Merhabalar Dun yeni aldigim makinama (ryobi applause 8000) savagear 300 metre 0.19 flu sari aldim. Genelde surf takimda kullanacagim. Zaman zamanda tekne ile cikma durumu olursa orada kullanacagim. Forumu arastirmama ragmen bu renkte ki bir misina ile ilgili olarak olumlu ya da olumsuz bir yorum bulamadim. Aldigim misinanin linki asagidadir. Degerli yorumlarinizi bekliyorum. http://www.spotbalik.com.tr/Adrenaline-HD-Misina-300mt-010-019mm-arasi,PR-28937.html iyi aksamlar ! reeling reeling
Merhaba ayni misina in 0.13 unu uzerine 7-8 metre sok sarili olarak bogazda surf kamisimda kullaniyorum agir kursun ve uzak atislar icin;beni hic uzmedi her deniz avindan sonra misinanizi 1 saat kadar tatli suda beklettip tuzdan arindirmayi unutmayin.
Ozkan Bey merhabalar Ben gri istemistim ancak flu sarisi geldi... Renk sorun yaratir mi ona takildim biraz. Dun sok misina baglamak icin bir iki deneme yaptim misinaya ozellikle sok dugumu kullandim Vedat Abayoglu ustanin anlatimini yaptigi… Mono misinayi kesmekte sorun yasamadim ama ip misinaya gelince maalesef sifira yakin kesmek pek mumkun olmadi… Bunun icin ozel bir aparat ya da yontem mevcut mudur… Birde 0.19 luk misinaya kaclik monofilament baglamak daha saglikli olacaktir. Tesekkur ederim… Izzet
güzel bir örgü, kolay boşalıyor makaradan, esneme sıfır! balık dokunduğu an kamışta hissediliyor. Fakat tek eksi yönü 3-4 ay sonra renk solmaya başlıyor ve yıl sonunda renk krem rengine dönüyor. Ama yinede işlevi değişmiyor.
Örgüyü sıfıra yakın kesmeyin. Balık binince ufacık bir kaymada kaybedersiniz balığıda takımıda. Kestikten sonra da uçlarını biraz yakın. Örgü güzel örgüdür. Ben 0.10'unu spin takımımda kullanıyorum. Surfdeki örgümüde ilerde bunla değiştirmeyi düşünüyorum. 0.13'üyle.
Üzülerek söylüyorum kullandığım en kötü örgü misine.Kaplaması çok zayıf kısa zaman içerisinde renk kayıbına uğrayan bir ip misine.Ayrıca diğer iplere göre yüzeyi çok daha pürüzlü makineyle sararken devamlı ses yapıyor.Diğer kullandığım ip misinelere(Powerpro-Spiderwire) göre Ceyhunun dediği gibi makineden kolay boşalmıyor malesef.En kötü özelliği bu ip misine kopma yapıyor.Kopma yapması normaldir ama bu misine düğüm yerinden değil orta yerinden patlıyor.Kesinlikle tavsiye etmem ama artık alınmışsınız sizin izlenimlerinizide öğreniriz buradan inşallah. Gelelim ip misineyi monoyla bağlamaya ip ve monoyu sevgili Vedat Abayoğlu ustamızın yaptığı gibi şoklayamazsınız.O düğüm sadece mono iki misinayı şoklamaya yarayan bir düğüm çeşitidir.İp ve monoyu bir arada tutamaz .İki ucundan asılın sıyrılıp gidecektir.Senin kullanacağın en sağlam düğüm mahin knot yani mahin düğümüdür.Kullanacağınız mono 0.30-0.35mm arası idealdir.
merhaba örgüyü tam sıfıra yakın kesmmessen iyi olur.hem örgü oltayı salladıktan sonraki salınım esnasında yüzklere takılma yapmaz. şok düğümü olarak bunu kullanıyorum http://www.netknots.com/fishing_knots/double-uni-knot/
misinanın salınımı hakkında haklısınız diğerleri hakkında tam tecrübem yok savagearı yeni aldığımdan henüz eskime olmadı ki;av dönüşü mutlaka bir saat kadar tatlı suda misinayı bekletiyorum.ömrünün uzun olması açısından.
Ben de Boğaz'da 2.elinin 0,16'sın kullandım bir sezon; kullandıktan sonra tuzlu sudan arındırmayıp öyle kenara kaldırdığım için 1 sene sonunda kopma olayları nadir de olsa bende de oldu; demek ki her avdan sonra yukarıda da bahsedildiği gibi tatlı su ile yıkamakta yarar var.... Evet renk belli bir süre sonra atmaya ya da kirlenmeye başlıyor ki; diğer iplerde de bunu gözlemledim; gayet normal; öter ötmesine ama liflenme v.s. yapmaz; diğer ötmeyen iplerin pekçoğu reçine v.b. ile birleştirildiği için liflenme yapar... Kesebilmek için özel makas veya kesicisini kullanmalısınız; bunların ağzı hafif tırtıklıdır; ya da bıçağı sürterek kesebilirsiniz; nerede ise tüm ipler bu şekilde kesilir... Yükte daha fazla ses alırsınız; makinanız ip kullanımına uygun değilse bir süre sonra ip klavuzu yemeye başlar; tüm iplerde olabilir bu durum... Kaplama yok Savagear ipte; boyası demek istemiş herhalde arkadaş... Bir ilave daha: Bu fiyat skalasında kullandığım en iyi ip (pek de fazla kullanmadım ya neyse...) Vedat Abayoğlu'nun düğümü ip ile monoflament için değil; monoflament ile monoflament içindir; yukarıda bahsedilen düğümden başka albrid düğümü veya klasik 2 misinayı birbirine ek düğümü ile şok yapabilirsiniz; albrid şurada var... http://www.animatedknots.com/indexfishing.php?LogoImage=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.com
İp misinada kullandığım şok düğüm şuana kadar beni hiç üzmedi tavsiye ederim bilgi açısından adına Mahir knot diyorlar. http://www.youtube.com/watch?v=hXtyKlesU40