Sazan Avında Küspe Kullanımı Neden Yasak?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında 41p3r tarafından paylaşıldı.

1. 41p3r

41p3r Alper DEĞİRMENCİ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm,REMIXON STRONG TELESURF KAMIŞ 200G 420CM
    Favori Makine:
    RYOBI KOBE 2500 MAKİNE,Spro Super Long Cast LCS 555
    En İyi Avı:
    Somon, 2 Kg
    Selam arkadaşlar.bir şeyi merak ediyorum mesela tırıvırı yasak ve sebebi de belli. Doğaya verdiği zararlardan ötürü sanırım. Ama sitedeki yorumlarda sazan avında küspe kullanıldığını duydum ve yine sitedeki yorumlarda bunun kullanımının yasak olduğunu okudum. Benim anlamadığım bu süspe ne şekilde kullanılıyor ve balık popülasyonuna veya doğaya ne gibi zararları vardır. Kısaca neden yasak? (Bu yöntemi kullanacağımdan dolayı sormuyorum yanlış anlamayın. Eğer zararlarını bilirsek yasağı daha iyi benimseriz görüşündeyim.)

2. Okan_uA

Okan_uA .

Küspe kullanımı yasak derken kibrit kutusu büyüklüğündeki küspeye 6-8 adet iğnenin bağlanması yasak. 3 tane iğne takılırsa serbest.

Tatlısularda üst sınır 3 iğne zaten. 8 iğne takıldığında balık kokusuna geliyor iğneleri yutmasa bile takılıyor heryerinden. Ve o küspe suyun içinde kaldıkça (örneğin koptu misinadan kaldı suda)tırıvırı gibi tehdit oluyor.

Ayrıca duyduğumda çok ilginç gelmişti hala ilginç geliyor. :D Gölet mesela kurudu küspeler de yok olmamış iğnelerle beraber duruyor. Kuruyan gölete gelen inekler küspeyi yuttuğunda onlara da zarar veriyor,yaralıyor çünkü iğne var. :D

3. 41p3r

41p3r Alper DEĞİRMENCİ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm,REMIXON STRONG TELESURF KAMIŞ 200G 420CM
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Somon, 2 Kg
    Küspe suda çözünmüyor demekki. ilginç. Bir de hayvanlara yediriliyor. Yazık valla. Problem olan küspe değilse üç kancalı kullanabilri miyiz?. Ben hiç sazana gitmedim ama bulunduğum yerde barajda tutuyorlar. Bu balığın avının çok zevkli olduğunu tahmin ediyorum. Hangi yöntemler kullanılıyor acaba sazan için?

4. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Küspe suda çözünüyor abi. 7-8 saatte küspeden eser kalmaz. 3 iğneli olmasına da izin yok anlaşıldığı kadarıyla. Aşağıda verdiğim linki incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=37308

5. 41p3r

41p3r Alper DEĞİRMENCİ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Somon, 2 Kg
    Bahtiyar arkadaşım bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Demek ki koşulsuz bir şekilde küspe yasak.

6. Okan_uA

Okan_uA .

(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG)

Evet kullanımı tamamen yasakmış Bahtiyar abinin verdiği linkte de belirtilmiş. Yanlış bilgilendirdiğim için özür dilerim.

Ama çok saçma bir uygulama, hamura bile katamıyorsunuz düşünsenize :eek:

7. 41p3r

41p3r Alper DEĞİRMENCİ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Somon, 2 Kg
    Saçma olduğu fikrine katılıyorum. Bahtiyar arkadışımın verdiği linkte de çok yerinde eleştiriler yapılmış zaten.

8. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Saçma da olsa yasak yasaktır deyip uyacağız, başka yolu yok. :)