Merhaba, biz ortağımla beraber ekseriyetle 2 kişi olarak İstanbul civarı göllere gidiyoruz. Şu zamana kadar gece kalacak şekilde kamp kurduğumuz yerlerde genellikle çevrede diğer kampçılar olmakla beraber hemen hiç güvenlik sorunu ile karşılaşmadık. Sadece bir keresinde ağ attığı için hafif hırtlaştığımız bir kişinin yakınlarının gece otağımıza araç ile gelerek, araçtan iner inmez nedensiz (gözdağı) olarak havaya ateş etmesi dışında herhangi bir güvenlik tehtidi ile karşılaşmadık. Ancak şu aralar keşif turları yapıyoruz ve güzel yerler bulduk ama bu yerlerin durumunu bilmiyoruz ve haliyle biraz çekiniyoruz gecelik haftasonu kampları için. Bize bulaşmasalar da ıssız olduğu için, göl kıyısına gelerek uyuşturucu aldığını düşündüğümüz (Bally, hap vs..), aşırı alkol alan tiplere denk geldik. Önlem olarak bir av tüfeği almayı düşünüyorum, haydar ve pala da var tabi ama muharebe etme şansı bulacakmıyız o da meçhul Siz hiç sazan avı kamplarınızda bir olay yaşadınız mı, herhangi bir saldırı ya da tehdit ile karşılaştınız mı? Önlem olarak ne yapılabilir?
Erdem Bey kazasız, belasız avlar diliyorum. Ben böyle bir durumla karşılaşmadım. Belki ben de sizin yaşadıklarınızı yaşasam benzer şeyler düşünürdüm. Ancak av tüfeği v.b. ateşli silahların çözüm olacağını düşünmüyorum. Kader ve kazadan kim kurtulmuş ki biz kurtulacağız? Bunun yerine sigara, büskivi, şeker v.b. almanız, gelenlere bunları ikram etmeniz, ufaktan sohbetler etmeniz, alttan almanız, duruma göre hiç yaklaşmamanız veya ordan derhal uzaklaşmanız daha iyi bir çözüm yolu gibi...Ayrıca 2 kişi değilde biraz daha kalabalık olmanızda bir başka çözüm yolu olabilir. Üstelik bu gibi şeyler şehirlerde de (özellikle trafikte) yaşanmakta. Haberlerde görüyoruz insanlar trafikte tartıştığı kişiyi vuruyor, katil oluyor. Millet olarak maalesef değerlerimizi kaybediyoruz... Hafta sonu trafikte benzer bir meseleyi alttan alarak hallettim...Tabii böyle durumlarda insan( nefis-şeytan) şunu diyor: Niye alttan aldım ki, iyi bir kavgaya tutuşsaydım da .... Peki bunu ne zaman diyor, düşünüyor; Belki o gün, ertesi gün ... Şimdi ne diyor, düşünüyorum; Allah'a(c.c.) şükürler olsun, iyi ki kavga etmemişim... Sonuçta Allah (c.c.) hepimize sabırlar ihsan eylesin...
öncelikle geçmiş olsun. benimde başıma 7-8 sene önce alibeyköy barajında sabah gün açarken gelmişti. kardeşimle beraber gitmiştim. gece kalmalı avlara giderken yanımda muhakkak bişey getiririm. gün açrken 4 kişi bize doğru geldiğini gördüm kardeşim uyuyodu. pnları görünce belimden çıkartıp elime aldığımı görünce gelen kişiler 180 derec dönüş yapıp bizen uzaklaştılar. ogün başka ava gelenlrde varı biz sakin olsun diye onlardan uzağa kamp kuruduk. o gün anladım mümkün olduğ kadar uzağa değil mümkün olduğu kadar başkalarına yakın kamp kurmak lazım. sanada bunu tavsiye ederim. tüfek almak bence çözüm değil durduk yere başını belayada sokabilirsin.
