Merhaba, Sazan avında kıyıdan ne kadar uzağa olta bırakıldığı ile büyük balık yakalama arasındaki etkileşim nedir sizce? Ne kadar uzak o kadar büyük balık mı demektir?
Sazanlar biraz dipte yazar o yüzden uzaklık hakkında birşey pek söylenemeyebilir göle göre değişir çünkü
Göle göre değişir, Örneğin Gölköyün en derin yeri kıyıya 15-20 metre uzaklıkta, fakat sazan için biraz daha sığ bölgelere atıyorlar burada...
Suyun sıcaklığı ve bir çok faktöre bağlı olarak çok farklı derinliklerde alabilirsiniz, sazan balığı ile ilgili turnadaki gibi şu derinlikte yaşar, şu derinlikte avlanır gibi bir bilgi şahsi deneyimimle hiç görmedim. Av esnasında avın verimliliğine göre atacağınız uzaklığı belirlemek sizin için en mantıklı teknik olacaktır... Yemi attığınız uzaklığında suyun derinliğiyle her zaman alakalı olmadığını da hatırlatmak isterim. Belirli bir göl yada mera üzerine örnekleme yapmak bence çok yanlış bir teori...
Soruyu şöyle de toparlayım; kıyıdan uzağa gidildikçe suyun derinleştiğini varsayarsak, kıyıdan atılan oltaya göre sonuçlar daha mı iyi olur?
ben de bu konuda bir örnek vereyim bizim gittiğimiz bir avlak var orada su birden derinleşiyor.Avlağın derinliği 43 metre ama ne kadar uzağa atarsan at oltayı balık tık bile demiyor.2-3 metre önümüze atıyoruz en küçüğü 2 kiloluk balıkları çekiyoruz.Buradanda anlaşılaşacağı gibi yaz mevsiminde balık daha çok sığ yerlerde ve kıyıya yakın yerlerde yemleniyor.Oraları iyi yemlerseniz balık yakalama şansınız çok yüksek olur.