Sevgili balık tutkunu arkadaşlar , 36 yaşımda olmama rağmen henüz göremediğim , son zamanlarda sürekli hayalini kurduğum, google earth de defalarca didik didik gezdiğim ( : ) Saroz Körfezine gidebilmek için bir şans yakaladık. Kısmetse 12 eylülde , çok değerli amca oğlum İsmail Abimle 5 günlüğüne bu rüyayı yaşayacağız. Şimdiden bayram çocukları gibi gün saymaktayız : ) Saroz Körfezinde 5 gün balıkla yatıp balıkla kalkmak hevesindeyiz. Körfezde nerede hangi balıkları , hangi takımlarla tutabileceğimiz , nereleri mutlaka denememiz , hangi ekipmanları getirmemiz ve tekne ve diğer bilgiler hakkında bölgede kimlerden yardım alabileceğimiz konusunda tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim. Özelden de mesaj atabilirsiniz. Gezi sonunda güzel ve detaylı bir rapor sunmayı ümid ediyorum. Yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Harun abi kesinlikle spin takımını götür,eğer yoksa bir tane spin takım edin mutlaka..Çünki tam zamanında gidiyosun..Mutlak raporlarını bekliyoruz abi..
şimdiden rastgele.. bir fırsatta ben yakalasam soluğu sarosta alacağım hakikaten anlatılanlara göre balıkçı için cennet bir yer saros.. edindiğim bilgilere göre kıyı avcılığı için en uygun yer enezmiş ama tekne ile nerelere bakılmalıdır bilgim yok kıyıdan avlanacaksanız eneze yoğunlaşın derim daha önce oraya giden bir abimin tavsiyesiydi bu bana daha kısmet olmadı ve aynen şu ifadeyi kullanmıştı ''tam bir akvaryum çeşit çeşit balık var'' demişti..
Zengin saroz Ağustos sonu tam zargana zamanı,enezin güzel havasında boş dönmezsiniz.Ben bayram sonu günübirlik gideceğim.Boru kurdu ile çok güzel zargana çıkıyor tavsiye ederim.Aslında sülünez ile dip atabilirsiniz.Ama zargana mevsimi başlayacağı için güzel bir av geçirebilirsiniz.Saroz dendiğinde insanın içi kıpırdıyor.Müthiş bir yer. Hepinize kazasız belasız iyi avlar.
Yasin Kardeş teşekkürler tavsiyene. sanırım spini sahteyle levrek denemesi için tavsiye ediyorsun? surf kamışım var ,spin yok ama tavsiyene uyup 1 spin kamış alcam yanıma. kaç gram atarlı tavsiye edersin? özellikle önerebileciğin bir kamış var mı?
Teşekkürler övünç , Enez işaretli ; ) kısmetse 2 gün ayırcağız o bölgeye. umarım sen de fırsat bulursun. biraz da şartları zorlamak gerekiyo heralde. ben baya zorladım bu sefer ; ) sağlıcakla kal
Teşekkürler Varna, aslında 12 eylül de planlıyoruz. İsmail Abim de zargana profesörüdür diyebilirim. kimseler tutamazken daha 10 yıl öncelerde yanımda iri iri zarganaları sıralardı. fakat daha çok buralarda tutma imkanımız olmayan balıklara yönelmek istiyoruz. levrek mesela , çıkmaz mı? veya başka hangi balığa yoğunlaşalım? tavsiyelerinizi bekliyoruz ?
Abi enese gidipte levrek denemesi yapmassan hatta ve hatta levrek (ler) almazsan çok ayıp olur ) Spin takım olayına gelince bütçene göre bir takım belirleyebilirsin...
hayırlısıyla bir gidip gelin güzel avları paylaşın bizlerle kurban bayramına kısmetse o şartları epey zorlıycam inşallah bu arada kaçamarmara yani mamun bulma şansınız olursa karagöze mutlaka deneme yapın bence boş çıkmaz gibime geliyor tekrar bol şans rastgele şimdiden..
