Merhaba, Hafta sonu sazan için göletteydim. Giderken yanımda yem olarak topraktan çıkardığım solucanlar vardı. Yemleri iğnelere taktım. Balık hemen vurdu ama bunlar kızılkanattı. Kızılkanatlar iğnede solucan bırakmadılar. En sonunda yanımda götürdüğüm yem de bitmiş oldu. 7-8 adet kızılkanat geldi oltama. Benim aslında sormak istediğim bir kaç şey var. 1- Solucanı iğneye nasıl takacağım? (Daha çok diri kalması ve ufak balıklar tarafından kolayca alınmaması için) 2- Solucan harici ne kullanabilirim? (hazır satılan hamur, mısır daha önce kullandım ama balık hiç vurmadı) Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler. Konulara baktım ama buna yakın bir yazı göremedim. Saygılarımla,
Biz sazan avında ayçiçeği küspesi ve boili kullanıyoruz...Ama balığı boiliye alıştırman gerekiyor.Arkadaşlarım canlı balıkla da çok iri sazanlar aldı...Ben denemedim ama 7 kiloluk bir tanesini yanımda tuttular canlı balık ile...
ben küçük balıklar, iğnenin ucundaki solucanı açmasınlar diye iğneye işliyordum, yani iki iğne ucunda olan yemi iki yerinden çaprazlama olacak şekilde iğneye taktırıyordum.
SLM sazan çok akıllı balık ama alıştığı yem önemli yani bulunulan bölgede hangi yeme alıştıysa ona geliyor ama büyük sazanlar balık parçasınave mısıra geliyor. rastgele
solucanı kancaya dibinden sok başı dışarda kalsın kancanın demirini solucanın içine sokacan toprak solucanı kullanmanı tavsiye ederim çok ıslak yerdeki solucan kancaya takarken parçalanabiliyor ama büyük sazanın ilacı haşlanmış süt mısırı
Cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim. Hafta sonu tekrar deneyeceğim. Bende mısır kullandım fakat vuruş alamadım hiç. Balık parçası deneyeyim birde. Benden başka mısır ile deneyen de görmedim gölette. Belkide balık alışmamıştır mısıra. Kim bilir vurunca tam vuracak dev gibi bir sazan gelecek oltama.