Sazan avında ne sıkıntı var

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında furkan94 tarafından paylaşıldı.

1. furkan94

furkan94 Furkan

En İyi Avı:
    Henüz hiç yok
    2 senedir yazları eskişehirde keskin,çukurhisar,çatıören barajlarına gidiyorum.Bu zamana kadar hiç balık tutamadım,acaba birşeyleri yanlış mı yaptım?

Ava gittiğimde yaptığım seyler;

Ya akşam yada gece gidiyorum.Oltalarımıza mısır takıyoruz ve atıyoruz,bikaç olta gezer mantarlı bikaç oltayıda dip olarak kullanıyoruz,sabaha karşı 4-5 gibi yemliyoruz hala bir tık yok,sabahtan sonra öğlen oluyor ve öğlende balık çekmek çok zor oluyor kısacası hiç balık yakalayamadım,bana bi yardımcı olur musunuz? hooked

2. muhammedçelik1983

muhammedçelik1983 muhammed

En İyi Avı:
    Sazan-6kg
    Mısır yerine Forumda birçok hamur tarifi var onları denemeni tavsiye ederim en basit yem bayat ekmek ve biraz suyla yapılan hamur zira sazan avında bana göre en etkili yem hamur,avlanacağın bölgeyi yemlersen saatte bir oltaları yemlersen biraz da sabredersen sonuç alacağına inanıyorum..

3. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    Her ne kadar şans faktörü yüksek olan bir uğraş olsa da,balık avcılığı daha doğrusu ''Avcılık'' işi başlı başına bir satranç oyunu gibidir.Ben böyle görüyorum.

Av yaptığın bölgenin balıklarının yemlenme alışkanlıkları vardır.Bazı bölgelerde mısır iş yaparken,bazıları ekmek (ya da hamuru),bazıları doğal yem(solucan,sülük vs.) gibi değişik yemlere alışkındır.
    Her takıma farklı yem takarak deneyebilirsin.
    Suyun derinliği,berraklığı gibi faktörlerde etkili rol oynar.
    Örneğin su bulanık,çamurlu ise;mantarlı olta takımı yemi havada tutup görülmesini sağlar.Ya da su berrak ise balık gizli kalmak ister,dipte gezer,burada dip oltası daha çok iş yapar.
    Göl-göletin etrafında sazlık,otluk alan varsa buralardan olta atmayı dene.

Attığın oltalardaki yemlere ne oluyor.Mesela yemler yeniyor ama balık iğneyi mi yutmuyor.Yoksa hiç mi vurmuyor?
    Balık varsa hiç vurmuyorsa,yem çeşidini değiştir.
    Eğer balık vuruyor oltaya gelmiyorsa,iğnelerin gereksiz büyük olabilir.Küçültmeyi dene..
    Şimdilik söyleyebileceğim bu kadar.
    Rastgele kardeşim......

4. Başkaları yakalayabiliyormu etrafında?

5. furkan94

furkan94 Furkan

En İyi Avı:
    Henüz hiç yok
    Eve 2 metre yanımdaki hacı amca ben sıfır balık tutarken 3-4 tane 1-1,5 kilolukları çekti

6. furkan94

furkan94 Furkan

En İyi Avı:
    Henüz hiç yok
    Verdiğiniz bilgileri dikkate alacağım :)

7. Şamandıralı olta ile dip oltasının iğneleri ve yem takma şekilleri farklı olmalı.
    Şamandıralı oltanın her daim başında olacak ve vuruş esnasında hafif tasmalar atarak, yemi ağızlayan balığın, tükürmesine fırsat verilmeyecek. iğne ucları anında balığı rahatsız eder ve hemen tükürür. iğnenin ucu yumuşak ve küçük ikinci bir yemle kapatılacak. Veya (küçük balıklır rahat bırakmıyorsa) içe dönük uclu iğneler tercih edilecek.
    Dip oltasında birkaç yöntem var. küspeli, yaylı takımlardan hiç bahsetmek istemiyorum. Büyük balık için tek iğneli takım favorimdir. Helikopter takım yazıp araştır ve bunun basite indirgenmiş ucuz şeklini çalış (iğne en ucta, kurşun 40 cm geride, tercihan 30 cm.lik bir mesafede gezer kurşun şeklinde ayarla) Takımı çok uzağa atacaksan tasmalamaya gerek bırakmayan circle iğnelerden tedarik et.

Dip yapısı yosunlu veya çamur yerlerde bu takım iş yapmaz.

Bir tüyo daha; tarif ettiğim takımda kurşun yerine hamur basılmış yay kullanırsan balıkları çağırmış olursun.

8. furkan94

furkan94 Furkan

En İyi Avı:
    Henüz hiç yok
    Ben kurşun kullanmıyorum gezer şamandıra kullanıyorum,şamandıramın ağırlığıda 60 gr bu şekilde ne önerebilirsiniz

9. Sanırım zargana topu kullanıyorsun. Bu şekilde sazan tutma şansın çok az.
    Kurşun kullanıp takımı dibe yatırmalısın. Sazan dipten yemlenir.

10. furkan94

furkan94 Furkan

En İyi Avı:
    Henüz hiç yok
    Gezer şamandıra olduğu için derinliği filan 10 -20 metreye rahatlıkla ayarlayabiliyorum abi