turgay abi mercanlar harika özldediğim manzara bu geçen mesajımdaki hatamdan sonra nasıl desem bilemiyorum balığa çıkma teklifin hala geçerlimi saygılarımla
Turgay bey bir konuyu anlamadım , çapa atmıyormusunuz , rüzgar nasıl sürüklüyor sizi , gps kullanmaya neden gerek var , yani bu mercan balığı için bir yere çapa atıp yemli dip oltası bırakmak yeterlimidir ? Güneyliyi çok duyuyorum , bu sene 2-3 gün ailemle bir tatil yapmayı istiyorum , arabam henüz yok , istanbuldan güneyliye otobüs var mı?
yani bu kadar fark yaratman normal Turgay... bizde mercan tuttuk ama...bunlar bir felaket tebrik ederim emeğine sağlık. sağlıcakla kal
abi tebrikler konularınızı takip ediyorm hepsi birbirinden güzel herzaman rasgele dileklerimle saygılar
Öncelikle katılımın için teşekkürler dostum.Sana tek tek açıklıyayım. ÇAPA ATMIYORUM:Çünki avlandığım bölgeler 90 ile 130 metrelerde değişiyor ve genelde teknem küçük olduğu için yalnız çıkıyorum o mesafeden çapayı geri toplamak oldukça güç birde gün içinde sular sürekli değişmekte çapada olduğunda özellikle derin suda şayet taşı bulduramazsan vay haline işin yoksa topla tekrar at. RÜZGAR:Benim teknemin kamarası boyuna göre biraz yüksek havada hafif bir esinti olsa kamara rüzgar tuttuğundan av bölgemi değiştiriyor onun için genelde sakin havaları tercih etmekteyim genelde de Sarozda sürekli ters sular olduğundan makina çalışır vaziyette av yapmaktayım. GPS:Bu güne kadar almadığıma o kadar pişmanım ki anlatamam,balık bulucu ile taşlık bölgeleri buluyorsunuz ve hemen oraya takım indiriyorsunuz şayet balık var ise GPS üzerine işaretledinizmi bir sonraki av için size kolaylı sağlıyor ihazı çalıştırdığınızda direk sizi avlak yerine kendisi götürüyor üzerindeki pusula ve işaretli bölge 5 mt.yanılama da olsa direk adrese. DİP OLTASI:Sığ sularda taşlık bölgelerde çapa atarak dip oltası ile mercan avı yapmanız mümkün lakin tabiki merada balık varsa çapa atmayıp derin sularda balık bulucu ve gps kullanarak av yaptığınızda balık garanti çünki gün içinde epey avlak dolaşıyorsunuz,hem zamandan kazanıyor hemde fazla efor sarf etmiyorsunuz. Güneyli şirin bir yazlık beldesi Gelibolu otobüsüne bindiğinizde bölgenin hemen hemen 2-3 km.yanından geçiyor,tatil için tavsiye ederim.Lakin sizin gibi bir çok arkadaşım Saroz-Gelibolu-Çanakkale gibi balığın menbaa olan bu güzelim bölgeleri pek tanımıyor özellikle Sarozda ben Gelibolu lu olduğum halde ayak basmadığım daha ne meralar var yönetici arkadaşlar bu konuya gerekeni yapar umarım kal sağlıcakla.
Teşekkürler abi,bir kaç gün balık avına gidemedim biliyorsun bugün acısını çıkarttım,saygılar kal sağlıcakla.
Teşekkürler İsmail bey,bugün gerçekten keyifli bir av oldu ama inan öyle yoruldum ki pazar günü güzelce istirahat edicem pazartesi devam.Kal sağlıcakla.
Turgay abi , aydınlatıcı bilgilerin için teşekkürler , ben gps'i sadece gps cihazı olarak düşündüm yani balık bulucu olarak algılamadım . Şimdi daha netleşti aklımda. Bir de tuhaf olabilir soru ama aklıma takıldı . Şimdi mesela mercanın bol tutulduğu bir yeri işaretlediniz , lakin sürekli ordan mercan çekiyorsunuz , kısa bir süre sorna ordaki balık nüfusu tükenmez mi? Yani mercanlar benim bildiğim kadarıyla istavrit gibi kalabalık sürüler halinde yaşamıyor . Böyle durumda başka yerlerden gelip mi o bölgeye yerleşiyor yoksa 3-4 sefere aynı yerde avlandıktan sonra balık bitip başka yerlere mi yöneliyorsunuz ? Bir diğer sorum sarozda sardalya varmı ? çapari vs. olta ile avlamak mümkünmüdür , bu sitede hiç rastlamadım olta ile avlananan , teşekkürler..