Şaşkın balıkçıların paşası

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Rapor 06.06.2014 Cuma gününün raporudur. Ahmet'le yine kefalleri bidona koyup halili peşine düştük. Geçen yıl o kadar kovalayıp bir türlü avlayamadığımız balık levrek ararken karşımıza çıkmıştı. Öyleyse meralarını yoklama zamanı gelmişti. Tabi 2 tane makine takılı kamış, domates-peynirli ekmekler, buzlu su bi elimde; spin kamış ve makine, 7 metre göl kamışı, kefale atacağımız ekmekler diğer elimde, sırtımda da çanta 'Cevat KELLE' gibi gidiyorum avlağa:D. Allah'tan Ahmet var da bidonu o alıyor zaten taşıması en zor olan da bidon. Erkenden vardığımız meraya kefali kurşunlu yatırıyoruz. Bi yandan atçek yapıyoruz, ara ara kefale bakıyorum vs ama gelen giden yok.

Derken poyraz gündoğusuna çeviriyor. Hemde şiddetli bir şekilde esiyor. Kuzeyden bulutlar tepemize toplanıyor. Bizde zaten balık yok bari sucuk olmadan kaçalım diyoruz. Gerçi ikimizin hatta bize sonradan katılan bir abimiz de dahil olmak üzere üçümüzünde kafa kırık:D ıslansak da dert değil ama en azından akşama enerji kalsın diyoruz. Tabi balıksız dönmek koymuyor bize alışmışız artık ama tutsak da güzel olur hani:rolleyes: Takımları toplayıp yola çıkana kadar yağmur kesiyor. Ara ara yine atıştırsa da etkili olmuyor. Arabaya doğru gidiyoruz. Bu arada gündoğusu denizi bulandırmış.

Ahmet: 'Bu su levrek yaparmı ki? Fazla bulanmış sanki...'
    Ben:'Yoo yoo tam suyu aslında. Böyle suda çalışacaksın çalışacaksan.'

Atsakmı diye soruyor Ahmet. Benimde hiç iştahım yok. O kadar malzeme var geze geze avlanmak zor olacak. E gezmeden de şansını baya bi azaltmış olacaksın. Ayrıca makinede de ip misina var. Haliliye rapala atacağız ya.:rolleyes: Raglou çalışırken kuşgözü yapıyor bazen. Ama neyse diyorum içimizde kalmasın atalım bari. Bi 15 dakika atar gideriz diye düşünüyorum.

Mavi beyaz 8.5 cm raglouları takıp başlıyoruz. Bi avdan daha balıksız dönüyoruz artık. Ama anormal giden bişeyler var. Avın sonu gelmek üzere ve ben hala ıslanmadım:laughing: Derken hanüz 5 dakika olmadan tam kayaların dibinde köpüğün içinde benim raglou takılıyor. Takıldığı zaman kolu çevirmeyi bırakıp misinaya da boşluk vermeden kayanın ters istikametine yürümek gerek. Balık mı kayamı derken hafifçe kamışı yoklayınca küt küt küt vuruşları hissediyorumreeling İp olduğu için ayrı bi keyif alıyorum vuruşlar çok net. Ahmet çok uzakta ben bağırıyorum 'Ahmeeeeeett!! Gel kamışı tut büyük bu.' Ahmet yetişiyor. O gelene kadar ben balıkla oynuyorum yorabildiğim kadar yoruyorum. Ahmet gelince balık yüz yapıyor.

Ahmet: Halili mi lan bu?? (Alıştı tabi kerata:laughing:)
    Ben:Yok lan yok levrek işte.

Balık iyice yorulunca kamışı Ahmet'e verip kayaların aşağısına iniyorum. Dalgalar yüksek. Kepçe yok. Misina da ip. Ufak bi hatada ip misina kamışın fincanlarına dolanıp balığın kaçmasına ya da kamışın kırılmasına neden olabilir. Balığı dikkatlice önüme getirip soluncagından alıyorum. Tabi donuma kadar ıslandığımı söylememe gerek yok. Geleneği bozmak olmazdı zaten:D Saat tam 12.00. Balığımızı da almışız keyfimize diyecek yok. Birkaç fotodan sonra ava devam ediyoruz. 5-6 dakikada bir yer değiştirerek bütün o malzemeleri ve sırt çantamı her seferinde 30 metre ileriye taşıyorum. Derken 15 dakika içinde 2.40 v-systemin ilk parçasını kırıyorum. Ama ne gam. Kırık kamışla onca malzemeyle atçeke devam...

