geçen cumartesi gittiğim sazan avında daha önce karşılaşmadığım metotlarla karşılaştım 8-9 yaşındaki çocuklar uzun sopalara bağladıkları misinalara 3 iğne ve yem olarakta ekmek kullanıyorlardı ama kurşun ve ağırlık falan yoktu ortada en üstte ise derinlik için rastgele konulmuş strafor köpük vardı.ben buradan öğrendiğim yöntemlerle uğraşırken onlar 15 dk da bir balık alıyorlardı cyr cyr benim ise sonucu hüsrannncyr cyr sizce bu şekilde balık nasıl avlanıyor ağırlıksız ve gelişigüzel....?
1- Bitlis'in sazanları o tür yeme (avlanmaya) alışmış olabilir.) 2- Sazan avı şu an yasak. 3- Bitlis'te 1 Temmuz'da av yasağı bitiyor.
Türler Bölgeler/İller Yasak Dönem Sazan ( C. Carpio) Kadife ( Tinca tinca) Şiraz ( Capoeta.sp) Yayın( Silurus glanis) Tatlısu kefali ( Leuciscus cephalus) (Orman içi sular ve akarsular dışındaki iç sular) Diğer türler Adana, Antalya, Aydın, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye 1 Mart 1 Haziran Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak 15 Mart 15 Haziran Adıyaman, Artvin, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Malatya, Mardin, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yozgat 1 Nisan 1 Temmuz Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van 15 Mayıs 15 Ağustos!!! 15 mayısta ysak başlamıyor mu ??
O sisteme kore style deniyor. Daha önce de anadolunun bir yöresine çalismak için gelen korelilerin bu sistemle balik tuttuklarini anlatan bir konu açilmisti.