Savage-gear Sandeel Sahte

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Thund3R tarafından paylaşıldı.

1. Thund3R

Thund3R Burak

Favori Kamış:
    Okuma V System 270 10-40gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40s
  2. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Burak,
    Bu kum yılan balığı sahteleri kendini at-çek levrek avında ıspatlamış gayet güzel(yüzüş ve hareketleriyle) sahteler. İlk kullanımımdaki tecrübeleri seninle paylaşmak isterim;
    Bildiğin gibi bu sahteler çeşitli tipteki kurşun kafalarla(jig head) kullanılıyor. Ve orjinal kafalar 21gr + şeklindeydi hatırladığım. İki uyarım olacak. Bir atarı uygun iyi bir kamış. İki; eğer öncü(şok, leader) misina kullanıyorsan, iyi bir düğüm veya öncü kullanmama. Kamışın hatasında atış erimlerin düşer veya kamışı patlatırsın. Diğerinde sahteye güle güle dersin;):D
    Sevgi ve selamlarımla...

3. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Bu sezon başında karadenizde deneme sanşım oldum... sadece yüzünüşü merak etmiş..daha ikinci atışda balık asıldı ama yarısını alıp götürdü:( yüzüşü atış erimi bence gayet güzel.

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    merada lüfer varsa sakın atma anında elvada dersin..dün sahte kutumda 5 silikon vardı..2 si linklerini verdiğinden..3 silikonu lüfere kaptırdım..bu 2 silikonu cesaret edemedim atmaya:D zaten biri yaralı hem kafadan hem karnından turna parça aldı:rolleyes:

bu tür silikonları çalıştırmak istiyorsan dipte gezdirip ara arar hoplatacaksın.

5. Thund3R

Thund3R Burak

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40s
    Teşekkür ederim bahadır abi. 2 çeşit sahte var orada biri senin dediğin gibi 23gr 10-40 okuma v system var işte kamış yeterli olur herhalde. Misinada ana beden 0,18mm ve öncü 0,30 fc var albright düğümü ile bağlayıp azıcıkda oje :)

:) Giderse sağlık olsun diyeceğiz soner yapacak birşey yok.

Tamam jig headlerle dediğin gibi aksiyon vereceğiz kadir abide bide offset iğneler var onlarla nasıl olacak acaba onu merak ediyorum. 3 şekilde takmışlar videoda.
    Esas oda değilde kafamı kurcalayan bu silikonun kuyruk kısmını boş yapmışlar içinde hava var, kurşun bağlamadan nasıl batırmışlar acaba.

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kuğruğunun altına baktınmı:) orası delik içeriye doğru..ragot silikondaki gibi içine oluk açmışlar..

texas rig yöntemi için uygun kalınlıkda iğne kullanman lazım..bende var iğnesi lakin bu silikon için birazcık küçük geliyor..bir küçüğüne oluyor..sanırım 1 no idi iğne..bir arkadaşımın gönderdiği büyük iğneyi kullanıyorum şuan..kaç numara ve hangi marka bilmiyorum..gamakatsunun iğnesinden daha büyük ve kalın..texas rig yönteminde sahteyi dipte yüzdürürken ağır tempoda aksiyon verdireceksin..sahten yere düşüp kalktığında bunu misinanın durduğunda anlıyabilirsin..bu şekilde aksiyon verdirirken vuruş hissettiğinde..çok sert bir tasma atmalısın..yoksa iğne balığı iyi oturmaz yada hiç oturmaya bilir...
    tek owset iğneli denemedim henüz.belki batıyordur o şekilidk .amaç burda yukarıdakine talep yoksa dipte ne var yok onu tespit etmek..bunun için kurşun takmalısın..:)

7. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    bende bugün bu setten aldım bu iş batıracak beni :)

POWERBAIT DROP SHOT PRO PACK ASSORTED

8. Thund3R

Thund3R Burak

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40s
    Yok be kadir abi sadece videolarda sahte su içinde idi, ağırlık olmadan nasıl batıyor acaba diye merak ettim, deneyeceğiz bakalım. Eagle claw double barb 1 no iğne aldım tam oturuyor. Taktikler için teşekkürler.

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ufak gezer kurşun tak ana bedene,,sonra boncuk geçir..sonrasında buraya fırdöndü bağla.. 80cm ile 1mt arası beden yap..iğneyi buna bağla..diğer ucunuda fırdöndüye..böyle dibe indir atıp çek..iğnenin ucunu hafiif silikonun içine batır o şekil dursun.takılmasın ota çöpe vs vs..

10. Thund3R

Thund3R Burak

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40s
    Sandeel slug 1 levrek aldi. WTD den sonra kullaniyorum genelde yorulduktan sonra direk misina ile clipse bagladim. Sert kamis hareketleri ile cekiyorum cek bekle. Aksiyonu guzel. Tavsiye ederim.