Selamınaleyküm Degerli Balıkcı abilerim sizlere sazan balıgı konusunda sorum olacak idk Sazan balıgı tadı güzel fakat cok kılcıklı bu kılcıga bir cözüm varmı aceba birkac öneri aldım ama bunlar evde yapılacak seyler degil bilgisi olan varsa paylasırsa sevinirim HERKESE RASTGELE reeling hooked reeling hooked reeling hooked reeling hooked reeling hooked mrsparkle mrsparkle mrsparkle - Cambaz ipte , balik dipte mrsparkle mrsparkle
Habib kardeşim,balığı temizle sana nasıl temizlenir video link i bulabilirsem koyacagım.Ama balığı derisine kadar yüzeceksin,zaten boynundan az kaldır sonra penseyle cek gelir.Yada koyun yüzenleri görmüşsündür onlar gibi dibine bıcak sürterek yüz.Güzelce yıka , tuzla at dolaba iki gün dolapta bekleyecek suyunu salıcak.Sonra fleto halineki sazan ın etine 5milim arabırakarak kesikler at.Kılçıkların çatır çatır sesleri gelir bu esnada bu kılçıgın etkisini yok eder sonra,galeta unu veya mısır ununa bula biraz da una baharat katarsan iyi olur kızart Püf noktaları Bıçağın keskin hemde cok keskin olacak. yağın kızgın hemde çok kızzgın olacak. ne çok kurutucan ne cok kızartıcan. Sazan temizleme videoları net de var izle mutlaka.
bu sitede mi okumuştum bu tarifi çok gülmüştüm. tarif şöyle: patatesleri dogra,üstüne sazanları diz,fırına sür,patatesleri ye,sazanları kediye ver umarım en büyük sazanlar gelir oltana habib kardeşim.
kardeş balık yemekleri bölümünde sazan temizleme video yayınlamışdım onu izlersin.fleto çıkart. pişirmeye gelince balığı aynı şekilde temizle büyük kılçıklarını kargaburnu ile çek çıkart daha sonra iç kısımdan ince ince bıcıkla derisine kadar çizersin ( istersen dışardanda kalın çizebilirsin) daha sonra bol yagda nar gibi kızarıncaya kadar kızart içinde ne kılçık kalır nede bişi. afiyet olsun demek kalır sadece bize
Burdan ne yazsak ne seyrettirsek hikaye bence.. Seninle birlikte bi sazan avı yaparsak uygulamalı olarak tarif eder gösteririz efem...Herşeyi hazırlayıp tabağa konduğunda bile çatalla alma şekli vardır sazanın..Çok zor bir balıktır..En irileri denkgelir inşallah.
Aslında yemeyip geri salsak ,ileride cocuklarımıza trofe yakalama şansı yaratmış oluruz.Kim ne derse desin bu benim doğrum ;Sazan yenilecek bir besin değil ne tadı tuzu var ne iştah açıcı kokusu .Daha evime gümüş harici hiç bir balık girmedi.Senelerdir avlanırım yediğim tatlı su balığı 15 civarı gümüşdür.Onada tövbe ettim o kadar uğraşa kemik ve deri yemek eziyet koy ekmek arasına peynir ye daha iyi
sinan abi bilgilerin icin tesekkür ederim bahsettiğin videoyu izleyecegim emegine saglık ufuk abi herkesin bir düşünce tarzı vardır sen trofe icin avlarsın ama ben trofe durumuna biraz karsıyım niye karsıyım hayvanı yakala agzını yada kancanın saplandıgı yerleri yarala hayvanın canını yak sonra geri suya bırak bana göre degil ha kücük balık gelir yaralasamda bırakırım neslini sürdürecek ama trofeye karsıyım ben abi tabi herkes farklı düsünebilir BÜTÜN AVLARINIZDA RASTGELE
gürkan bey ikimizde kütahyalıyız. başdan başa 12 km kütahya. nerden biliyorsun desen ben çelebide oturuyorum kayınvalide zafertepede ordan biliyorum..buluşalım gidelim bi yerlere. ozaman göstere göstere videosuna bile alırız.