Sarpa Tava

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında Yenerbey31 tarafından paylaşıldı.

1. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Yaklasik bir senedir balik tutuyorum.Baslarda kupes isparoz ve sarpa tutuyorduk.Internette gordugum kadariyla cogum kimse sarpanin etinin lezzetsiz oldugundan koktugundan bahsediyordu bu sebeple yakaladigim butun sarpalari salmisimdir.(zaten cogu kucuk boydaydi )Fakat bende hep tadini merak etmisimdir.Bugun guvercinlik avimda hic levrek yoktu fakat giderayak iki tane guzel sarpa yakaladim birisi 30cm oburu 25 cm.Ve bu baligin tadini denemeye karar verdim.Icini hemen orda denizde temizledim.Evde kafalarini ve kuyruklarini kesip fleto seklinde baliklari ortadan ayirdim tuzlayip misir ununa buladiktan sonra kizgin zetinyaginda kizarttim.Sonuc super!!!Tadi cok guzel koku falan hicbirsey yok.

Demekki yakalanan buyuk sarpalar bundan sonra denize degil tavaya=))Belki bu baligin cok taze olmasi ve sezonla ilgilidir?Bu arada bu deli sarpa degil bildiginiz sari cizgili uslu sarpa

Herkese rastgelereeling :hungry:

2. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Bende sahsen yemesinden ve temizlemesinden nefret ederim :D yakalaması çok zevkli olan bu balık yerken aynı zevki verememiştir bana ama etini daha yenilebilir kılmak için sirkeli ve tuzlu suda kısa bir süre bekletirseniz daha iyi sonuç elde ederseniz kokusu bi nebze azalır ama ben yinede onların denizde çok daha iyi olduğunu düşünüyorum pek yeme taraftarı değilim açıkcası :D

3. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Ne yaparsanız yapın ama kafasını yemeyin bu balığın. Eger hastanelik olmak istiyorsanız ayrı tabi.

4. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Bazen Bozcaada'dan tutulmuş kiloluk sarpalar geliyor pazara. Çupra'dan kesinlikle daha lezzetlidir ızgarada. Mangal söndüren cinsinden yağlı mı yağlı. Tezgahta gördüm mü alır atarım dolaba, çıkarıp çıkarıp yerim. Tavsiye ederim.

5. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Bence sezon,baligin buyuklugu ve tazeligi onemli lezzet icin.Yakaladiginiz gun yerseniz eti baya guzel.Dedigim gibi dun yedim etinin tadi gayet guzeldi.Tadi uskumruya benziyordu ama uskumruda bazen saman gibi bir tat olur bunda kesinlikle yoktu.Bazi arkadaslar izgarasininda iyi oldugunu soyluyorlar denemek lazim:hungry: Ister istemez yakaliyoruz zaten burda.Guvercinlik tarafinda her oltaya atliyorlar.Tadina bakmadiysaniz denemenizi tavsiye ederim:thumb:

reeling :hungry:

6. erolcinar13

erolcinar13 Erol

Kafasında ne var ki bu balığın?

7. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Erol internetten duydugum kadariyla iki turist italyada bu baliktan yiyorlar ve dort gun boyunca halisinasyon goruyorlar.Bazilari bu baligin kafa ve kiyruk kisminin bu etkiyi yaratabilecegini soyluyor.Ben sarpalari yaparken kafa ve kuyruk kisimlarini kestim:D Ne olur ne olmaz hanim kafayi yedik sanmasin:laughing: