Sazan sezonu başlamadı ama arkadaşlar aşağıdaki videoyu göndermişler örnek olsun diye paylaşayım dedim. http://www.vimeo.com/4109273
Süper bir davranış. Hem paylaşım için, hem doğayı koruma sevginiz için hemde örnek olduğunuz için teşekkürler.
yav arkadaşlar neyi tebrik ediyorsunuz bunu anlayamadım adamlar yasak dönemde yumurta dökecek olan hayvancağızı strese sokuyorlar belkide bu hayvan yaşadığı travma yüzünden bütün yumurtalarını ölü olarak dökecek lütfen bir konuyu tebrik ederken bunları göz önünde bulundurun ha bu videoyu av sezonu açıldığında çeksinler o zaman binlerce kişi tebrik imzası toplayıp video paylaşım sitesinde arkadaşlarımızı onurlandıralım
bir kere balıklar yumurtalarını ne canlı dogururlar ne ölü. çünkü daha döllenmemiş olur. Önce erkek balık dişi balıga sürekli kur yaparak peşinden gelir. bu durum sonucu dişi balıgın karnında yumurtalar oluşmaya başlar(ama daha döllenmemiştir). yumurtalara yavru balıgın beslenecegi besinlerde aktarıldıktan sonra dişi balık kıyıya gidip yumurtlar. nereye yumurtladıgını izleyen erkek balık dişi gittikten sonra gelir ve yumurtaları döller. bu nedenle yavrunun ölü dogması imkansızdır.
Baliklarin tutulup geri salinmasi cok ince konudur,burada en önemlisi baligin en az sevyede ZARAR görmesi ve cabuk bir sekilde elementine geri iadesidir. Baslangic olarak arkadaslarin iyi niyetini kutlarim ama daha cok yol almamiz gerekiyor bu konuda. Aytekine bir konuda katiliyorum,tutulan balik stres altina girer...
kardeş alıntı yaptığın yazıyı iyi okursan iyi olur ben yavrular ölü doğar demedim yumurtalar ölü doğar dedim ama sen yok zaten yumurta canlı bir varlık değilki dersen sana diyecek bir sözüm yoktur
Ülkemiz avcıları sürdürülebilir avcılık konusunda çok çok bilinçsizler. O yüzden yasak dönemde yapılan avların hiçbiri hoş karşılanmamalı.Az zarar görme ,çok zarar görme, salma, salmama arasında fark yok.
tebrik eden abilerim sanki balıkları tutup da salmama işini bir suçmuş gibi gösteriyorlar.bence bu böyle değil . oğuzhan ceylan/sakarya,sapanca