Sazan Avı Nihayet Başlıyor

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında haakaan tarafından paylaşıldı.

1. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    sevgili abilerim kardeşlerim ustalarım dostlarım nihayet sazan avı bir çok bölgede bugun itibaren başladı . hazırlıklar yapıldı yeni avlaklar tespit edildi yeni mazemeler alındı yapıldı yemler tedarik edildi .

peki siz nasıl hazırlandınız ? yeni şeyler deneyecekmisiniz ? deneyecekseniz bunlar neler ? trofe sazan almak için önerileriniz neler ? bilgi ve paylaşımlarınız çok işe yarayacak .

Herkese kazasız belasız keyifli bol ve bereketli avlar dilerim . Rastgele

2. mağripli

mağripli Ali

En İyi Avı:
    32 istavrit :)
    Bizim için ilk tecrübe olacak. Siteye attığım mesajlardan da amatör olduğumuz aşikar. Ama çalıştığım şirkette bu işe hevesli 2+1 arkadaşı organize ettim ve çalışma yoğunluğumuzun bitiş tarihi olan 02/07/2012 tarihinden sonra haramidere civarında olan sazlıosna denen bir gölde sazana gitme kararı alındı. Biraz eğlence birazda zevk adına ileistanbulda ilk sazan tecrübesini yaşayacağız.

Ben baba usulü klasik küspe etrafına sarılı 5-6 iğneli oltaya bayat ekmekle yuğrulmuş hamurumsu takıcam ama siteden öğrendiğim usulde bu hamuru bu sefer baharatlı ve koku olması açısından vanilyalı yapacağım. Ayrıca tam amtör usulü kasnak olta ile gideceğim. Umarım bir kaç çapak dahi olsa denk gelirde hevesimizi kırılmaz.

Dostça

3. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Ali kardeşim bildiğim kadarıyla küspeli takım yasak . ben bugune kadar hiç küspeli takımla tutmadım .

ilk denemeniz için bir kaç tane önerim olabilir. 1. yem olarak kesinlikle solucan götürün . solucanlar toprak solucanı olsun . ve gittiğiniz avlagı ekmek küspe ile yemleyin . oltalarınız klasık 3 lü dip oltası olsun 1 tanede şamandıralı takım yapın

mısır , solucan ve hamur ile vuruş alacağınızı tahmin ediyorum . umarım keyifli bir gün geçirir hevesinizi alırsınız . Rastgele

4. dovet

dovet buğra

ben boili denilen tarzda ilk defa olta hazırladım mısır takacağım ona, dip oltamda var solucan takacağım bugünde balığa gitcem önerileri bekliyorum?

5. mağripli

mağripli Ali

En İyi Avı:
    Önerilerin için teşekkür ederim ama dediğin kadar profosyonel değiliz ki biz :)

ama kısaca şöyle anlatayım; oltada ilk önce dibe batması için ağırlık bilye var bağlanmış. Tahminen 30-35 cm iletisinde bağlanmış minik küp küsme ve onun etrafına tesbih ipi gibi misina ile bağlanmış tekli sazan iğnesi o iğneler biz yukarıda bahsettiğim hamurdan düşünüyorduk ama senin dediğin gibi bir çeşni yapıp solucan mısır ve hamur yaparak sazanların iştahını kabartabiliriz diye düşünüyorum.

Hele bir gidip ilk tecrübemizi yapalım bakarsın bir kaç bir şeyi daha iş başında öğreniriz.

Dostça

6. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    cyr Sazan kalmışsa gidin

7. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    nedim abi inşallah ben bu sene çok ümitliyim . sende ümidini yitirme ;) biz amatör balıkçıların en büyük ilham kaynağı ümidimiz olmalı :) inşallah bereketli bir sezon olacak

8. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Bende gün sayıyordum, iş yüzünden yaşadığım problemleri atlatabilirsem en kısa zamanda sazandayım. :) Bakalım bu sene ilk rapor kimden gelecek. Benim avlandığım bölgelerde mısırla hiç verim alınamıyor. Yıllardır çeşitlendirerek hazırladığım özel hamurumla her seneki gibi bu senede kendi rekorlarımı kırmayı umuyorum. :D Herkese güzel bir sezon dilerim...

9. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Fatihim iyi dileklerin için teşekkürler . şu hamurlarının tarifini bizede verirsin herhalde :) ben senin aksine mısırdan çok iyi verim aldım her zaman buralarda mısıra iyi alıştırdım balığı . her gittiğimde avlağı 2 3 kg mısırla yemliyorum fakat 1 hafta mısırı şekerli vanilyalı suda bekletiyorum . burda biz şeker mısırı deriz genelde besicilikte kullanılan iri taneli mısır yem olarakda oltaya yine vanilyalı suda beklettiğim mısırdan takıyorum boili tekniği ile ve iri sazanlar alıyorum ;) bende allahtan bir mani olmazsa p.tesi sazan sezonunu açacağım inşallah güzel bir av olur gecelemeyi çok özledim o zilin sesinide :)

10. ihsanzaralı

ihsanzaralı ihsan

Geçen haftadan hazırlıkları başlattık ve tüm herşey tamamlandı . Sivasın zara ilçesinde oturuyorum arkadaşlarla kararlaştırıp sivasın suşehri ilçesinde bulunan kılıçkaya barajını ziyaret edeceğiz cumartesi günü yani yarin inşallah verimli bir av günü olur ve etrafımız ağlarla çevrili olmaz

hedeflerimiz :yayın balığı ve sazan balığı almak olacak
    takımlar: dam kamışlar, 8+1 makinalar , iğne olarak fudo 4 numara ,8 pennx ipek misina, yayın ağarlıklı gittiğimiz için malzemeler kaliteli ve sağlamdır

yemler: kara sülük, bulunması kolay olmadığı için önceden toplanmıştır yayın balığı için. pek nadir olarak sazanda gelebiliyor küçük sazan asla almaz sülüğü bü yüzden iri sazan düşer genelde ama sazan için tavsiye etmem sülüğü

toprak solucana: sazan balığının vazgecemediği yemdir sazana gittiğiniz zaman kesinlikle bulundurun yanınızda kılıçkaya barajına giden arkadaşlar soluncandan başka yemle gitmeyin verim alamazsınız

gümüş balığı:baba sazanları tutmamızda büyük bir etkisi olan yemdir

herkeze rastgelsin

11. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    ihsan kardeşim umarım avınız bereketli olur bizim için bol bol foto çekmeyi unutma güzel bir rapor bekliyorum senden .

gümüş balığını bende tavsiye ediyorum özellikle avlanacağınız bölgede gümüş yok ise çok iri sazanlar almak mümkün . sülük bulmak gerçekten çok zor ama yayın için şart . Rastgele

12. Ercann68

Ercann68 ercan

En İyi Avı:
    sazan 5.6 kilo
    usta o is öyle olmuyo sen o 5 ignenin 4 ünü sök birtanesi ile at reeling

13. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    her av iyidir. :D
    herkese rastgele umarım güzel fotolarla süslenmiş raporları okuruz burda. uzun bir bekleyişin ardından herkesin iple cektiği bir hafta sonu olduguna eminim. nasipse bende hafta sonu uzun bir yol yapıcam. nasipte ne var görücez. tekrar RASGELE..

14. dovet

dovet buğra

:D ben bugün gittim 7 tane kadife ve gene sazan yok acemilikmi bilmiyorum ama püf noktalarınıza ihtiyacım var?

15. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    bende o kadar uğraşıp boili yapmıştım çok ciddi yemeleme gerekiyor boiliye alıştırmanız için belirli bir bölgeyi 2-3 günde bir kilolarca atmanız lazım .3-5 tane sapanla falan attığınızda işe yaramıyor.ekip olarak yapilabilecek bişey .4-5 arkadaş dönüşümlü gün aşırı yemlemeli sahayı.imkan varsa sizden başkası balık alamaz duruma geliyor :)

sazan için .

canlı yem gümüş balığı ve gece avı en iyi seçenek trofe sazan için.

ben denemeyi severim her avlağın hatta her koydaki balıklar bile farklı yeme gelebiliyor.

şahsen ne mısır ne solucan atarım artık 4-5 yıldır hep ufak tefek sazan levrek kefal vs .yayın hiç yakalayamadım. gece avları ve canlı yem ile yayınada göz kırpacağım bakalım :)

16. mağripli

mağripli Ali

En İyi Avı:

Ercan önerini yapmışsın ama neden olduğunu anltki bizde öğrenelim değil mi?

17. bLanX

bLanX Abdullah

Gaziantep'de oturuyorum.. bu bölge için avlanmak için uygun yer varmı teşekkürler..

18. dovet

dovet buğra

:D ben bugün sınavdan çıktım inatla sazan avına yolcuk yaptım ama yarım saat oldu atalı birde bi baktım yanı başımda minicik bi kuş(balıkçılların yavrularından kaybolmuş zavallı) yavrusu onla ilgileneceğim derken sazan gene yalan oldu ama kafaya koydum yakında yolculuk samsuna *** yol üstünde olta atmadığım göl bırakmayacağım :D

19. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Arkadaşlar, lütfen sazan avında limit ve kurallara uymayanları gördüğünüzde, tatlı dille onları uyarmaya çalışalım ve herkese örnek olmaya çalışalım.
    Yeni sezonda herkese hayırlı ve kazasız bereketli avlar dilerim:)

20. prophet52

prophet52 Birkan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire CRCFS 270 MH 270 cm (10-40)
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC 4XSSS+1
    Herkese şimdiden hayırlı avlar.