sazan avında mızır küspeli oltanın iğnelerine mısır mı?boily mi hazırlayım?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Sevgili Kemal aramıza hoşgeldin, sazan avclığım pek yok ama buradan okuduğum kadarı ile bizim sazanlar boiliye önce alıştırılmalı, düzenli yemleme ile şansını artırabilirsin. Mısır favori sazan yemlerinden bence onu da denemelisin. Farklı takımlar yap ancak senden ricam amatör balıkçıların uyacağı kuralları bildiren yeni tebliğdeki şu maddeyi de okumandır. "İçsularda amatör avcılık MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır." Sazan avında başarı sağlayan diğer yemler ve avlanma çeşitleri üzerine sitemizde uygun bilgileride bulup kendini daha da geliştirebilirsin. Bol trofeli avlar..
rıfat kardeşim çok teşekkür ederim.haklısın ben gecen sene basladım mısırlada tuttum ama boily'i tavsiye ettiler dediğin gibi alıştırmak lazım.bu arada askerlıgımı köşkkışlada yaptım selamlar Kayseri'ye.teşekkürler
kemal bey. amatör balıkçılık yasasına göre küspeli olta yasak. başka açılımlar geliştirmeye çalışın. sitemizden de bu konuda yardım talep edebilirsiniz.
Ahmet abicim sanırım Kemal abinın bahsettıgı kuspeyı bos olarak takmak ve ucun bır adet kanca ıle avlanmak ? kı sanırım bud yasak deyıl!
özcan kardeşim. tek iğne takacak olsaydı, "küspenin iğnelerine" değil, "küspenin iğnesine" derdi sanırım. umarım senin dediğin gibidir. ilginden dolayı teşekkür ederim.
ahmet bey teşekkür ederim ben 2 kancalı kullanacaktım.buda asakmı acaba tekrardan teşekkürler.birde yemleme olarak mısır unu beyaz un vanılya yumurta toz seker ve kuspe parcalarını ezıp yugurcam bu elde edecegım toplarla yemleme olurmu acaba?
kemal bey bu en son bahsettiğiniz boili toplanının da içinde kullanılan bazı maddeler ki yemleme için de rahatlıkla kullanılabilir. ancak yemleme için daha cok kuru mısır, buğday, arpa ve tüm baklagilleri de kullanabilirsin. ancak bütün bunları sirkülerde var olan yasak zamalar dışında yapacagınızı düşünüyorum. ki sazan balıgının yumurtalarını atma dönemine girdiğini düşünerek onların bu dönemde avlanmaması gerekiyor. SAygılar
kemal bey, yasada "küspeli takım" ibaresi yer alıyor yasak techizat arasında. kanca sayısından bahsedilmiyor. küspeli takımın neden yasaklandığı konusunda kesin bir açıklama olmadığından, 2 kancalı veya tek kancalı kullanmanın sakıncası varmı bilemeyeceğim. sitedeki değerli üstadlarımız bu konuda daha net bilgi verceklerdir size. yemleme konusunda ben kendi kullandığım ve çok işe yarıyan malzemeyi söyleyeyim size. mısır ununa, beyaz una, toz şekere ayrı ayrı para vermenize gerek yok. küspe ezmeye çalışmanıza da gerek yok. biz şu yöntemi kullanıyoruz : civciv yemleri satılır kilo işi, küspenin ezilmiş haliyle hiç fark yoktur arasında. kilosu burda 1 tl. ondan alıyoruz, içine yumurta, beyaz un ve bolca vanilin(5-6 paket) katıyoruz. hamur haline getirip yemleme için de kullanıyoruz. toz şeker yterine vanilin, hem daha ekonomik, hem daha kolay, hem daha etkili koku yayılması açısından bence.
solucan varken başka bişey arama her sazan varsa solucana mutlaka gelir ki buralarda ben hep solucan kullanıyorum (marmara)
yerine göre değişiyor, bazı yerde hamur, bazı yerlerde solucana vuruyor. Hamur kulanılacaksa olta atmadan yarım saat önce olta atılacak bölge yemlenmeli. Solucanda küspe iğnesine takıldığında iyi sonuç veriyor ama tabiki yerine göre değişiyor. küspenin kendisinede takılabilir iğne. Boili bizim sazanları pek cezbetmiyor tavsiye etmem.
küsbe ile avlanma slm arkadaşlar yeni çıkan sirkülerde küsbe ile avcılık yasaklanmiş öyle birşey varmı?