Merhaba Bende Araniza Yeni Katildim Bende Geliboluluyum Saroz Bizim Köyün Alti Size Yardimci Olmak Istedim Ben Defalarca Balik Yakalamisimdir Sarozdan Size önerim şu Olucak Kavak Deresi Denen Biyer Var Cok Berektlidir Güzel Levrek Alabilirsiniz Buradan Denizle Bahlantili Dere Burasi Geliboluya Gelmeden Sarozun Baslangicinda Kaliyor Sora Sora Bulursunuz Zaten Bide Bir Avlak Yeri Daha Var Oda Küçük Kemikli Denen Biyer Orayada Ecabattan Girceksiniz Yol Biraz Bozuktur Ama Güzel Mercan Alabilirsiniz Aksama Doğruda Güzel Levrek Yapar Yardimci Olabiysem Ne Mutlu Hadi Rastgele..
Fikret teşekkürler tavsiyen için, kavak çayını işaretledim ve mutlaka denemek istiyoruz. reeling ancak Küçük Kemikli yi bulamadım. Eceabattan gidilecekse sanırım palamut koyu civarında bir yer , doğru mudur?
harun bey merhaba sarozda nereye gideceğinizi yazmamışsınız ama ben geçen sene eneze bağlı sultaniçeye gittim bu senede gelibolu güneyli köyüne size şunu söyliyim mutlaka gittiğiniz yerde tekne ayarlamaya çalışın o zaman mercana doyarsınız kıyıdan spin takımla atçekte verimli olur gideceğiniz zaman çok iyi bir zaman rast gelsin
Engin Bey , teşekkürler aslında mümkün olduğunca verimli yerleri dolaşmak istiyoruz. bunun için de tesbit yapabilmek için bölgeyi bilen arkadaşların tavsiyelerini bekliyoruz. maalesef bildiğimiz bir bölge değil. şu an kafamızdaki yerler ; 1-erikli 2-enez 3-kavak çayı 4- küçük kemikli ( bulabilirsek ) biraz da zamanla alakalı tabi. ajitasyonla iznimizi 1 haftaya çıkarabildik şükür ; ) tarihin gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz reeling sultaniçe ve güneyli verimli miydi?
sultaniçeye geçen sene temmuz başında gitmiştim ve tam bir kabustu malesef benim için çünkü kıyıdan hiçbir şey yok gibiydi çok büyük bir balıkçı barınağı olmasına rağmen tekne kiralamak imkansız çünkü kimse teknesine sizi almak istemiyor sahil güvenlik çok sıkıştırıyormuş dediklerine göre bilemiyorum. ama bu sene aynı tarihlerde güneylideydim ve tekne bulmak çok kolay oldu bol mercan kupes ve kolyoz tuttuk ayrıca gece kıyıdan karagözde alabildik çok keyifliydi. ama saroz dediğiniz yer baya geniş bir coğrafya bence bir bölge seçin ve kısa aralıklarla hareket edin yani sultaniçe ve güneyli arası baya uzak mesela kısa izninizi yollarda geçirmeyin boşuna
Merhaba arkadaşlar, kısmetse bu sabaha karşı iğneadaya yola çıkıyorum. Bu bölgeyi bilen arkadaşlardan bilgi rica ediyorum! İlk kez gideceğim bir yer olduğu için ne tür balık çıkar, ne ile yakalanır, siz dostlardan acil tavsiyeler bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...
şuanda enezde bulunmaktayım enezde balıklar tava yerine yunana kaçmış her halde bu yıl sino yok levrek akya zargana yok nerede diyoruz çarpmayla kefal yapacaksanız ok derim ama gerisi yalan olur
Engin Bey, bunları öğrendiğim çok iyi oldu. biz de ona göre hareket ederiz o zaman. paylaştığınız ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim