Sarozun trofeleri,müthiş sinagritler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Gönül Dostlarım

Beni dikkatlice okuyanlar sanırım farketmiştir.

Son konularım arasında,verilen cevaplamaların kıyısına köşesine iliştirdiğim laf,daha doğrusu iddia şuydu.
    ,
    Madem oyle,işte böyle kabilinden ''Trofe avlarına başlıyorum,illakide tutacağım''

Sözümü tuttum,gercekleştirebilecek en mükemmel sinagrit avını gerçekleştirdim.

Aynı iddialı sözleri yayın avı içinde sarfetmiştim ve yerinede getirmiştim.

Ben burada ve benzer platformlarda balık avı tutkusuna haiz bir kişinin,ihtiyarlığına rağmen neler başarabileceğini sergileyerek,bu tutkunun gönüllerde yer etmesini amaçlayıp,amatör balıkcılık olgusuna yardımdan öte birşey hedeflemedim.

Bir diğer amacım ise,bu şekilde davranıp,sizlerinde yardımıyla Kocamış kurtluğumu idame ettirmek ve asla birilerine maskara olmamaktır.

Bu uğurda son gücüme kadar herşeyimi ortaya koyarım.

Sonuçta çok fazla kişinin takdirlerini kazanmış olsamda,bana etmedik laf bırakmayan azınlığın suçlamaları beni hakikaten derinden yaralamıştır.

Herkese değer veren bir kişiliğe sahibim.Kulağımı tıkayıp işitmemezlikten,yada görmemezlikten gelebilmeyi çok isterdim,ama dedim ya,aşırı humanistliğim bana engel olmaktadır.

Sarozun Seddülbahir uçlarından,Kabatepe,Küçük ve Büyük Kemikliyi içine alan ve Ece limanına kadar olan çizgide Arslan Partnerlerim Muharrem Kürümoğlu ve Sinan Çetinle(Efe) avlandım.

Bu yörenin tanınmış avcılarının bile (Fevzi Hoca,Necmettin Yay beyefendiler,Uğur Kaptan)takdirini kazanacak müthiş sinagrit avları gerçekleştirdik.

Vertical Jigging ile yaptığımız bu avın sonrasında,özellikle Orkinos ve Akyalarında peşine düşeceğiz ve iddia ediyorumki bu balıklardada önemli başarılar elde edeceğiz.

Avımıza ait fotoğraf ve video görüntülerini düzenledikten sonra elbette sizlere sunacağım.

Bu vesileyle hepinizin teker,teker Kurban Bayramınızı kutluyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Merakla bekliyoruz Vedat baba,senin bayramın kutlu olsun

3. levrekçi97

levrekçi97 Berk

Bayramınız kutlu olsun Vedat abi fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyorum :)

4. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Ustacım Nasibin bol avın kanlı olur inşallah Fotoğraf ve resimler için sabırsızlanıyorum Kendine dikkat et

5. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

İyi bayramlar Vedat abi,tebrikler avınız için ,fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyorum...

6. ASSOS 17

ASSOS 17 SINAN GURLER

Favori Kamış:
    muhtelif kamislar ama el oltasi ile levrek rakipsiz.
    En İyi Avı:
    Levrek 3.600gr.
    TEBRIKLER Vedat usta
    resimler bu kasvetli istanbul gunlerinde biraz keyfimizi yerine getirecektir.
    gecmis birak gecmiste kalsin.
    raporlarini bekliyoruz.
    hersey gonlunce olsun.

7. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Harikasın Vedat Amca:thumb: , ama senin kendini kanıtlamaya hiçbir zaman ihtiyacın yokki. Bu yaşta hemde vertical jigging yöntemiyle:eek: , yapanlar bilir ne kadar yorucu bir teknik olduğunu. boşver uyma sen onlara yoksa sularda trofe bırakmıcaksın :D , resimleri de bekliyoruz. Tekrardan iyi bayramlar Amcacığım.:)

8. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Vedat abicim Bayramınız mübarek olsun...

9. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Vedat abi koy şu resimleri çekemeyenler çatlasın :D Bayramın mübarek olsun..

10. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Sevgili Vedat abi öncelikle bayramını kutlar hürmetle ellerinden öperim.

Sanırım birileri seni üzmüş kırmış ki böylesine sitemli mesaj yazıyorsun. Birkaç kendini bilmezin lafına gelip te sakın üzülme Vedat abi. Ben sana balık avı konusunda laf söyleyecek adamın aklında sorun ararım, ya aptaldır ya da edepsiz.

Sen bizim için çok değerlisin, sayende çok şeyler öğreniyoruz, hiç böyle seviyesizlerle aynı kademeye inmeye gerek yok. Allah sana hayırlı mutlu uzun ömürler versin.

Bu forumda kişilik olarak da balık avı mahareti olarak da çok kaliteli insanlar var, fakat heryerde olduğu gibi burda da balık avı konusunda çok atıp tutan var. Bunlara itibar etmemek gerek.

Tekrardan saygılarımı ileiyorum sana Vedat abi, bu mübarek günlerde hoşça dostça kal.

11. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Vedat baba vertical horizontal sen bu işin pirisin

12. zeppelin

zeppelin Bülent

Ustam, her yazdığınız satırı soluksuz okuyorum. Sizden ne kadar çok şey öğrenirsem kardır diye düşünüyorum. Müthiş avlarınızın ve trofelerinizin devamını diliyorum. Saygılar, sevgiler...

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    “Değerli Gönül Dostlarım”

Bu bir özel tanımlama ve bir kesim dikkate alınarak hitap edildiği aşikar.

Balıkavi.net’in değerli üyeleri bu hitaba fazlasıyla mazhar olsa da bilinen bir şey var ki bu hitabın özelinde bir başka forum müntesipleri kastediliyor. Kaynağı O, oradan neşet etmiştir.

Amatör camia bir ve bütündür ha öyle, ha da böyle ne fark eder diye düşünülse de, geçen ki raporda da “gönül dostu payesinin başkan tarafından verildiği” özellikle vurgulanmıştı. Hangi başkan ve bu başkan beni sever mi, beni de dost bilir mi fikrim yok?

Asıl yemek bir platform için pişiriliyor suyu, ve hatta suyunun suyu da sair forumlara servis mi ediliyor? Hiç olmazsa kopyala yapıştır intibaı uyandıran ifadeler çıkarılsaydı diye düşünmeden edemiyor insan. Böylelikle hitap ve buna muhatap durumdaki kişilerin iletişimi direkt ve daha sıcak olmaz mı? Başkan bir paye vermiş olabilir, kendi takdiridir, ama şunu da ifade edeyim; lakin bize de sormamıştır.

Pekiyi böylesi bir payeye layık olunmama gibi bir durum mu vardır? Haşa; en alasından, en hak edilmişinden, ana sütü gibi ak olanından. Zira gönüllerin baş tacı, dost yüreklerin en sıcağı bir kişidir söz konusu olan.

Bizlere özel hitap talep etmek haddimi aşsa da, ki şahsınızın takdiri neyi buyurursa olacak olan da ancak o dur; tartışamam, itiraz edemem zaten. Lakin “asıl gözdelerim başkalarıdır, sizler ise eh işte.” diye anlamışsam bu benim suçum değil. Kıskançlık mı? Belki. Ya da ne önemi var, olan şey ortada.:eek:

Bizim tadımız, bizim huyumuz, bizim suyumuz, bizim hitabımız ne ise o olsun tıpkı ilk günlerdeki gibi. Layıkıyla karşılık verebildik mi bilemem ancak bu yine de siz sayın büyüğümüzün takdirinde olsun.

E hadi buyurun, işte size özel hitap, şimdi ne yapacaksınız? Oldu mu, tamam mı, var mı başka itiraz? Yoo hayır, olması gerekendi ve oldu, hepsi bu...

Teşekkürler, saygılar büyük usta.;)

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Nuri

Arka,arkaya,gayet hızlı yazmayıda becerebilen bir kişi olarak,oturdummu sayfalarca,aynı manayı içersede,değişik kelimeler kullanarak yazabilen biriisiyim.

Hal böyleyken,kopyala,yapıştır yapmak bana yakışmamıştır.

Beni rahatsız eden bir noktaydı.

Uyarın yerinde olmuştur.

Bazen bir işin üzerine lüzumsuz gitme gibi bir huyum ortaya çıkmaktadır.

Kimizaman bir platformda illaki kendimi ispat etmem gerekiyor hissine kapılılabiliyorum.

Sanırım gittikce yerleşen yersiz bir huyumdur.

Ama insan yaşlandıkca komplekslerinde artma olabiliyor.

Eh yaşıma erdikce daha iyi anlayacaksınız elbet.

Peki böyle yaptımda ne oldu.

Orada konum 0 çekmiştir,burada ise,halen resimsiz olsada yürümektedir.

Demekkki haklısın.

Sevgimle kalasın

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu olağanüstü avlarımızın resimlerini yollamaya çabalıyorum.Videolarınıda ayarlamaya çalışıyorum.
    Sanırım başarıp yollayabileceğim.

İlgine teşekkürler sevgili Kardeşim

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Az sonra yolluyorum

Sevgiler

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol Emin az sonra yolluyorum

Sevgiler

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol Cemil az sonra yolluyorum

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Geçmiş elbette geçmişte kalmalıdır.

Ancak tekrarlanma ihtimali beni endişelendirmektedir.Doğru dürüst bir av raporu dahi olmayanların laf sokuşturmaları bezdirici olmaktadır.

Az sonra bu olağanüstü avımızın videıo ve resimlerini yollayacağım.

Sevgiler

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Vedat Amca bu konuda yazılanları görünce sanki az sonra köpekbalıkları tarafından parçalanıp sadece kafası kalmış dev bir balığın fotoğrafını göndereceksin hissine kapıldım.

Evet, Hemingway'in İhtiyar adam ve Deniz romanından bahsediyorum. Herkesin artık büyük balık yakalayamayacak kadar yaşlandığını düşündüğü ihtiyar bir balıkçı tüm sınırlarını zorlayarak büyük bir balığın peşine düşer. Sonunda kendisine bir faydası olmasa da hala büyük bir balıkçı olduğunu göstermeyi başarmıştır. Senin de açıkça ifade ettiğin bu duygularında gerçek bir balıkçının aklından geçenleri, motivasyonunu gayet iyi görebilmekteyiz.

"Övünmek için öldürdün onu, çünkü sen bir balıkçısın. Canlıyken seviyordun onu, öldürdükten sonra da sevdin."

Bu alıntıdan sonra bu hikayenin muhteşem bir görselini de sunalım, ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılabilir sanırım.

http://www.facebook.com/#/video/video.php?v=103373709680173&ref=mf