Selam arkadaşlar, aylardır bu forumu okuyorum çok güzel bir ilgi alanınız var, pazar günü öğle saatlerinde arkadaşımla balık tutmayı düşünüyorum, tekerlekli sandalyede olduğum için bana uygun yer bulmakta ve hangi olta takımı alacağım konusun da fikirlerinizi almak istiyorum. Büyükçekmece gölü Çakıl göleti Sazlıdere barajı Buraya tıklayıp gölleri haritada görebilirsiniz, solda ki ufak görünen Çakıl Mh'inin altında ki göl Çakıl göleti oluyor. Bu tarihlerde bu göllerden hangisine gidilir, sazan tutmak için hangi malzemeler gerekli olacak ve yem olarak ne almalıyım ?
Sergen bey merhaba, öncelikle aramıza hoş geldiniz. Site içerisinde arama motorunu kullanarak aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz. Sitede sorularınıza cevap olabilecek pek çok kaynak bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, İstanbul'da sazan avı 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında yasak dönemdedir. O nedenle 15 Haziran tarihini beklemeniz gerekmektedir. Balıklar şu dönemde yumurta bırakıyorlar. Yasak dönemde avlanmanız halinde, görevliler malzemelerinize el koyabilirler. Ayrıca, sorduğunuz soruya istinaden, yasaklardan haberiniz olmadığını düşünerek, balıklar için verilmiş boy limitlerini de aşağıya ekliyorum. Daha geniş bilgi için lütfen 2/2 nolu amatör balıkçılık tebliği'ni inceleyiniz. Bunun için buraya tıklayınız. .