cümleten merhabalar bu konuyu tekrar açmamın sebebi,adı geçen bu örgü ile son yaşadıklarımı sizlere aktarmaktır.. savagear örgü ile ilk maceramı biliyorsunuzdur,,bilmiyenler altdaki linki tıklayıp okuyabilirler.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=56165 ilk maceram dan sonra kaldırıp atmıştım örgüyü,(sıfır örgü) bir ara elimdeki misinaların çeker değerini ölçüyordum..o ara bu örgüyüde ölçtüm..5 kilo üst sınır olma kaydı ile kaldırdı.. (15mm ) kendi kendime, ben 5 kilo yük bindirdimmide, bu örgü çat çat koptu dedimidk geçenlerde tekrar sardım örgüyü..kullandım bir kaç kez.. bu gün sabah sahteyi taktırdım..uğraştım gelmiyor..artık koparacağım örgüyü.. asılıyorum asılıyorum kopmuyor geçen sefer azıcık asılma ile çat çat koptun şimdi niye kopmuyon laa dedim neyseki koparttım.. geçen sefere nazaran 2 katı yük bindirdim bu sefer.. 10dk sonra başka yerde sahteyi yine taktımbanghead yine aynı seruven örgüyü koparmak için efor sarf ettim..kolaycana kopmadı!! hal böyle iken..bir arkadaşımız demişti,,ilk parti biraz sorunlu imiş..sonrakiler iyi çıkmış.. dedim,örgünün ilk 5 10mt arızalıymış galiba,ondan çabuk koptu.. şuanda olması gerektiği gibi sağlam örgü spro passion 720 ile muhteşem uyum sağladı,ki ben devamlı wtd yapan biriyim.20 lik makina ve örgü düşünemiyorum bile rüzgarlı havada denedim..makina oldukca güzel sardı bu örgüyü başı kötü başlasada,sonrasında bu örgüyü bende sevdim makinamda 25 30tl ucuz örgülere vereceğinize ,10tl daha verin savagear alın derim.. ben çok ucuz örgü telef ettim..sürekli karışma dolaşma oldu.. sadece remixon silk örgüden 5 makara telef ettim 2 sezonda,,her bir makarayı 2hafta süreli kullanamadım!!diğer bir kaç ucuz örgülerde dahil.. shimano exage,okuma salina 40,passionlar,,michell makinalar..relix..bu makinaların hepsinde örgü telef ettim.. demekki,kaliteli örgü alınca,makinada örgüyü sevebiliyormuş (göz) made ın Kadir Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us ................................................................ takılmayan zoka niye takıldı bu gün,hemde 2 kez evet niye takıldıidk aynı bölgelere en az 200 er kez sahte indirmişimdir..en az.. bu güne kadar niye takılmadında şimdi peş peşe takıldı bunlar..anlam veremiyorumidk sinirden .öve .öve takım yapıyorum bir yandan.balıkta yok hepden barut gibiyim. ben takımı bağlarken..yaklaşık denizin içinde 500 600mt ileride,,balıkçı ağlarını toplamıya başladı..yaklaştıkca yaklaşıyor.. bu mahluk kıyıya 40mt kala boylu boyuna sermiş ağı..tamda takdırdığım yerlere döşemiş ağıbanghead benim takılmayan zoka ağa takılmış bende suçu,yeni yaptığım kaküllü zokada kullandığım..ucuz tutkala buluyordum..çok iyi yapışmamıştı..bazıları gevşekti hafiften..acaba gaga döndüde ondanmı takıldı diyede düşünmeye başlamıştımki,,taaki o dalkavuğun ağını çektiğini görünceye kadar sürdü bu düşüncem.. balık bakımından elde var aha bu 0 deniz hep aynı..güya yağmur yağacaktıidk akşam üstü rüzgar tersden esmiye başladı.belki tutarım dedim...şansımı sonuna kadar zorlasamda.. bu yıl levrek yok bize anlaşıldı..zaten tek tük çıkıyordu.. oda gelmez oldu.. sen gelmez oldun yarimmm artık bunu çığırır dururun bizim oraların şivesi ile ............................................................................................... Volkan bu fotoda sana hedayem olsun levreği yengeçler yemiş bitirmiş.. canlı balık ile yapılan avın,amatör ruhlu sportif bir yanı yoktur ayağına ip bağlamışlar..ipide ağaca bağlamışlar..aslanı salmışlar üstüne..hade kaç kaçabilirsen..hihi sen şu 3 te 3 hikayesini, ne vakit anlatacaksın hele bi deyiver Uploaded with ImageShack.us
başlığı gördüm. aha dedim kadir usta açmıştır bunu. senin açtığını gördüm aha dedim yine papaz oldu iple. sonunda mutlu sona erişmene sevindim ama kişisel görüşüm hiçbir örgüyü spin için güzel bir mono misineye (nippon,super maxim..vs) değişmem
örgüyü tekrar sarmamın asıl sebebi,ara sıra jıggıng tarzı atçek yapmam zokalı silikonlar ile yapıyorum bunu birinde balon balığı yakaladım..2cisi ayrı bir avlakta idi..kanca oturmadı balığa..o günden beri bu tip tarzda da atıp çekiyorum silikonları.. hal böyle iken mono misina o tempoyu kaldıramadı..misina özünü yitirmeye başladı..gam derdi çoğaldı..bende tekrar örgü sardım.. ucunda yine süper maxim var 2mt
Deniz mono misinayla ipi kıyaslaman bence çok yanlış doğru bir ip kullandıktan sonra inan bir daha asla mono kullanmazsın her bakımdan uzak aara fark var:thumb:
İpte kullandım mono da. Mono da yeterli güveni bir türlü bulamadım. Esnemesi fazla olduğundan olabilir. İp ise kalitelilere yönelemedim cebimde akrep var Ucuzlarında 0,18 altına inmedim. Varsın 10 m daha kısa atayım kalın ve ucuz olsun dedim Ucuz mucuz demeyin 0,18 ip misina çok işimi gördü. İpi daha çok sevdim. Daha sık at-çek e gideblsem paraya kıyıp Sufix 832 alacağım inşallah.
