Savagear Adrenaline HD 0.22mm Fluo Yellow 120m Yaklaşık 15-20 gün önce aldığım ve en son bugün olmak üzere 3-4 kez test etme şansı bulduğum ilk örgü misinamdır. İlk gözlemlerimde dikkatimi çeken özelliği çok kaygan bir yapısının olmasıydı fakat powerpro super 8 slick gibi pürüzsüz değildi. Kalınlık değerini mukayese edebilmek için hemen elimde bulunan Okuma Seabass 0.28 ve Asso Ultra 0.20 monoflament misinalarımla karşılaştırdım. İki fotoğrafta da solda 0.28 seabass, ortada 0.22 adrenaline ve sağda 0,20 asso bulunmakta. Kalınlık değeri pek doğru gelmemişti. Neredeyse 0.28 seabasstan bile kalın görünüyor. Bunun nedenini 4 kat örgü olmasına ve 8 kat örgüler kadar yuvarlak ve pürüzsüz olmamasına bağladım.. Sağlamlık açısından çok beğendim.. Zaten 0.22 örgü bir zahmet biraz sağlam olsun dimi iki elime doladığım ip (ellerde eldiven varhihi ) nekadar güçlü, sert ve ani çekersem çekeyim kopmuyor:thumb: Bunu düğüm atarak da tekrarladım aynı performansı gösterdi:thumb: Bu testten geçmiş bulundu.. Aklımdaki tek soru acaba makine (Okuma Flame 20) ile uyumu nasıl olacaktı? Makinaya sardım fakat o da ne 120m 0,22 misina makaradan taşacak nerdeyse.. Makaranın kapasitesi 0.20mm/200m Bu test ile dekalınlık değerinin gerçeği yansıtmadığını anladım ya da makaranın değerleri yanlışidk Av performanslarına gelirsek adrenalini procatch carbospin kamış ve yukarıda da belirttiğim gibi okuma flame makine ile kullanmaktayım.. İlk iki avda 3-4 kez karışma yaşadım. Bunu da ip misinayı ilk kez kullanmama, rüzgara ve makarada bir miktar fazla olmasına bağladım. Bu karışmalardan sonra misinanın yaklaşık olarak 10-15m'sini kestim. Daha sonraki denemelerimde hiç karışıklık olmadı ki son denemem olan bugünkü avda hava biraz rüzgarlıydı.. Adrenaline'in kalınlık değerleri gerçeği yansıtmasa da atış mesafesi oldukça güzel.. En uzun atışlarımı asso ultra ile yapıyordum taa ki adrenalini kullanana kadar. Sonuç olarak bence güzel ve dayanıklı bir ip. Fiyat bakımından da gayet uygun. Doğru ekipmanla kullananı üzmeyecek bir misina olduğunu düşünüyorum. 0.19 ve ya 0.15'i atış açısından daha güzel sonuçlar verecektir.. Herkese iyi akşamlar, trofeli avlar:thumb:
Anlaşılan insanlar halen emeğe saygı göstermeyi tam olarak öğrenememişler. Bu kadar güzel anlatılmış ve bir o kadar da faydalı olan konuya sadece girip bakıp yararlanıp iki kelime etmeden çıkmayı kendime yakıştıramadım ben. Emekleriniz için çok teşekkürler. Almayı düşündüğüm örme misina yavaş yavaş şekillenmeye başladı sayenizde...
Gürkan abi sayende yakında alacağım kamış ıçinde bır fikir oluştu.Hem ipide beğendigini söylemişsin.Galiba senin takımların cok benzerini bende alacağım Verdiğin bilgiler için teşekkürler..
aynı örgüden bende sipariş verdim bakalım POWER PRO Super daha pürüssüz demişsin şimdi aklıma o da düştü ondan da bir tane almayı düşünüyorum Makaranın üstünde yazan değerler mono misinalar için diye biliyorum örgü iplerde bu deger degişiyor.Umarım memlun kalırım bende spro red arc makinaya saracam.
Bende uzun süre konuya cevap gelmediği için hiç bakmadım.. Daha yeni görüyorum cevapları gecikme için kusura bakmayın.. Konu yardımcı olabildiyse ne mutlu.. Rastgele Muratcım kamıştan memnunum 6-7 aydır beni hiç üzmedi ip de güzel birde levrek alabilseydik güzel olacaktı da son zamanlar ben de avı biraz boşladım işler yüzünden.. neyse gelecek sezona kaldı artık levrekler.. belki havalar iyice ısınana kadar birşeyler çıkar Evet power pro super 8 slick mono misina kadar pürüzsüz ve çok iyi bir ip kullanan arkadaşlarım var çok memnunlar ama bir ara stok sorunu vardı bulamadım bende savagear aldım.. Spro red arc'a çok yakışacaktır iki ip de.. Bol trofeli avlar, rastgele..
hocam siz çok kalin misina almışsınız. bırak 0,22 yi 0,17 zorlar adamı. dolaşma olayına gelince, makinayı ilk sardığınızda sıkı sıkı sarmazsanız, fırlatırken birden karışması normal, bence şöyle yapın, kafa cok sarılı ise fırlatmadan önce ıslatın bir nebze faydası olacaktır. eğer spinde kullanıyorsanız 0,17 bile kalın gelir ve spin içinde bence o renk doğru değil bence.
Dolaşma problemi kalmadı artık ipi avenger 40b makinaya sardım tıkır tıkır çalışıyor.. flame'in 1 tane pulu düşmüşmü eksikmi bilmiyorum biraz öne yığarak sarıyor o yüzden flameden çıkardım.. 0,22 evet biraz kalın siparişi 0,19luk geçmiştim 0.22 gönderdiler bir de rengini gri istiyordum ellerinde yoktu daha doğrusu biraz acemiliğime geldi... bir sonraki ip muhtemelen sufix'in ghost modeli olacak şimdilik bununla idare ediyorum ama memnunum bu ipten de..
Gerek yok Gürkan, kalınlık açısından belki 1-2 m etkiler diyeceğim de atışını mesafeni gördüm. Gayet iyiydi. Renk konusuna takılma sarıyı bende kullanıyorum biliyorsun
Aynen Çağrı kalın olmasına ramen atış mesafesi iyi ipin.. renk görünürlük konusuna gelince örgülerin hepsi su altında kabak gibi görünüyor ama bize görünüyor.. balığın gözünden nasıl göründüğünü bilemeyiz hihi bazen diyorum acaba leadermı denesem bi performansta bi değişiklik olurmu? gerçi hoş daha ipe balık bindirdiğimiz yok nasıl kıyaslıycam bilmemhihi
Kalın evet tecrübesizliğime geldi biraz ama problem de yaşamadım. rahat 50-60m'lere ulaşılabiliyor ki spin için güzel güzel atışlardır. Belki daha incesi olsa daha 4-5m daha uzağa giderdi ama daha fazla sahte kaybederdim sanırımhihi ocak ayından beri sadece 4 adet sahte kaybettim:thumb:
Ben aynı markanın siyah olan ve 0.18 mm olanını almıştım. Reçine kaplaması çok üzün süre dayandı . Döner kaşık kullandıkça gam yapıyor her misina gibi ama atışlar ve sağlamlık konusunda gerçekten de çok iyi bir ip misina . Takılıp kaldığı için kopardım yakında bir daha alacağım . Hatırı sayılır atış mesafesi artıyor .