Sazan Avında Kıyıdan Uzaklık Faktörü

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında erdemevren tarafından paylaşıldı.

1. erdemevren

erdemevren Erdem Evren

Merhaba,

Sazan avında kıyıdan ne kadar uzağa olta bırakıldığı ile büyük balık yakalama arasındaki etkileşim nedir sizce? Ne kadar uzak o kadar büyük balık mı demektir?

2. furkan94

furkan94 Furkan

En İyi Avı:
    Henüz hiç yok
    Sazanlar biraz dipte yazar o yüzden uzaklık hakkında birşey pek söylenemeyebilir göle göre değişir çünkü

3. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Göle göre değişir, Örneğin Gölköyün en derin yeri kıyıya 15-20 metre uzaklıkta, fakat sazan için biraz daha sığ bölgelere atıyorlar burada...

4. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Suyun sıcaklığı ve bir çok faktöre bağlı olarak çok farklı derinliklerde alabilirsiniz, sazan balığı ile ilgili turnadaki gibi şu derinlikte yaşar, şu derinlikte avlanır gibi bir bilgi şahsi deneyimimle hiç görmedim.
    Av esnasında avın verimliliğine göre atacağınız uzaklığı belirlemek sizin için en mantıklı teknik olacaktır...
    Yemi attığınız uzaklığında suyun derinliğiyle her zaman alakalı olmadığını da hatırlatmak isterim. :)
    Belirli bir göl yada mera üzerine örnekleme yapmak bence çok yanlış bir teori...

5. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Bu belirttiğim bölüm , benim yazımla ilgili ise zaten bende bunu demiştim.

6. erdemevren

erdemevren Erdem Evren

Soruyu şöyle de toparlayım; kıyıdan uzağa gidildikçe suyun derinleştiğini varsayarsak, kıyıdan atılan oltaya göre sonuçlar daha mı iyi olur?

7. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Nereyi güzel yemlersen ordan güzel balık alırsın bu iş böyledir :) Saygılarla İyi akşamlar :)

8. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    fawori kamışımı değiştirdim artık shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    ben de bu konuda bir örnek vereyim bizim gittiğimiz bir avlak var orada su birden derinleşiyor.Avlağın derinliği 43 metre ama ne kadar uzağa atarsan at oltayı balık tık bile demiyor.2-3 metre önümüze atıyoruz en küçüğü 2 kiloluk balıkları çekiyoruz.Buradanda anlaşılaşacağı gibi yaz mevsiminde balık daha çok sığ yerlerde ve kıyıya yakın yerlerde yemleniyor.Oraları iyi yemlerseniz balık yakalama şansınız çok yüksek olur.