sırada sufix 832 de var..nasipse seneye inşallah stoğum şuan dolu... ve ebay dan almanı tavsiye ederim çok daha hesaplı
Valla benim tüm makinelerde savagear adrenaline sarılı hiçte sorun yaşamadım.. göllerde sahteyi saza taktırıp kökünden söküp çıkardığım oldu..
Kadir abi konuyu şimdi gördüm. Hafta sonu Bergama'daydım. Dikili de çipura aradık, bulamadık. Yemli avcılıkla, canlı bırakma birbirinden pekte farklı değil bence. Birinde iğnenin ucunda börtü böcek, hatta sardalya parçası. Diğerinde canlı balık takılı. Bence senin fotodaki, avı yapan avcılar amatör değilmiş. Yönteme .ok atmamak lazım. Madyayla kiloluk çipura tutup, yengeçlere yedirenler var. Maalesef yöntem amatör olsa da kişi zihinsel olarak amatör olamıyor bazen. Tabi bir atçekçinin yöntemi bana göre daha bir amatör vari. Neyse, gelelim 3'te 3'e. Bence sen 3'te 3 yaptığını söyleyen arkadaşa fazla güvenme. Geçen sonbaharda da gelmişti. Benden sonra ava gitmediğini söylemişti, gitti çıktı. Balık tutamadım yoktu dedi, meğer öğrendik ki, bensiz gittiği avda o gün kendisi 1 tane, diğer yöne atanlarda birçok levrek tutmuşlar. Tabi bunları kederle, daha yeni öğrendim. Sana 3'te 3 demiş ya, bize de 3'te 2.5 demişti. (hasreel - Özkan şahit ) Ben aslen 3'te 3'ten bile emin değilim belki 4'te 4'tür, belki 5'te 5. Adı Aykut mudur, gerçekten Antalya'lı mıdır, yoksa Foça'lı mıdır da beni mi yiyo gerçekten bilmiyorum. Bi de utanmadan 450 gr'lık çipurayla poz vermiş, fotografını da benim cebe yollamış. İnan, sinirden ne atçek yapasım, ne rapor yazasım kalmadı. Söyle, bi daha çay demlemeyecem kendisine. Kendi yazsın kendi raporunu. Zaten tuttuğu da palazdı. Solungaçı yırtıldı dediydi ama yanında kimse yoktu o sıra, ahirette görücez artık kimin neresinin yırtıldığını.
bilmem yani Volkan,adam taa antalya dan geliyor mekanınıza balık tutuyor sende ha bire çay demliyorsun oyalatma kendini oralarda,,rapala atıp çekmekten yorulduysan,,rapalayı bırak silikon atıp çekmeye bak yorulduysan kazmayı at küreği al misalihihi
Abi ben çıkacak balığı biliyorum. İlk yağmurlarda çay içindeki balıklar içerilerden hareketlenip, suyla ve gamitlerle bir ağıza doğru hareket ettiler ve çokça av verdiler ama 3-5 gün sonra durdu. Aykut'un şansına yine yağmur yağmıştı yakın zaman önce yine bir hareketlenme bekledim ama pek istediğim ebatlar yoktu. Yoksa onların aldığı vuruşları ve balıkları daha önce bende aldım. 2 palaz saldık hatta. Aykut salamadı maalesef, balık ölmüştü. Şu an alınacak balık %90 çay içinde semiren yerli oranın palaz ve ispendekleri. Anaç sürüler henüz yok ve aşağı yukarı ne zaman geleceklerini tahmin ediyorum. Kafamdan da bir başlık buldum, o başlığa yakışan balık tutamadıktan sonra bişey yazmak içimden gelmiyor. Ruh hastası mıyım neyim. hihi Aykut senede bir, bu gidişle 2-3 kez gelecek bir arkadaşım olduğundan asıl hedefim ona ve Özkan'a bişeyler yakalatabilmek ve keyif almalarını sağlamaktı. Yoksa ben en performanslı yeri kapar, onları da yanlış yönlendirirdim. Zaten vuruşlar içeriden geliyor, akıl yürütmek pekte zor değil. Bu zamanlar nehir ve çay içleri daha iyi bence. Çay içlerindeki gamitler selle falan boşalırsa o zaman çay ağızlarında aranır levrek bence. Yağmurlar başlıyor, bir ay kadar sonra asıl levrekler çıkar meydane. O kadar söyledim Aykut'a geç gel diye. Laf anlatamıyoruz ki! Atlayın uçağa beraber gelin 2 ay kadar sonra, ne dersin Bişey tutamazsak ki sanmıyorum. Aykut 4'te 4 yapar en azından ; bi çayımı içersin. Bu gidişle çaycı olacam zaten.
Germin Volex demek. Bende isterdim aynı şehirde olmak ama İzmir'in içinde değil. Çay ağzı olan bir ilçesinde. Kuzey güney farketmez. Bu kış nasipse güney tarafını da bir kıllatayım diyorum. Sana yeni avlaklar lazım. Görüşürüz kardeşim. Antalya da tez zamanda levrek tutman lazım, yoksa gözümdeki 3'te 3 imajın zedelenecek, haberin olsun
Bakıyorum birileri sadece çay kaynatmıyor. Sırayla bakalım neler kaynamış burada. Bak sen. Kim gitmedim dedi ulen. Dedim ya ben gidiyorum gelicen mi diye, hatta gidicek tanıdık biri varsa beraber gidelim diye. Haftaiçi gelemem dedin ya. Bak bunu dedim. Ama sebebini de 8 Kasım gecesi arabada avlağa giderken anlattım sana. (hasreel - Özkan şahit ) Sen demişsin ki sabah işe gidecem gelemem, zaten aklın derede kalmış, bir de sabah kalktığında telefonda koca bir levrekle sırıtan Aykut fotosu mu görmek isterdin? Bak yine sinirlendim. Ben seni düşünüyorum, adam rahat rahat işine odaklansın diyorum. Beyimiz o arkadaşa fazla güvenme diyor. out: Bak, bu kederi o gün işe giderken yaşıcaktın işte. Ama onun yerine ava giderken, en heyecanlı ve mutlu zamanda öğrendin, hemencecik de geçtii. Öyle dedim, bence de öyleydi zaten. (Özkan kardeşime de selam bu arada) Ama ondan sonra o kadar çok "vay arkadaş adam 3'te 3 yaptı" muhabbeti yaptınız ki dilime öyle dolandı. D) Hiçbiri. 3'te 4 aslında. Senin gelmediğin gün iki tane tutmuştum. :laughing: Ne yazık ki Antalyalı ama Foça'dan beni nüfusuna geçirmek isteyen varsa bir saniye düşünmem. Aklım hep orada kalıyor. Bu da yalan. Dijital teraziyle ölçtüm mesajda da yazdım. 485 gr geldi o çipura. Ulen balığı tuttuğum gibi yanına geldim ya. Hareket var mıydı garibimde. Kafa atınca iğne solungaçtan takılmış, kıyıya savurduğumda yırtılıp çıktı zaten balık iğneden. (bu arada balık normalde salacağımız boyda olsa da tebliğimize göre yasal boydaymış, sonradan gidince ölçtüm. Halbuki gözüme pek ufak görünmüştü. Tebliğ buna izin veriyor mu yani?! ) Dedin de ben keyfime göre gelmiyorum ki oraya. Peder bey arkadaşından aldığı çipura raporlarına göre hadi gidelim diyor sağolsun, kalkıp geliyoruz. Bana kalsa zaten şekil belli, ocak şubat aylarımı o dere kenarında çadırda barınarak geçiririm. Böyle birşey ayarlayabilsek efsane olur. 4'te 5 olur o zaman. Sen gelmediğin gün iki tane tuttum dedim ya. hihi hihi Kadir abi yalnız hakkaten güzel çayı var *********************************************************** Peki konuya dönecek olursak. Abi bu ipi ben jig takımda kullanıyorum bir yıldır. Bırak balığı, bazen dibe takıldığında elle çekip koparamadığımız oldu inan, gayet de güçlü bir adamımdır üstelik. Valla teknenin koç boynuzuna dolayıp gazlayarak kopardık birkaç kez. Tabii benim jigde kullandığım böyle incesi değil. Atçek içinse favorim farklı abi. İki yıldır tek bir problem yaşatmadı. Hala kullanıyorum. Çürüme belirtisi gösterse yenileyeceğim, göstermiyor, şeytan kulağına kurşun... Adı da Spiderwire Ultracast. Aşığım ona.
ben örgüyü beğendim .şuana kadar sorun çıkarmadı,çıkarsa şimdiye çıkarırdı atçek denemelerinde atımı sarımı iyi.. Spiderwire in bir model örgüsünü kullandım..oda iyiydi lakin üzerindeki kaplaması tiftik tiftik oldu kısa sürede sendekide pahalı olanı galiba.. ben rüyamda wtd ile balık aldım yaklaşık 30dk önce aha levrek geldi dedim:laughing: tombul bir sargoz tutmuşumound: gideyim bir yokluyayım,olmazsa kefale döneceğim:hungry:
Örgü güzel abi güzel. Atçekte kullansam büyük ihtimalle onda da memnun kalırdım. Yalnız atçek için rengine ne diyorsun abi? Ben kararsız kaldım o konuda. Senin yorumun nedir? Gerçi sen leader kullanıyorsun tabii. Ben direk klipse bağlayıp kullanıyorum benimkini. Bendeki spiderwire ultracast yosun yeşili renkte, amerika'dan getirtmiştik abi, bilmiyorum kalite farkı var mıdır onda da bu savagear gibi ama tiftik tiftik olma durumu düğümde bile olmuyor. Kaplaması uzun süre dayandı, artık kaplama kalmadı tabi ama normal ip gibi duruyor, hiçbir deformasyon yok. Hadi rastgelsin abi. Ama hava da yaz gibi bea
deniz bildiğin cam gibi ya sabah bir kere bir cengaver 2 kere sahtenin arkasından şakılattı ama hedefi tutduramadı sahteyide ilk defa 70mt civarı fırlatmıştım örgüye güvenerek..daiwa td pencıl sahte..balığın suyu kaldırışına göre hatırı sayılır bir avcı idi ama nasip deyilmiş... 5dk sonra aynı yere kuzu geldi 20 kilonun üstünde biçti kefalleri...:hungry: atıyımmı atmayımmı derken korkarak attımhihi sahteye atlasa 200mt misina ister en az..bende yokkiidk ALLAH dan atlamadı... kefale döndüm onda da tat yoktu..yanlız 400mt açıkta dehşet iri kefaller vardı.tahminim 1 ton civarı. yanaşmadılar bir türlü 10kadar bekledim
Abi yine beklediğimden çok aksiyon olmuş bu havaya göre İple erim değişiyor di mi Levrek için çok önemi yok belki ama deniz kıyısında, özellikle de sizin orası gibi çok çeşitli balık yapan bir yerde sürpriz avların ihtimalini artırırsın. Ayrıca o erim mesafesini kıyıya paralel kullanınca levrek için de iyi bir özellik haline geliyor, her iki yönde daha uzun şeridi tarıyabiliyorsun sahteyle. Abi o 20 kiloluk kuzu bana niye denk gelmez jig yaparken Geçen kış anamız ağladı, balıkçıların bile çıkmadığı havalarda, her hafta çıkıp kovaladık, o kadar irisine denk gelmedik. Tekneye atlayıp senin önüne mi gelsek Gerçi şehir merkezine bağımlı olunca o kadarlarına denk gelme ihtimali düşüyor tabii. Neyse... Cuma günü güzel yağışlar başlıyor, 1 Aralık itibariyle gündüz sıcaklıkları 11 geceleri 2 derecelere düşüyor abi. Dayan. Az kaldı.
geçen sezon..levreğe atçek yaparken bulanık suda..30 ile 40 kilo arası bir tane kuzu..kefali önüme kadar kovaladıhihi kefal bir ara kuzunun tam kafasının üstünde idi,,kuzu madara olmuştuound: o zamanda korkup atmadım sahteyi..hihi bu günlerde mekan değiştirdim..limanlardan sahile indim..limanlarda fazla abanmıyordum..sahile inince artık abanarak fırlatıyorum..bu sebebten bir çok sahte ıskartaya çıktı vallah cam sahteler ve daiwa var uzak atabildiğim..gerçek 25 lik yahut 22 lik mono misinayı fırlatabilirim diye düşünüyorum uzun kamışla bu sefer 270 kamışla gitmiştim.. hava durumuna bende baktım..ay sonuna doğru ve aralığın ilk haftası yağış var..o bize yeter şimdilikreeling