Saz kayası / El yapımı sahte balık

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Sevgili dostlar
    Epey bir ara vermek zorunda kaldığım çalışmalarıma beğeneceğinizi umduğum çok yeni bir çalışmam ile devam ediyorum. Kaya balığının Ege ve Akdeniz sahillerinde oldukça yaygın bir türü olan Saz Kayası özellikle levrek ve orfoz cinsi balıkların menülerinde ilk sırayı yer alan bir balıktır. Yaptığım model 11 cm(kuyruğu ile beraber 14 cm) boyunda ve 20 gr ağırlığında. Aksiyonu; kıyıdan atımda 60-100cm derinden kuyruk sallayarak ve sallanıp zig-zag çizerek geliyor.
    Kullandığım Malzemeler ;
    0,8 cm kalınlığında Balsa levha
    1,2 mm krom çelik tel
    Akrilik boyalar
    5 dk çift karışım epoksi yapıştırıcı
    Şeffaf ahşap tutkalı
    Japon yapıştırıcı
    kıl tüylü boya fırçası
    3 mm şeffaf mika
    Alüminyum folyo
    Çift taraflı bant yapıştırıcı
    2 adet çakmak yayı
    delikli tül

Balsadan 2 eşit parça kestiğim modele balık formunu vererek ortasına ağırlık ve ses yapacak bilyalar ile teli yerleştireceğim kanalı oyuyorum. Damak ve kuyruk için 3 mm kalınlığındaki mikadan uygun formu kesip kuyruk mikasına 2 adet ince yayı yerleştiriyorum. Ağırlık ve telleri yerleştirip iki parçayı tutkal ile yapıştırıp sıkıştırarak sabitliyorum.

Yapıştıktan sonra modeli şeffaf ağaç tutkalı ile kaplayıp fazlasını zımparalayıp düzelttikten sonra sarı alüminyum folyo ile kaplıyorum.

Folyonun üzerine delikli tülü şeffaf tutkal ile yapıştırıp, kuruduktan sonra tekrar sökerek balık formunda kesiyorum.

Tül parçasını akrilik boyalar ile uygun şekilde boyayıp tekrar şeffaf tutkal ile modelin üzerine yapıştırıp sabitliyorum ve epoksiden hazırladığım gözleri takıyorum.

Kıl fırçadan yan yüzgeçler ve kuyruk mikasının üzerini kaplamak için uygun parçaları kesiyorum. Yüzgeçleri epoksi kullanarak açtığım yuvalara ve kuyruk mikasına sabitliyorum. Kuyruğu yaylanarak sallanacak şekilde yayları yuvalara sabitliyorum. Gagayı epoksi ile yuvaya sabitliyorum.

Son işlem olarak üzerinde pürüz kalmayacak şekilde 3 kat epoksi ile kaplıyorum. Nano koruyucu spreyi sıkıp bitiriyorum.

Sağlıcakla kalın.

2. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

bu çok gerçekçi olmuş boyası ve tipi ile diğer çalışmalardan farklı. beğendim gerçekten, umarım iş görür.

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Özcan abi bu bir sanat eseri olmuş:) ellerine sağlık...

4. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

kaya balığına çok benzettim çok iyiy olmuş bu arda kuyruğauna dikkat ettim daha önce buradan bu konuda konuşmutuk aca bu balığın havuz gibibiyerde aksiyonunu paylaşa bilirmisiniz

Son düzenleme: 1 Mart 2010
  5. LapinCash

LapinCash

Yok artık !
    Abi yemin ederim şu an aklımı almış bulunmaktasın.
    Mükemmel bir çalışma.Yetenel ötesi bişey.
    Kabiliyet.

6. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Levrek olsam atlardım.:D . Şaka bir yana nefis bir yapay balık olmuş. Orjinaline buralarda yöresel olarak kolyos deniyor. Uskumru kolyoz gibi... Levreğin paragatta bir numaralı yemi bu bölge balıkçıları için. Oldukça sümüklü bir balık olup levreğin asıl bu sümüğe bayıldığını da ifade ederler:confused: . Tebrikler ama asıl iş başındaki performansını sizden bekliyoruz...;)

7. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Özcan abi yine harikasın tebrikler.Hayralığım her geçen gün artmaktadır.

8. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Hüseyin kardeş, gözlemlerin doğrudur. Bu tarz ikinci çalışmam oldu. Hem gerçeğine yakın yapmak hem de doğru aksiyonu verdirmek zor da olsa biraz gayretle ortaya memnuniyet verici sonuçlar çıkabiliyor. Beğendiğine sevindim, selamlar.

Erdem kardeş teşekkür ederim değerli yorumun için. Selamlar.

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Haklısın Ali kardeş, önceden konuştuğumuz gibi yay tekniğini kuyrukta kullandım ve sonuç mükemmel. küvette denediğimde kuyruk aksiyona uygun serbest bir şekilde dalgalanmaya başlıyor. Yan yüzgeçler de aynı şekilde ince tüyler olduğu için uçlarına doğru su içerisinde çok tatlı bir dalgalanma yapıyor. Yeni modelde farklı bir teknikle kuyrukta ve yan yüzgeçlerde menteşe sistemini deneyeceğim. Aksiyonu göstermeyi çok isterdim ama telefonun videosundan birşey anlaşılmıyor. İlk fırsatta iyi bir çekimle gösteririm.
    Sağlıcakla kal.

10. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Özcan abi hakikaten renk kombinasyonları ile şahane olmuş, kuyruk ve yüzgeç ilaveleri ise ayrı bir güzellik ve gerçeklik katmış. Muhteşem..

11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    :) Teşekkürler Emre kardeşim. Beğendiğine çok sevindim. Sevgiler.

Hakan bey merhabalar. Evet Aydın yöresinde Didim' deki balıkçı arkadaşlar da dediğiniz gibi kolyos derler. Ben de arada canlı yem olarak bırakmalarda iri levrekler almışımdır. Ayrıca beğendiğiniz için de sevindim. Selamlar.

Gürcan kardeş her zamanki gibi paylaşıma verdiğin değerli yorumun için çok teşekkür ediyorum . Sevgiyle kal.

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkürler Rıfat kardeş. Bu tür modeller ile çalışmak ayrı bir zevk. Standart modellerin çok dışında. Zahmetli de olsa ortaya harika sonuçlar çıkabiliyor. Yapmayı düşünürsen tavsiye ederim, aksiyon konusunda biraz dikkatli olman gerek, çok iyi kesmeli ve içerisine yerleştireceğin ağırlıklar ile dengeyi ve sesi iyi tutturmalısın. Sevgiyle kal.

13. LapinCash

LapinCash

Abi ben sana teşekkür edim ya.

14. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    mükemmel

Özcan bey tek kelime ile mükemmel tebrikler.

15. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Çok güzel Özcan. Artık bunları sahte balık değil bir zanaat olarak görüyorum. Tebrik ederim

16. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Bülent bey, beğendiğinize çok sevindim.

:) Teşekkür ederim Kadri kardeş.

17. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Aşmak diye bir laf var ya hani tam bu paylaşımlık.
    Aşmışsın...............

18. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Cemal kardeş bu güzel yorumun için. Sevgiler.

19. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

özcan abicim gerçekten helal olsun :) valla süper olmuş eline sağlık doğru yoldasın devam :D

20. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim arkadaşım, farklı bir şeyler yapayım demiştim güzel de oldu. Sağlıcakla kal.