Ben ara sıra göler ve barajlarda sazan avına gidiyorum. Yem olarak solucan ve hamur kullnıyorum. Avlanırken yengeçler bizim yemlere dadanıyor habersizce yemler gidiyor bazen balık yerine yengeç yakalıyoruz. Bu yengeçlerden nasıl kurtulacağız tavsiyesi olan arkadaş var mı?
Sazan avı için yasak dönemde olunduğundan bihabersiniz sanırım. Hayvanlara rahat verirseniz yumurta dökecekler.
Bizim buralarda 15 Mart-15 Haziran (okadarcık bilgimiz var). Geçen yazdan aklımda kalan bir soru. Daha avlanmaya gitmedik. Küçücük göletlerde bile ağla ağlananlardan balık kalırsa bizde stres atmaya gidyoz(yazın). konu başlığında yanlışlıkla yengeç demişim "ozkan79" arkadaşın dediği gibi tatlısu ıstakozu(kerevit) olacak. bunların yemlere gelmemesi için ne yapılabilir diye sorduk
Ben kereviti yem yapmayacam ki. nereden geldiyse bizim buradaki gölette çoğalmışlar taktığımız solucan ve hamurları sazanlara bırakmıyorlar bazen oltaya takılıp geliyorlar. onların yemlerimize gelmemesi için ne yapılabir diyorum.
O zaman sende kerevit yakala. Bulamayanlar var. Hehe..... Valla benim de başıma gelmişti. Mantarlı takım kullan, dibe değmesin.