Kayınçomla birlikte İstanbul’dan saat 02.00’de yola çıktık ve saat 05:30’da yayla balıkçı barınağındaydık.havanın çok soğuk olması avımızın biraz çetin geçmesine sebep oldu.saat 07:00’de soğuğa pek aldırış etmeden at çek yapmaya başladık;ancak herhangi bir vuruş ya da takip olmayınca yerimizi saat 08:30 değiştirmeye karar verdik.mendireğin girişinden de bir aksiyon olmayınca farklı arayışlara girdik. Limanın enez tarafında kalan yapılaşmanın olmadığı kumsala gidip deme yapalım dedik. kumsalın farklı noktalarından çalışmaya başladık. Kayınçom hemen kayalıklara yakın bir bölgede kaldı. bense biraz daha ileriye giderek at çek yapmaya başladım.saat 09:30 sularında kayınçomun ıslığı ile ona doğru baktım.elinde kocaman bir balık olduğunu gördüm.aramızda hemen hemen 150 metre ara olmasına rağmen balığın irice bir levrek olduğunu görebiliyordum.yanına koşup balığı görmek için sabırsızlanıyordum;ancak benim de sahteme takipler başlamıştı.balığı bırakmak istemiyordum.ta ki gök gürültüsü sesi sandığımız;fakat dinamit sesi olduğunu sonradan fark ettiğimiz ve sabah saat 09:40’tan akşam saat 15:30’a kadar birer saat arayla duyacağımız bu seslerle avımızın sona erdiğini yolda dönüş esnasında yaptığımız değerlendirmelerde fark ettik. İnanın bu dinamit seslerinin çanakkale’den bile duyulmaması imkansızdı.balıkçılıkla ilgili forumlarda Saroz bölgesinde müzmin hale gelen bu sorunu dile getirmeyen yok gibi.bunun çözülmesi mümkün olan bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Fotoğrafları evde çekebildik. Takımlarımız: Benim: Kamışım : Cormoran Bull Fıgher 5-25 gr atarlı Makinem : Banax Helicon bg500 Misinam : Assso Double Streeng 0,28 Yapay yem : Gelibolu Rapalası(Cam Sahte ) Kayınçomun: Kamış : Dragon Marka 10-40 gr atarlı çok sıradan bir kamış (Kalender’den 5 ytl’ye alınmıştır.) Makin : Captain’in Kardak modeli( Gelibolu’dan 20 ytl’ye alınmıştır.) Misina : Assso Double Streeng 0,28 Yapay yem : Gelibolu Rapalası(Cam Sahte ) Avımız : 48 cm Saroz kuzusu http://img297.imageshack.us/my.php?image=s5001643ga7.jpg http://img297.imageshack.us/my.php?image=s5001644jl1.jpg http://img407.imageshack.us/my.php?image=s5001645xa5.jpg http://img407.imageshack.us/my.php?image=s5001646yl0.jpg
tebrikler,güzel bir balık gerçekten..cam rapala (gelibolu rapalası) özellikle levrekte gerçekten iyi işler çıkarıyor,ben de kullanıyorum ve oldukça memnunum.saros körfezi ülkemizde denizaltı canlı yaşamının son derece farklı popülasyonlarını barındıran ve dünya üzerinde bulunan sayılı dalış merkezlerinden.ancak bu yaşam son 10 yılda kirlilik ve bilinçsiz avcılık yüzünden hızla yok olmakta ve bu duruma ne yazık ki seyirci kalınıyor.saros'ta çeşitli noktalarda birçok dalış gerçekleştirdik ve her yıl canlı yaşamının biraz daha eksilip azaldığını gördük.orada dalış yapan yada bilinçli avlanan arkadaşlarımızda bu durumu gözlemlemişlerdir mutlaka..koruyup-kollama bilincimiz gelişmediği sürece sanırım daha çok saroslar-göller ve nehirler aynı akıbetle karşı karşıya kalacaktır.
Tebrikler,gerçekten güzel bir av olmuş.Gelibolu rapalaları levrek te iyi iş yapıyor galiba.Yöreden gelen raporlar bu yönde.Nihayet ben de edinebildim.Sağolsun Erkan Gezgin kardeşim sayesinde.Fakat Ankara'da olugum için deneme fırsatım olmadı.Şubat sonu deneyecegim.Kimbilir belki bizde sizin avınız gibi güzel levrekler yakalarız raporlarını buradan yayınlarız.
mehmet bey, forumda cam sahte diye ararsanız bulabilirsiniz.ayrıca bu raplayı üreten arkadaşların xxxxxxx.com adresinden de inceleyebilirsiniz.
bu dinamit olayını resmi makamların bilmemesi ya da bu sesi duymaması mümkün değil.sanırım hafta sonları daha çok katliam oluyor.saroz dünyanın en temiz vs denizi diyoruz;ancak sizin de söylediğiniz gibi ileride bunların resimlerine iç çekerek bakabiliriz. soyu tehlikeye giren türler....
Emre güzel bir levrek balıkçılık birazda kısmet işidir sizinde kısmetinizde bu varmış dinamit olayına gelince saroz körfezinin yıllardır kanayan yarası yanlız bildiğiniz gibi o bölgede askeri birlikler vardır duyduğunuz sesler atış tatbikatıda olabilir bir sonraki avınızın daha bereketli geçmesini dilerim oltanızda hep büyük balıklar olsun rastgele
Balık çok güzel tebrik ederim.Bu dinamit olayını bende duydum.Özellikle üç ada tarafında çok atıldığı söyledi bir arkadaş.Hatta isim bile vermişti.Biz bunları duyuyoruzda yetkililer duymuyor mu?Geçen dile getirmiştim limitlere,sirkülere uyulmayan balık satışlarını biz görüyoruzda acaba çevre müdürlüğü ve tarım müdürlüğü yetkilileri görmüyor mu?
güzel av olmuş tebrik ederim sizin bölgede çiftlik balıkçığı yapılıyor mu? ya da fırtınada dağılan çiftlik var mı diye sorayım.geçen sene hatay/iskenderun/arsuz da fırtına sonrası bir çiftlik dağılmış ve o ay boyunca herkes 3-4 kg büyüklükte levrek avlamıştı. ancak levrekler sizin resimdeki gibi çiftlik levreğini (sırt kısmının renginin koyuluğundan vs.) andırıyordu tabi biz sonra öğrendik çiftliğin dağıldığını.güzel bir kaç av yapmıştık tabi. eline sağlık umarım her avınız böyle bereketli olur
Güzel av olmuş tebrikler.Geçen hafta bende canlısını gördüm bu rapalanın.Antalya da da denemeye başladı arkadaşlar.Hadi hayırlısı..