Sazan Avcılığı için Uygun Makina

Konu, 'Makineler' kısmında Emili tarafından paylaşıldı.

1. Emili

Emili Anıl

Merhaba arkadaşlar,
    Sazan avcılığı yapıyorum ve yeni takımlar hazırlamak istiyorum. Kararsız kaldığım; daha doğrusu uygun fiyatlı ve iyi makina bulamıyorum diyebilirim. Sazan avına uygun güçlü makina ve misina yatağının öne doğru uzun ve derin olmayan modelleri tercih edeceğim, Shimano markada isteğime uygun makina var ama ciddi pahalı (bana göre). Okuma markada da güzel makinalar buldum, fiyatı da uygun ama karar veremedim. Veya hepsini unutup şimdiye kadar kullandığım ve sorun çıkarmayan Banax SX 5000 mi alsam :confused:. Tecrübelerinize dayanarak bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. ;)

Teşekkür Ederim

2. Ronder

Ronder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 kg civarında
    Sana tavsiyem sazan için banax dan vazgeçmemendir..Uzun ömür sağlamlılık gibi avantajları var

3. Emili

Emili Anıl

sanırım bende öyle yapacağım :) ama gözüm bir makina da kaldı nasıl yapsam da edinsem diye düşünüyorum. Makina Shimano Power Aero 10000 XTA, Türkiye de fiyatı 1500 tl gibi, yurtdışı fiyatı ise 300 euro gibi :confused:. Neden bizde pahalı anlamadım.

4. Okan_uA

Okan_uA .

5. oltacı_

oltacı_

Sazan için en önemli özellik ÇİFT KALAMA olmasıdır ama her çift kalamasa sazana gitmez ( bende var markasız, sadece istavrit için kullanıyorum yani baitrunner in çakması:) )
    Neden pahalı dediğinde, çok şey söylerler ama söylemedikleri bir tek şu vardır"bizler yüksek kar riksiz kazanç severiz" diyemezlerde başka konu ile alakası olmuyan Dünya kadar cümle kurarlar. Bizlerde deriz allah kabul etsin.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 23 Kasım 2010
  6. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    bende banax sx 5000 aldım. yemli av için aldım. biraz ağır geldi ama olsun kime sorsam banax dedi, aldım bende. şimdilik bir sorun yok.

7. oltacı_

oltacı_

Hayırlı olsun, Güle güle kullan.

Bu kriz döneminle maniple markalardan ziyade, Fiyat-Perfonmans oranına bakmak lazım. Bence şu an piyasada Banax makinanın müadili yok ( fiyat-performans olarak)

Sıkıntı yapmıyacak 2-3 yıl kullanırsın....

Rastgelsin.

8. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    bütçeniz nedir sazan makinası için?
    ikinci el daiwa veya shimano düşünürmüsünüz?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 23 Kasım 2010
  9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Banax Helicon'lar, osliasyon tertibatında sorun çıkarıp, kullanılmaz hale gelebiliyorlar.. ben olsam uzak dururdum..

Beklemeli, öyle uzak atışlar ve fazla misina gerkemeyen, sağlam bir kalama ve kasanın faydalı olacağı bu avda, Banax SX5000 gayet minasip bir tercih olabilir.

Ama para verip almışken, uzak atışa uygun, baitrunner özellikli bir makine alırsanız, bence daha isabetli bir sçeim yapmış olursunuz..

Size "haydaaa." dedirtecek bir tavsiye vereyim.. %100 çin malı bir makine, KUMYANG MIGHTY 760 almayı bir düşünün.. Fiyatından daha fazlasını veren bir alettir..

10. oltacı_

oltacı_

Estağfurullah Sevgili Sabri, Seninde eline koluna sağlık çok hoş raporların var, keyifle takipteyim.

Selamlar.

11. Emili

Emili Anıl

Tavsiyeleriniz ve ilginiz için Teşekkür Ederim ;)
    Sanırım Baitrunner özelliğine sahip ve uzak atışa uygun bir makina seçimi yapacağım.
    @ carphunters, Teşekkür Ederim
    Yeni takımlar oluşturmak istiyorum :) makina için 150-200 TL arası düşünüyorum

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    selamlar

ben denizde kullanmak için Okuma power liner PL865 aldım bu kış. ve denizde beklemeli avda 2 kiloluk levreği çekerken çok rahattı. çift kalama olması güzel ve kullanılan malzeme oldukça kaliteli. Avrupa' da sazan için kullanılıyormuş. levreği çektiğine göre sazanı hayli hayli çeker kanaatindeyim. fiyat olarak da uygun ben aldığımda 95 di. şu an 120 civarı sanırım. incelemenizi tavsiye ederim. Rasgele.