O 5 dakikada aldığımız balık uğruna 2 kilometrelik bir alanı 5 saat boyunca tarayarak ilerliyoruz ama bi numara yok:eek: En son kendi kendimize gülüyoruz. O kadar halili kovala. Bıktığın zaman spin kamışını al geze geze levrek ara. Olmadık yerde olmayacak suda karşına çıksın. Sonra yine peşine düş, kefal ayarla, o kadar malzemeyle avlağa git. Saatlerce bekle. Ona niyetlenmiş ve yine eli boş dönecekken bu sefer de levrek çıksın karşına:laughing: Levreğe gidersin halili çıkar haliliye gidersin levrek çıkar. Ne yapacağımızı şaşırdık arkadaş.:D Balık 1.300 gr geldi. Gündüz avlamak benim için daha keyifli oldu. Gece avlarını sevmiyorum
    nedense.

Aslında raporu hemen açacaktım ama önceki gün 23.00'e kadar avlanıp gece uyumadan sabah 4te tekrar ava çıkmıştım. Sonra levreği tutunca yine 23.00e kadar avlandım. Eve gelip güzelce kiraz sulayıp laptobu da kucağıma almıştım ki sabah 7 buçukta bi elimde kiraz tanesi bi elimde mausela kanepede otururken buldum kendimi:laughing: Bugün anca bu kadarı yetişti. Bugünkinin raporu da ilk fırsatta:). Kalın sağlıcakla...

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bu güzel, ayrıntılı, anı yaşatan keyifli rapor için teşekkürler Onur. Sabah sabah işe keyifli birşey okuyarak başlamak iyi oldu. :)
    Levrek iyi denk gelmiş, niceleri rastgelsin.

Gece avlarını kim seviyo ki...! :D

3. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler sevgili Onur, sabah , sabah çok mutlu oldum, devamını dilerim, sevgiler.:)

4. akin96

akin96 Akın SEYİS

Favori Kamış:
    mitchell fluid 240 8/25
    Favori Makine:
    shimano alivio 2500 fc
    tebrikler. çok güzel ve hoş bir av raporu olmuş. devamını da beklerizz :)

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Devamını da merakla bekliyoruz. Acaba halili ye mi gittiniz Levreğe mi? Ne yakaladığınız hakkında fikir sahibi olmak için soruyorum :D İp misina ile at-çek bence de daha zevkli ama hafif sahteleri uzağa atmak mono ile daha iyi oluyor. 1 ay oldu neredeyse balıksız. Bir deniz kenarına gidebilsem yeter gibi geliyor bana. Darısı başımıza inşallah.

6. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Teşekkürler abi. Rapor okumayı seviyorum madem öyle bizim de katkımız olsun diyorum bişeyler çıktıkça. Sana da niceleri rastgelsin abi:).

Teşekkürler Orhan amca bende nice sinaritler torikler dilerim:).

Sağ ol kardeşim. Bizde seni atçeke bekleriz diyeceğim ama ben yarın gidiyorum:(

Sağolun. Mesela bugün levreğe gittik. Ama kefalimizi 3 kglık bi kofana kesti. 26lık misina ile atçek yaparken önüme sabahtan akşama kadar en az 20 kere akya girdi yarım kiloluk kefallerin peşinden. Rapalayı bedavaya kaptırma pahasına attım da attım ama yemedi namıssızhihi Elde tek bir kefalle gidince sabahın 5 buçuğunda kestirip sonra aval aval uçuşan kefalleri seyrediyor işte insan.

Haa levrek varmıydı? Vardı. Orası ayrı konu. Şimdi gelde yarın orada alma soluğu değilmi?

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Çok güzel raporlar olmasına rağmen konulara yazamıyorum ama inanın balığa gitmekten başımı kaşımaya vaktim olmuyor tatillerimde:D. Yalnızca akşam girip hızlıca bakıyorum o kadar. Hatta bu günle beraber 2 rapor yolda ama sabah yine çıkıp akşam 10da gelip 12de otobüse bineceğim için yetişirmi bilmiyorum:D. Abartma diyeceksiniz ama bugün olanları görseydiniz siz de aynını yapardınız:) Belki birdaha yazamam. Herkese şimdiden teşekkürler. Rastgele...

8. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler balıksız olamayan arkadaşım. :) Kefalleri yedire yedire iyi şişmanlatmışsınız balıkları :D hihi patlayacak gibi görünüyor levrek :D
    Hedef sapsa da trofe balıklar rastgelsin reeling

9. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Tebrikler kardeşim, devamını bekliyoruz.
    Rastgele.

10. dr.zeki

dr.zeki zeky

:) rastgelsin.