arkadaşlar hakkari deki pkk ş.....zinin hain saldırısı sonucu ölen şehitlerimize allahtan rahmet yaralılarada acil şifalar diliyorum milletimizin başı sağolsun. birsorum daha olacak sazan için bazı arkadaşlar gümüş'ü tavsiye ediyor ama bunu canlımı takmalıyız yoksafarketmezmi? birde sazan için en ideal olta şekli hangisidir özellikle k.kale kapulu kaya (karaahmetli) barajına giden arkadaşlar ne kullanıyorsunuz? sazan yayımı,normol dip oltasımı,mantarlı takımmı? hangisini tavsiye edersiniz? şimdiden teşekkürler!.....
yaradan şehit ailelerine sabir ihsan eylesin.. sazan için gümüş özellikle büyük sazan yakalamak istiyorsan idealdir .buyuk kuspe parcalarida kullanabilirsin 1cm-1cm-1cm küpler şeklinde ben normal 4 iğneli küspeli dip olatasi kullaniyorum.iğnelerin ucunuda misir takiyorum malum eskisi gibi büyük sazan yok artik.
60gr kurşun 4 numara iğne 45lik misina ile 3 iğneli dip oltası.Köstekler(saçaklar) arasında bir karış mesafe ve 10-15cm arası köstek uzunluğu yeterlidir.Gümüşler fazla büyük olmasın.1,5-2cm boyunda gümüş yavrusu olursa mükemmel olur.Bu mevsimde sular soğumaya başladı balık dibe indi.4-4,5m derinlikte dip oltası yada kayalık derin yerlerden 2-2,5m derinlik vererek mantarlı oltayı askı şeklinde kullanabilirsiniz. Rastgele
kapulukaya barajında çok büyük sazan balıkları bulunmakta benim tercihim su içinde kalmış ağaç köklerini botun varsa bir güzel yemle ve çevresine küspeli dip oltası at fakat küspeye iri solucanlar takmayı ihmal etme ben kapulukaya'da mısır hamur ile sonuç alamadım fakat iğnelerin biraz büyük olsun kadife balıkları çok rahatsız eder ayrıca gümüş balığının kancan boyutunda olanlarını bulabilrsen iyi olur
sazan ben salihli demirköprü barajinda,küspe hamur kullanirim.ama maavgat oymapinar barajinda samandra sistemi hamur yada misir kullanirim,daha dogrusu bulundugun ortama göre avlanmak gerek..eger suyun dibi temizse dip oltasi kullan.dip oltasi üc orta boy igne kare seklinde kesilmis küspe,bu küspenin etrafi 50 lik misineyle baglanir ve igneler 10 cm uzunlugunda küspenin etrafina baglanir.uzaga atmanin bi anlami yoktur sazan yakinda olur.samandra sisitemi cok basit bir sisitemder genelde suyun dibi agaclik veya yosun oldugu zaman kullanmak gerek.büyükce samandranin altina 1,5 metre uzunlugunda misina baglanilir bu misinaya orta boy tek igne sonra hamur yada misir.samandrayla avlancagin yeri bir gün öncesinden yemlersen daha avantajli olur dipolasimalzemeler: en az 50 lik en fazla 70 lik misina en az orta boy igne(mustad kalitedir) tespih ipi kasnak. yapilis:50 misinanin ucu sikistirmali yuvarlak baglanir. igneler tespih ipinle 7 ile 10 cm uzunluk baglanir.(üc adet) bu üc adet igne misinanin sikistirmali yuvalak uc kismina baglanir kalip küspe 5 carpi 5 cm kesilir misinan yuvarlak sikistirma sistemi sayesinde küspe buraya baglanir. ignelere sabah taze firin ekmeginden hamur yapilir bu hamurdan kücük yuvarlaklar yapilir ve ignelere baglanir.dedigim gibi uzaga atmaya gerek yok 10 ila 15 metre uzaklik yeter sabah erken ava gitmek faydali olur.bol sanslar. samandarali sistem malzemeler: büyük boy agir samandra(uzaga atabilmek icin) en az 50 lik misina orta boy igne(mustad kalitedir) yapilis: 50 lik misinanin ucuna samandra baglanir samandradan sonraki kisma 1,5 metre bi misina baglanilir bu 1,5 metrelik misinanin ucuna bi orta boy igne baglanir bu igneye hamur yada misir baglarsin.sansini denersin. umarim yardimci olabilmisimdir.sorulara acigim. saygilar.
Selam aramıza hoşgeldiniz.değerli paylaşımları kim yaptı acaba _? Lütfen sizi daha iyi tanıyabilmemiz ve hitapta kusur etmememiz için imza ayarlarınıza,İsim,Yaş,Şehir,ve Kan gurubunuzu yazarmısınız. Buradan yapabilirsiniz. İmza Ayarları Tıklayın lütfen. keyifli paylaşımlar.
sazan avı için en ideali iki iğneli dip oltası. yem olarak kuru veya konserve mısır, tabiki avlağın durumunada bağlı. İyi bir yemleme eğer yemleme yapamazsan küspeyi mısır unu , nişasta ile yoğurup kurşunada sarabilirsin. Tabiki bide sabır. hadi rast gele.