genelde sazan için gittigimizde yanımıza muhakkak en azından kuru sıkı tabanca ve elektrik shok cihazı alırız shok cihazının sesi civardaki köpekleri korkutup kaçırıyor kuru sıkı ise göz dagı verene karşı teksas usulü karşılık veriliyor etik olarak dogru degil ancak dogaya degil biz insanlara güvenmiyoruz bu sebeplerden dolayı artık denizi seçtik denizin neresinde olursanız olun güvendesiniz imkanınız var ise denize gidin abim yok isede kalabalık bir yerde olmanız sizin açınızdan daha güvenli olur av tüfegi falan almanı hiç tavsiye etmiyorum bela bulursun hatta böyle bir söz de var kendini keser olarak gören kişi karşısındakileri çivi zanneden diye meranın güvenliğinde sorun var ise gitme en kolay yolu bu amatör balıkçıdan zarar gelmez kısmetindeyse çokluk ortamdada balık olur
Her şeyden önce kendine hakim olacaksın. Ağ mı atıyor lavuk ses çıkarma telefon aç jandarma gelip ilgilensin. Sonuçta doğal göller dışında ağla balık avlamak yasak sanırım. Uyuşturucu kullananlara da iki kez ara gelsinler bak bi daha oralara uğruyorlar mı.
Av tüfegi pala yerine birer tane biber gazi spreyi alsaniz basinizi beladan korumus olursunuz. Surata bir fissstt, bir temiz kötek, ava devam
Bilgi veren arkadaşlara teşekkürler. Tüfekten vazgeçtim, bu durumda vurmaktansa vurulmayı tercih etmiş gibi oldum ama belki de tüfek, olay durumunda başka bir silahın piyasaya çıkmasına neden olabilir, bir nevi şeytana yol göstermeyeyim.. (yk71, cakall, aknysfsrn) İnternetten kaliteli bir biber gazı aldım kılıfıyla, sürekli belimde taşıyacağım (roy, ufuk26). Bununla beraber baseball sopası da savuşturma anlamında yardımcı olabilir, onu da bulunduracağım. Avlakta diğer amatör balıkçılarla dialog zaten süper dayanışma süper, her gittiğimizde yeni arkadaşlarımız oluyor, kalıcı arkadaşlıklarımız da oldu, o açıdan sorun yok.
Biber gazı ile ilgili bilgi vermek istedim arkadaşlar. Mesleğim icabı biber gazı ile fazla haşır neşirim. 1- Biber gazının satışı serbesttir. 2-Satışı serbest olmasına rağmen kullanımı sivil merciilere yasaktır. 3- Biber gazını sadece eğitimini almış (!) resmi kolluk kuvvetleri kullanabilir. 4-son kullanma tarihini özellikle kontrol edin, SKT süresi geçmiş gazlar kalıcı körlüğe , ciltte kalıcı yanmaya sebep olur. bu da sizi Kasten Adam Yaralama suçu ile karşı karşıya bırakabilir. 5- rüzgar sana doğru esiyorsa sakın sıkma (tecrube ile sabittir ) 6- piyasa da NATO marka yeşil kutuda satılan çok sayıda SAHTE gaz bulunmaktadır. bu gibi ürünleri MKE Yetkili av bayilerinden temin etmeniz daha sağlıklıdır. bir diğer sakıncalı konu ise kurusıkı diğer tabir ettiğimiz silah çeşididir. Kurusıkının sahibini koruduğu henüz görülmemiştir. aksine karşı tarafta gerçek bir ateşli silah mevcut ise sizin açınızdan durum daha vahim bir hal alabilir. sizi yaralamasında yada öldürmesinde karşı taraf meşru müdaafa ile yargılanır ki kaybeden yine siz olursunuz. çifte ve otomatik av silahları sdece av ruhsatı olan ve yaban av bölgelerinde kullanılır. taşıma ruhsatı değildir !!! avlanma ruhsatınız ve belgeleriniz yoksa jandarma ve polis kontrolünde sıkıntı yaşarsınız. en güzel savunma biçimi yukarıda arkadaşında bahsettiği gibi hem av zevkimizi bozmamak adına biraz alttan alarak görmemezden gelerek ikram ( ki ikram türk milletinin aklını alır) vererek bölgenizi siyasi olarak savunabilirsiniz. diğer sizi üzmeyecek savunma biçimi haydar diye tabir ettiğimiz en yakın dostumuz ve şok tabancası olabilir. elektro şok tabancası ile ilgili hali hazırda ayrıntılı bir mevzuat bulunmadğından ceza alma söz konusu değildir. yine siz siz olun yasal süreler içinde sirkülere uyarak gerçekleştireceğimiz av için, avlağa varmadan (kırsal kesimler için) bölgenin bağlı bulunduğu jandarma karakoluna gece kamp kuracağınız konusunda bilgi veriniz ve bölge hakkında bilgi alınız. siz bilgi verdiğiniz zaman ister istemez onlarda sıkıntı çıkmaması için bölgede zaman zaman devriye atmak zorunda kalacaklardır....