2 haftalık moladan sonra bende atçek arzusu tavan yapmış ve bizim oğlanın milli olma saati gelmişti (yeni kamışım ).Tüm amacım güneş batmadan avlakta olmaktı.Av partnerim yıldıray abi ve ben zorda olsa kısa bir planlama ve hazırlıktan sonra yola koyulduk. Lodosu değerlendirmek amacıyla güney sahillerini taramaya karar verdik.Yol boyunca yapılan planlar ve paylaşımlar sonucu meraya karar verip rotamızı belirledik..Güneş ufukta düşerken akşam suyu startını vermişti ve biz son dakkada yetiştik..Tabi bu yıldıray abi için geçerli. 2 dk sonra atış yapmaya başlamıştı.Ben yaklaşık bir on dakika 2 takımı hazırlamak ve leaderleri değiştirmekle kaybetmiştim..(tembellik kötü şey) Ava başlayıp bende yerimi aldığımda hala yıldıray abide skor olmaması ben şaşırtmıştı..Nehir ağzı olan avlakta suda tek bir haraket bile yoktu.2 saatin sonunda çay molası verip biraz dinlenmek için duruduk..Ay adeta lamba gibi tepemizde parıldıyor.Gözlerim biraz alışınca neredeyse kafa lambası kullanmıcak hale geldik.Bu kısa mola bize iyi geldi ve 2.bölüme daha seri bir başlangıç yaptık sürekli alanın genelini taramak için yer değişikliği yapmaya karar verdik..Yıldıray abi ırmak ağzı boyunca atışlar yapıyor bende aksine az ilerde oturup su yüzeyini izlemeyi ve şapırtı sesi duymaya çalışıyordum.Malum gece levrekler içeri dışarı geçiş yapıp kefal ve diğer balıkları kovalıyor. Bir süre sonra ilk sapırtıyı duydum ve hedef noktaya atışımı yaptım usul usul çektiğim sahtemi saldırı bölgesinde gezdiriyordum(hard core lipses minow) ..5 dk geçmemiştiki ilk vuruşu aldım cılızdı ve kalamayı bile açmamamıştı.. 5 dk sonra 2 vuruş ve hayal kırıklığı kalama 2 tur dönmesine rağmen netice yoktu.Sabrım taşmak üzereydi saatler gece yarısına gelmiştikiii Sanki levrekler aklımı okurcasına saldirdilar derken.Küçük bir ispendek çok feci bir şekilde sahteye dalmıştı..Solungacına kadar sahteyi yutmuştu.Kan revan içinde kalan ufaklığı biraz moralim bozularak mecburen almak zorunda kaldım..Resmen hayal kırıklığı yaşamıştım.Acil bir kararla atış yerimi nehrin içine doğru olarak değiştirdim.. (strike pro EG kefal rengi ) 5 dk sonra bir kalama sesiyle irkildim ama pek isteksiz bir dirayetle karşılaştım açıkcası..daha çok poşet gibi gelen bir şeyin az sonra su üstünde kuyruğunu gördüğümde şaşkınlığım dahada artı.. Levreğe benzemiyor dedim kendi kendime..? Balığı kıyıya yanaştırdıkça şaşkınlık tavan yapıyordu.Beyaza benzeyen şişman bir balık.Yıldıray abiye kısa bir kepçe sorusundan sonra olumsuz cevabını alarak.İmece usulu balığı suya düşmeden almayı başardık..Ama şaşkılıktan dona kalmıştım. İlk kez sahteye sazan takıldığını gördüm.Bir yaşıma daha girdim desem yeridir. Bir süre daha devam ettikten sonra yorgunluk ve atıştıran yağmurun etkisiyle dinlenmeye çekildik..Sabah ışıklarıyla devam eden av maceramız dalga ve suda bulanık olmasına rağmen tüm şartları ihlal edercesine tek bir vuruş yoktu saat 8 geldiğinde artık umutlar tükenmiş ve kollar bitmiş olmasına rağmen vazgeçmek istemiyordum. Tulumla suya kadar girip.Bu son..! Bu son diye diye 15 dk oyalandım sanırımki kiii Küüüütt bir atak ve 2 kol atımı ve boş... havada atak yapan balığın karnının sarım tırak rengi ve dairesel kuyruğunu görmüştüm..Bir kez daha içimden o beyaz olmayan sazanın karın figürü gözmün önünden geçerken azımdan şu kelimeler döküldü.. Yok artık...! Bu kısa andan sonra şimdi anlarız eğer ordaysa diyip daiwa shore line shineri aynı yöne patlattım..**** sanki o da bu anı bekliyormuşcasına ve gördüm dercesine tekrar saldırdı.. Yine bir bomba... Bu güzel arkadaşla bir süre bakıştıktan sonra yeni kamışımın ıslatması serefine prens olur ümidiyle (öpmeden) salıverdim.. Bu avda böyle biterken bir ilginç av raporunda buluşmak dileğiyle diyorum.. herkese bol nasipler..rastgele... :Alk
Sazanın sahteye atlaması sıradan bir durumdur. Sanıldığından sık sık başa gelebilir. Ha, sazan tutmak için at-çek yapmak nafile olabilir çoğu zaman. Ama sahte atıp çekerken sazan denk gelmesi sık denk gelir. Bilhassa büyük sazanlar baya bir vahşileşir ve sahteye saldıracak kadar saldırgan olur.
Raporu kabaca okudum önce. Denizde avlandığınızı düşündüm. Sazanı görünce şaşırdım. Sonra 2-3 kere daha geçtim üzerinden. "Nehir ağzı olan avlak" ibaresini görünce kendime geldim .