Savege Gear Sandeel Slugs

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında İlkerrr tarafından paylaşıldı.

1. İlkerrr

İlkerrr İlker

Savage Gear'ın 2012 de çıkartıcağı Sandeel Slugs isimli silikon.Özellikle Levrek avı için Ragot marka silikonlara alternatif olabilir diye düşünüyorum

Texas rig için kullanılan iğne ve Tungsten ağırlıklar.Bu ağırlıklardan istediğimiz adet takarak silikonu istediğimiz kadar ağırlaştırabiliyoruz.

Buda iğne ve Tungsten ağırlık takılmış hali

Renk çeşitleri

2. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Güzel ürün, iş yapacaktır.
    Ama benzerleri farklı markalarda zaten bolca var.
    Alternatif olarak alınıp denenebilir.

3. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Tanıtım için teşekkürler.

Ragota alternatif olacağını sanmıyorum çünkü raglou modelinin diğerlerinden ayrılan yanı bedenden bağımsız kuyruk aksiyonudur....

Bu kuyruk balığın ilgisini çekiyor...

Ek'teki üründe bölye bir özellik yok, ki zaten kullanış tarzlarıda farklı ragoludan....

Ragota alternatif olsa olsa savagear ın sandeel modeli olur... bu modelde kuyruk aksiyon alır.. yalnız bu model de jighead kullanılarak silikona ağırlık sağlandığından, raglou gibi su yüzeyinin hemen altından gelmez daha derinden geliyor...

http://www.youtube.com/watch?v=yqFQs7Nk1yU

4. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Rear Pearl 30 ve Minnow 07 yi tuttum :D

Frkann bunu beğendi.
  5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Onlarda güzel levrek tutmaktalar:D

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Caner, bunlarında kuyrukları gayet güzel aksiyon yapar. LEvrek içinde son derece iyi netice verir.

Beni düşündüren, harami lüferlerin gelip bunların kuyruklarını yiyip gitmeleridir. Pek ucuz bir şey olmaz sanıyorum bunlar...

7. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Maalesef Lüferin ağzında kalır bunun kuyruğu.. :) çünkü ragloudan bile yumuşak bir silikonu var ki zaten onun sayesinde o kuyruk mükemmel aksiyon alıyor..

Ha olur mu nasıl olur tam iğneye denk getirmesi lazım ki anca öyle...

Çünkü bunda iğne sırtta oluyor ve iğne ile kuyruk arasında nerden baksanız 6-7cm uzaklık var..

Kısaca lüfer, deniz turnası, sinarit gibi balıklar için tek kullanımlık diyebiliriz...

Ama yurtdışında bilhassa sayısız raporlanmış levrek avı var bu modelle..

Bence levrek, sarıkuyruk, akya gibi balıklar için daha uygun...

Satın almayı düşünecekler için bir kaç izlenim aktarayım...

Ben bunları ilk çıktığı zaman sipariş edip, denemiştim.... paketi 5 sterlindi ama Türkiye'ye de gelmiş, 15TL civarı..

Bir pakette iki adet silikon ve bir adet jighead çıkıyor...

Silikon zarar görürse jighead i söküp, diğer silikona takmalısınız... yani bir silikon yedek için...

En güzel yanlarından biri silikonun boyu ne kadar uzun alırsanız alın, dilediğiniz boya kesip, kısaltabiliyor ve jighead i yerleştirebiliyorsunuz...

Tek dikkat etmeniz gereken nokta, iğne ile kuyruk arasında en az 3cm fark olmalı yoksa kuyruk aksiyonu tam yerine getirilemiyor..

İğneleri tuzlu suya son derece dayanıklı... yalnız bazı modellerde farklı iğne çıkıyor...

Yukarıdaki katalogda Tequila sunrise modeli yok mesela bu modelin iğnesi, Real pearl 30 dan farklı....

Tequila sunrise ile gelen iğne beyaz krom ama real pearl deki siyah ve tuzlu rezistansı içeriyor... arkadaş resime bakıyorsun, hepsi aynı gözüküyor... bana mı denk geldi acaba diyorum?

Neticede sorun yok tabiki... ama kırmızı bir sahte derinlik arttıkça siyaha büründüğünü bildiğimizden, uyum sağlaması amacıyla siyah iğne kullanılması daha doğru olurdu... neyse zaten bende siyah olanı kırmızıya, kırmızıdakinide beyaza taktım oldu... :)

Atış erimi mükemmel, en berbat havada bile 40-50 metreyi hiç zorlanmadan görüyorsunuz... zorlarsanız çok daha uzakları görebiliyorsunuz...

Bunun jigheadi 23 gram... bu yüzden en az 1 metre ve üstü meralarda denenmesi daha doğru olur.... iğne sırtta, takılma ihtimali düşük ama bir kayanın arasından geçerse orada kalır...

Nedenini anlayamadığım, jighead in bedeni bağladığımız ucu paslanıyor ama iğneler ve jighead in kendisinde sorun yok sadece iğnenin bağlandığı veya rapala halkasının geçtiği diyelim, burası kısa zamanda paslanıyor... ama kullanıma etki etmiyor tabiki..

Kullanılan jig head bu, hangi rengi satın alırsanız ona uygun renk jighead geliyor...

Umarım faydalı olur... sorusu olanlar yazabilir. :)

8. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Vedat abi ragot mu bu mu? Diye sorsam? :) Kullanım alanı birbirine yakın sayılır.

9. İlkerrr

İlkerrr İlker

Caner abi ben levrek için kullanıyorum mükemmel bir silikon.Yanlız küçük levrekler ağzına alamıyorlar onların vuruşlarıyla yetiniyorum :D,Dikkatimi çeken diğer birşey ise iskeleden aşağıya sarkıtıyorum ne olduğunu bilmediğim küçücük balıkları bile tahrik ediyor silikonun kuyruğuna vuruyorlar.Bu silikona saldırmayan balık yok gibi ama yakalanabilmesi için silikonu tamamen yutması gerekiyor.Bence bu silikonun ve jig başlığının boyutunu aynı oranda küçültüp 7 cm civarı yapsalar çok daha fazla verim alırız.

Ben bu silikonu kullanırken Fluorocarbon beden kullanıyorum.Okuma V system 2.70 cm 10-40 gr atarlı kamışla hiç zorlanmadan istediğim mesafeye atıyorum.Rüzgara karşıda kullanımı iyi.

Benim favori rengim yeşile benziyen 08 sandeel renk kodu.Bu siteye üye olmadan önce yukarıdaki kırmızı renkli olanınla büyük bir levrek aldım.

Ayrıca yeni çıkıcak olan Sandeel Slug isimli silikonun başını kesip jigheadle de kullanabiliyoruz.

Buda Sandeel Slug un Tanıtım videosu

http://www.youtube.com/watch?v=4j3dLQsVuGg

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Silikon Raoglou'lar kendilerini defalarca ispat etmiş sahteler.

Ancak Savagear EEl'lerin layıkıyla kullanıldığında,kimi zaman roglou'lara nazaran daha iri balıkları alacağını,silikon roglouların erişemediği mesafelerde pekala çalışıp avcıya kolaylık ve balık sağlayacağını iddia edebilirim.

Sanırım pek yakında piyasaya bolca verilecektir.

Sevgiler

11. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkürler Usta.