SAZAN BALIĞINI PİŞİRMEK

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında habib26 tarafından paylaşıldı.

1. habib26

habib26 habib

Selamınaleyküm Degerli Balıkcı abilerim sizlere sazan balıgı konusunda sorum olacak idk
    Sazan balıgı tadı güzel fakat cok kılcıklı bu kılcıga bir cözüm varmı aceba birkac öneri aldım ama bunlar evde yapılacak seyler degil bilgisi olan varsa paylasırsa sevinirim HERKESE RASTGELE :):)

reeling hooked reeling hooked reeling hooked reeling hooked reeling hooked

mrsparkle mrsparkle mrsparkle - Cambaz ipte , balik dipte mrsparkle mrsparkle

2. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    değişken enson hangisi balık tutmuş ise...O
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Habib kardeşim,balığı temizle sana nasıl temizlenir video link i bulabilirsem koyacagım.Ama balığı derisine kadar yüzeceksin,zaten boynundan az kaldır sonra penseyle cek gelir.Yada koyun yüzenleri görmüşsündür onlar gibi dibine bıcak sürterek yüz.Güzelce yıka , tuzla at dolaba iki gün dolapta bekleyecek suyunu salıcak.Sonra fleto halineki sazan ın etine 5milim arabırakarak kesikler at.Kılçıkların çatır çatır sesleri gelir bu esnada bu kılçıgın etkisini yok eder sonra,galeta unu veya mısır ununa bula biraz da una baharat katarsan iyi olur kızart
    Püf noktaları Bıçağın keskin hemde cok keskin olacak.
    yağın kızgın hemde çok kızzgın olacak.
    ne çok kurutucan ne cok kızartıcan.
    Sazan temizleme videoları net de var izle mutlaka.

3. habib26

habib26 habib

teşekkür ederim abi biliyorum o yöntem temizlemeyi emegini saglık rastgele :)

4. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    bu sitede mi okumuştum bu tarifi çok gülmüştüm.
    tarif şöyle:
    patatesleri dogra,üstüne sazanları diz,fırına sür,patatesleri ye,sazanları kediye ver:)
    umarım en büyük sazanlar gelir oltana habib kardeşim.

5. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    kardeş balık yemekleri bölümünde sazan temizleme video yayınlamışdım onu izlersin.fleto çıkart. pişirmeye gelince balığı aynı şekilde temizle büyük kılçıklarını kargaburnu ile çek çıkart daha sonra iç kısımdan ince ince bıcıkla derisine kadar çizersin ( istersen dışardanda kalın çizebilirsin) daha sonra bol yagda nar gibi kızarıncaya kadar kızart içinde ne kılçık kalır nede bişi. afiyet olsun demek kalır sadece bize :)

6. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Burdan ne yazsak ne seyrettirsek hikaye bence.. Seninle birlikte bi sazan avı yaparsak uygulamalı olarak tarif eder gösteririz efem...Herşeyi hazırlayıp tabağa konduğunda bile çatalla alma şekli vardır sazanın..Çok zor bir balıktır..En irileri denkgelir inşallah.

7. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Aslında yemeyip geri salsak ,ileride cocuklarımıza trofe yakalama şansı yaratmış oluruz.Kim ne derse desin bu benim doğrum ;Sazan yenilecek bir besin değil ne tadı tuzu var ne iştah açıcı kokusu .Daha evime gümüş harici hiç bir balık girmedi.Senelerdir avlanırım yediğim tatlı su balığı 15 civarı gümüşdür.Onada tövbe ettim o kadar uğraşa kemik ve deri yemek eziyet koy ekmek arasına peynir ye daha iyi :)

8. habib26

habib26 habib

sinan abi bilgilerin icin tesekkür ederim bahsettiğin videoyu izleyecegim emegine saglık ufuk abi herkesin bir düşünce tarzı vardır sen trofe icin avlarsın ama ben trofe durumuna biraz karsıyım niye karsıyım hayvanı yakala agzını yada kancanın saplandıgı yerleri yarala hayvanın canını yak sonra geri suya bırak bana göre degil ha kücük balık gelir yaralasamda bırakırım neslini sürdürecek ama trofeye karsıyım ben abi tabi herkes farklı düsünebilir

BÜTÜN AVLARINIZDA RASTGELE

9. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    gürkan bey ikimizde kütahyalıyız. başdan başa 12 km kütahya. nerden biliyorsun desen ben çelebide oturuyorum kayınvalide zafertepede :) ordan biliyorum..buluşalım gidelim bi yerlere. ozaman göstere göstere videosuna bile alırız.