Sazan avı için bu sisteme ne dersiniz?

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında blueline tarafından paylaşıldı.

1. blueline

blueline refik

Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner xt a LC
    Arkadaşlar merhaba. Hem kullanacağım aletlerin markalarını (umarım reklama girmez) hemde uygulamak istediğim yapıyı (santimetrelerinide) yazarak sizlere göstermek istedim. Resim linkini aşağıya ekledim. Bu oluşturduğum komple sistemle büyük sazan avlama ihtimali varmıdır? Yada nerede yanlış yapmışım bu konuda bana değerli yorumlarınızı iletirseniz çok sevinirim. herkese rasgele.
    http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/e1c1l76p/olta.JPG.html

2. trexism

trexism mehmet

güzel bir çalşıma ikili hair rig yapmışsın. bir ara bende yapmak istemiştim ama dolaşma ihtimali olduğundan vaz geçmiştim. siz kurşunu sona bağlamışsınız bence fırdöndüye bağlarsanız daha iyi verim alırsınız. dolaşma ihtimalini gözden çıkarmamakta yarar var.

3. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    süper sistem.

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm

Ben de böyle bir sistem düşünüyorum, ancak fırdöndüleri nereye yerleştireceğimi bilemedim.

5. blueline

blueline refik

Favori Makine:
    Değerli trexism ustam uyarıda bulunduğun için teşekkür ederim. Bu sistemi oluştururken kafamda soru işaretleri vardı bu tür yorumlarınız hem benim için hem de forumdan faydalanan bilgi sahibi olmak isteyen diğer arkadaşlar için sanırım yararlı olacaktır. Hem diğer usta arkadaşlarımızda belki kendi kullandıkları sistemleri burada paylaşırlar böylece sistemleri düzenekleri karşılaştırma imkanımız olur ve daha güzel takımlara sahip olabiliriz sanırım.
    Öte yandan yanlış anlamadıysam kurşunu sona değilde Fırdöndüye bağlamak için T bir fırdöndü kullanmam gerekir bunu kastediniz değilmi?

6. blueline

blueline refik

Favori Makine:
    Teşekkür ederim levrekcan ustam. Rasgele.

7. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Selamlar Refik abi tek iğne daha iyi olacaktır gibime geliyor.Kendi kullandığım metodların resimleri ; size daha farklı fikirler verebilir.

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Refik kardeş kamış atarı 125 gr. kurşuna göre biraz yüksek. Daha düşük atarlı sağlam bir kamışın randımanı daha fazladır.:)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Furkan,

özellikle uzak atış gerektirmeyen derin avlaklarda bu sistemin aynısını kullanıyorum, tek farkı seninkinde stoper olmayışı. Sanırım çizime eklemeyi unutmuş olmalısın. Takımdaki her bir düğüm takımın zayıflığı demek olacağından fırdöndüye gerek görmüyorum.

Gezer kurşunu bir kürdan yardımıyla direkt bedene sabitliyorum. İstenirse yerini değiştirmek te mümkün tabi.

Yeri gelmişken tüm dostlara bir kez daha hatırlatma: Kalama av öncesinde kesinlikle ayarlanmış olmalı.:)

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Öyleyse madem; "o halde kamışı değiştirmek gerekir" gibi bir sonuç çıkar. Uygun atarlı yedek kamış yoksa al sana yeni bir masraf kapısı.:eek:

Daha ekonomik bir yol olarak kurşun ağırlığı arttırılabilir.:)

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Nuri kardes stopper olmasa zaten samandira dik durmaz yatar,tabiki samandiranin altinda kalan misinada öyle gevsek olmaz,dikey olarak asagiya dogru gelir,kancadan 10-20cm evvel bir kücük ek kursun yemin yatmasini saglar...

12. blueline

blueline refik

Favori Makine:
    Değerli balli ustam yedek bir kamış dediğin gibi yeni bir masraf olacak. Öte yandan "Ürün en ideal performansını 100-150 arası kurşunlarla veriyor." diye yazmışlar bende bunu düşünürek 125gr. kurşun + Yem ağırlığı olarak düşünmüştüm yoksa dediğin gibi 200 gr kurşun takmayı bile düşünmüyor değilim hani :) ama uyarın üzerine 150-200 gr kurşun kullanacağım. rasgele.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tamamdır Tevfik,av öncesi kalama ayarını yapmayı unutmayasın abim. Rastgele.:)

14. Balıkçı505

Balıkçı505 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Yayın Balığı 2.35M 117 Kg
    Bence çok iyi bir sistem...

15. blueline

blueline refik

Favori Makine:
    Sevgili kardeşim sevgin eline sağlık güzel resimler eklemişsin benim için çok faydalı olacak sanırım incelemeye başladım. Rastgele kardeşim.

16. blueline

blueline refik

Favori Makine:
    Teşekkür ederim Balıkçı505 kardeşim. yaptığınız yorumlarla bana hem moral hemde bu işi doğru yapabilmem için önemli bilgiler veriyorsunuz. iyiki varsınız. Rastgele kardeşim.

17. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    bu sistemi denemeye kalkmayın bir gününüz boşa gider hic birşeyde anlamazsını bu sistemi ben denedim tek bir noktaya surekli düsürmek zorundasını biraz derin biraz sıg nokta denk geldimi şamandırayı sürekli ayarlamak zorundasınız. zaman kaybından başka birsey degil hic bir özelligi olmayan bir istem şamandırasız aynı sekilde atın kamısada bir zil baglayın en güzeli

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dip oltasıyla birlikte en fazla randıman aldığım sistemdir. İster şans de, ister şanssızlık yahut başka birşey de.:)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24918
    .

19. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    valla bu sistemde şamadırayla kursun arasındaki misina mesafesini nasıl ayarlıyorsun kursun ile şamandıra agırlıklarını nasıl ayarlıyorsun birde bu sistemde surekli nokta atış yapman gerek sen şamandırayı vuruşları anlamak icinmi kulanıyorsun bu sistemde yoksa şamandıranın başka bir özelligimi var? merak ettim attıgın lik e baktım şamandıra olmadan da aynı sekilde balık alabilirsin şamandıranın pozisyonunu cozemedim vurusları anlamak icin dip oltasında şamandıra kulanmadan da vurusları bir zil yardımıyla yada kamısın hareketiyle anlayabilirsin ben şamandıranın ne tur bir görev yaptığını cözemedim bu dip oltasında.

Son düzenleme: 29 Haziran 2011
  20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Belki önce şundan bahsetmeliydim. Burada özellikle öne çıkan husus, meranın yapısı. Üstteki linkte de adı geçen Tortum Gölü'nün olta atılabilir büyük kısmı hemen kıyıdan başlayan derinliklere sahip. Kıyıdan 3 metre ilerde yaklaşık 5-6 metre derinliğe ulaşılır.

Kurşun küçük boy zeytin kurşun, fazla ileriye savurmaya gerek yok. Şamandıra kurşunla orantılı ağırlığa sahip hafif şamandıra olup, fonksiyonu, tek kancalı takımı dik tutmak ve vuruşları göstermek. Derinlik tespiti yaptıktan sonra duruma göre stoper ayarı yapılarak icabında yemi hafif askıya da alabilirsin, tam dibe de oturtabilirsin. Dip yapısı çoğunlukla taşlık/kayalık bol ileşkenli olan yerlerde takılmalara karşı da etkili olması ayrı bir avantajdır.
    :) :)