merhabalar Geçtiğimiz haftasonu ankara çamlıdereye balık tutmaya gıtık. Saat 05.00 da avlaga geldık. yemlerımızı hazırlayım oltalarımız suya attık. Saat 07.00 da ilk sazanımızı aldık. Geriside cok gecmeden gelmeye basladı saat 10.30 a kadar aralıksız cekıyorduk. oltalara yetısemıyorduk 3 kişi. 11.00 gibi duruldu bıraz. ögleden sonra tek tuk tuttuk. saat 16.00 gibi bırkac tane daha tutup.18.00 de ankaraya gerı donduk. cok ıyı bır av oldu.
caner süper bir anlatım olmuş. takımlarınız hakkında verdiğin bilgiler muhteşem. bu bilgiler eşliğinde bende gidip tatlı su avı yapmaya başlayabilirim. bu arada aralıksız çektiğine göre 100 ü aşkın sazan tuttunuz.
anladığım kadarıyla çok tutmuşsunuz ,bunların kaç tanesi limitlere uyuyo.40 cm altındaysa yazık sana.2. konu yaylı oltanda kaç iğne var ,2 iğneden fazlası yasak kardeşim.senin gibi bilinçsiz avlananları kınıyorum.
Tebrikler,helal olsun,millet balık yokluğundan kırılırken güzel av yapmışsınız keşke fotoğraf makinasına gösterdiğiniz özeni yakaladığınız balık miktarına da gösterseydiniz eğer sazansa tabi,ama ben inanmıyorum bu miktar şaka olmalı oltanıza takılan 61'ci sazan olmak istemem ayrıca israil sazanı olmasın bu balıklar,evet evet sonunda sazan dedik ama israil sazanı diyeceğinizi umuyorum
Israil Sazani 1 Tane Vardi Kirmizi Derli Alt Tarafi. Keske Fotograflarini Cekseydim Kimse Inanmiyor. Ayrica Hepsi De 40 Cm Nin Uzerinde Yali Oltada 3 Tane Iğne Vardi. 3 Iğne Yasakmi...
Ne bileyim abicim kafam karıştı ama ben sana inanıyorum,bende yeniyim bu işlerde daha fazla yorum yapıp klavyede prmaklarıma hakim olamamaktan da korkmuyorum değil,malum oruç fakat daha usta abi ve kardeşlerimiz eminim neyin doğru neyin yalnış olduğunu izah edeceklerdir tekrar saygılarımı sunuyorum keyifli paylaşımlar nice daha bol avlar dileklerimle,,,ama sazansa bu miktar biraz çok değilmi be abicim neyse
Caner sen bu sezon artık sazan avına gitme en iyisi limiti doldurmuş fazlasıylada istikakını almışsın daha çok hayır işlerine yönel nebileyim anla işte malum mübarek günler kişi başı 20 balık desen çok kardeşim
caner kardeşim. zamanında hepimiz senin gibi hatalar yaptık. ne kadar cok balık yakalarsak o kadar iyi avcı olduğumuzu düşünüyor ve hava atıyorduk ama işin aslı öyle değilmiş. iyi ki bu foruma üye olmussun. inşallah tüm yazılanları okuyarak bir ders çıkartırsın ve ileride sürdürülebilinir av hayatını benimseyerek az öz avlar yaparsın.
abı sezonu kapatık şimdilik.Kışın belki gideriz canımız sıkılırsa. 20 balık dustu kısı bası 10 tanesını dagıtım 10 tanesı buzlukta bı ıftarda yicez alah nasip ederse...
15 gün öncede biz gittik arkdasın dediği gibi ziller susmuyor çamlıderede ama sazanlar 20cm geçmiyor ve tabi kimsede bırakmıyor balıkları.. çamlıderede kimse av yapmıyor katliam yapıyorlar malesef...
tmm iyi hoş yanlışları bir kenara koyalım. 3 kişi 60 balık yakalamışsınız keşke adam başı 5-6 balık alıp gidecek şekilde ayarlamış olsaydınız da geriye kalan ortalama 40 balığı suya iade etmiş olsaydınız.
Çin sazanı kötü arkadaşın sazanlar iyimi? http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=41731 burdaki kardeş kaba taslak 40 tane çin sazanı tutmuş insanlar tebrik etmiş başlığı açan genç ise 20 tane tutmuş afaroz edildi edilecek biraz dikkat edelim çifte standart uygulamayalım derim. herkese kolay gelsin
evet çin sazanı kötü, ne kadarını sudan çıkarırsan o kadar tebrik alırsın, evet arkadaşın sazanları iyi, nekadar kurallara (boy ve sayı limiti) uyarsan okadar tebrik alırsın ve hatta kurallara uygun limitteki balığın fotosunu çekip suya salarsan ekstra bonus bile alırsın