Selamlar ..Biraz önce Alibeyköy Hasdal Askeri Kışlası Kavşagında 5-6 kiloluk sazanlar satıldığına şahit oldum.Ne yapmak lazım bu durumlarda. İnsanın canı çok sıkılıyor.
Kendinizin gazeteci olarak tanıtıp olayla ilgili haber yapacağınızı söyleyip jandarmayı arayın.. Etkili bir yöntem..
Askeriyeye şikayet et diyecem ama askeri kışlanın önünde satıyorlar. Barajda tutarken jandarmaya haber veriliyor ama inan bu durumda ne yapılır bilmiyorum. Kesin bir arkadaş cevap yazar.
Hasadal daki asker ne anlar tebliğden , anlaması gerekenler zaten arazi, sorsan ekmek parası der , aglarmısın , gülermisin , acırmısın , basıp geçermisin ,iki ucu kahverengi değnek , seyar satış yasak - kaldırım işgali yasak , ama şikayet ettinmi ''Oynama adamın ekmek parası ile'' derler .. anlarsınız işte .. zavallı memleket.... o adamın o kaldırımda olmaması gerekirken insan gibi bir fabrikada vs işi olması gerekirken olmuyor işte.. bunca yaşımıza gelene kadar gördüklerimizi kritik ederken hiç düşünmüyoruz toplumdaki bu zihniyetin gerçek sebebi nedir..esas neden olan bu zihniyet yapısı..davranış biçimi vs.. neden böyle??
Kamyonetin arkasında satıyolar geçen gün durdum özellikle sormaya.Çatalcadan çiftlikten getirdigini söyledi.Ama pek inandırıcı degil zira balıkların bazılarında açıkça AG izi görülebiliyo.Çiftlikteki havuzlardan ag ile toplandıklarını zannetmiyorum
Bu konuda sorumlu Tarım il müdürlüğü,Koruma kontrol şubesi olduğundan tel numaralarını alıp bildirmeniz İlgilienilmediği taktirde tarım bakanlığına durumu ileteceğinizi söyleyebilirsiniz. Kişilerle bireysel müdahaleye girip başınızı ağrıtmaya gerek yok.