Herkese Hayırlı Geceler Arkadaşlar sazan avında kullanılan misinalarda renk seçimi sizce önemlimidir Bir çok kişi renkli misinaların kullanımının daha verimli olacağını düşünüyor bunun doğruluk payı varmıdır Örneğin ; Yeşil Gri Kahverengi misinalarda hem fikir olanlar var Bu konunun tüm üyelerimize faydalı olacağına inanarak hem yorumlarınızı hemde ankete katılmanızı rica ediyorum Şimdiden herkese teşekkürler
Bunun kesin net cevabını kimse veremez çünkü sazanın neyi nasıl algıladığı tam olarak çözülebilmiş değil.Ancak kullanılan misinanın rengi avlandığımız gölün dip yapısına ne kadar uygun olursa (çamurda kahverengi,yosunda yeşil vs) o kadar avantajlı olduğumuz da bir gerçek.
Erdem Bey zaten net cevap istemedim Sadece sazan avında hangi rengin daha verimli olduğunu çoğunluğun vereceği cevap ve oylamaya göre değerlendirelim diye düşündüm Ayrıca yapmış olduğunuz değerli yorumunuz içinde teşekkür ederim
Mesela ben mavi misina kullanıyorum.Fakat gece avlanıyorum.Bence fluorocarbon misinalar gündüzleri daha iyi iş yapabilir.Suya ve zemine görede renkler seçilebilir.Lakin kesin şu renk daha verimlidir denilirmi bilemiyorum.
burda marka verebiliyomuyuz bilmiyorum ama özelden yazarsanız markasınıda sölerim ben kendi makinalarımda o markanın sazan avı için ürettiği kamuflaj renkli /siyah,kahrengi,yeşil,)renlerden oluşan bir misina kullanıyorum tavsiye edebilirim
bana kalırsa renklerin hiç önemi yok yeterki avlandığınız bölgede sazan olsun birde yemi yemeyi canı istesin
Ben her zaman sazan avlarımda kahverengi misina tercih ediyorum, belki batıl belki şans belki de doğru seçim ama, bana her zaman iyi av yaptırmıştır.
Benim avlandığım gölün suyu bulanık ve kahveye çalan bir rengi olduğu için ben kahverengi misinayi tercih ediyorum..