3 aydir her hafta sonu nehire sazan avina cikiyorum Allaha cok sukur daha sazanin yuzunu bile goremedim ve ramak kaldi oynatmaya. Amator balikciligin ya yuz karasi kategorisindeyim yada sazanlarla aramda kan davasi falan var gelmiyorlar. Sitedeki ve akla gelen tum taktikleri denedigim halde tik yok. Bir gun onceden Yemleme yapiyorum kesinlikle ki zaten her hafta ayni gidiyorum Cts Pzr, bu durumda haftada iki kere ayda sekiz kez yemlenmis oluyor. Balik tutma esnasinda yayli bir mekanizmaya ozel saran hamuru yapip takiyorum suda eriyor baliklar toparlansin diye ama sonuc capak, kizilkanat. Balikci beni gorunce adam kirmizi hali serecek her hafta tonla malzeme aliyor sonuc sifir. Misir, Hamur, kurt, soluca ve boili hepsini denedim hepsine gelen balik ayni capak. Sazan yakalamaya calisirken yilan baligi bile tuttum ama sazan yer yarildida sanki icine girdi yok ortalikda. Artik sazan takintim basladi evden atilmayada az kaldi her yerde duzenek olta yemler ;S sonuc hala sifir. Bu sabah tekrar gidecegim pek umudum yok ama...
sazan hakikaten değişik bir balık bizde yakın bir zamanda arkadaşımla bir gün kamp kurduk çadır falan,bayağı bir yemleme farklı yemler ama sonuç vuruş bile alamadık ki avlağımızda daha önce 10 kilo üzeri balıklar bile alındığını biliyoruz bende ilk defa gittiğim sazan avından biraz soğudum deniz balıkçısına pek zevk vermiyor açıkçası,bakalım kısmetse arkadaşım bir kez daha beni götürmeye niyetli yine deneyeceğiz umarım bu kez bişeyler denk getiririz..
Sevgili Toygun o bölgede senin haricinde başkaları sazan tutuyormu?? sadece sen mi tutamıyorsun.. biraz detaylı anlatsana ..Başka avcılar var da onlardamı tutamıyor??
toygun buldur ile yemleme yapmayı denemedini tavsiye ederim, denemekten zarar gelmez acaba gölde sazan mı yok ?
bende geçen memlekete gittiğimde (orda bir gölet var 2 sene önce balık atılmasına rağmen 4 kiloya kadar balık alınıyor yani sazan baya iyi var ) balığa çıktım. yanımdaki adamlar 2şer kiloluk 4-5 tane çekerken ben 3 gün boş geldim. yem aynı yem mısır iğne aynı olta düzenekleri aynı yemlemeye gerek yok herkes mısır kullandığı için orda balık mısıra alışmış ama vurmayınca vurmuyor işte bu balık sonuç olarak 5 gün sonunda 1 sazan (1,5 kg kadar) ve 3 tane kaplumbağa tutarak avı bitirdim
bu avlakta sansını sabaha karşı denederim en gec sabah 5 te avlanmaya başla. avcı saldırgan balıgın oldugu bir avlakta sazan sabaha karsı yemlenir. sazan balıgınında kendine göre bir stratejisi vardır yasadıgı sularda kendine göre bir beslenme stratejisi gellistirmistir o satte yemlenir diger saatlerde piyasada fazla görünmez.basit bir örnek vereyim cok uzun gözlemlerin oldu bu konuda avlandıgım barajda en saldırgan balık alabalık var aksam gün batımında piyasaya bir cıkıyor daha başka balık gezdirmiyor o sularda gece saat 12 gibi bıcak la kesmis gibi kesiliyor alabalık kayboluyor. daha sonra sazan cıkıyor piyasaya avcıbalıklar cekilince sazan alma sansın cok olur bununda en uygun saati sabaha karsı..
Abicim nehirde sazan avlayan cok insan var. Onlar isi gelistirmisler tabi mekanik herseyleri cihazlarla cadirlarla geliyorlar. Gecen hafta biriyle konustum 12 kiloluk sazan cekmis benim boili sistemine bakdi zaten hazir almisdim buna gelir dedi. Ama ben aylardir tik yok diyince adamda inanamadi ama kamisi falan gotur cope at dedi makarayida. 10 kg lik sazan bunlari dagitir dedi, dedim bi cengele ilisse keske dagitmasina raziyim. Sabah 5i denemedim ama 6.30 gibi cikdigimda oldu ava. Su yuzunde ziplayan baliklar oluyor bana inat sanki koca koca baliklar zipliyorlar artik ne baligiysa. Yanliz bu sazan benim psikolojimi bozdu
ozaman senin sistemlerde bir yanlıslık var herkes tutuyor sen tutamıyorsan sazan ın kabahati yok. sen en güzeli oradaki avlanan adamların sistemiyle avlan eninde sonunda gelir bir defa yakalasan gerisi gelir gari.
Segili Toygun. bir yerlerde bir eksiklik - yada yanlışlık olabilir.. herşeyden önce hevesini kaybetme..bu çok önemli.. istek bittiği anda herşey biter.. bir müddet tutanları izle bu izlemlerini not al.. olaya sadece uzaktan çadır vs olarak bakma. yada yüzlerce avroluk malzeme olarakta bakma.. Tutanların kullandıgı yem - mazmoz malzemesi - kullandıgı takım - oltanın düştüğü mesafe -varsa suda akıntı lı veya durgun yerler ona dikkat et - hangi saatlerde ordalar - hangi saatlerde balık daha çok yemi alıyor - bunlara bak suyun bazı bölgelerinde hedef balıgın mekanı beyenmez oralara yem atsanda ugramaz.. suda belli bir derinlik vardır tutanların oltaları belki daha bir çukur bölgeye düşüyor olabilir iri balık orada yatak yapmıştır.. akıntılı sularda kokulu yemlerin çekiciliği akışın yönunde yayılır belirgin olur aşagıda balık varsa ilgisini çekebilir. avcının yeride önemlidir. detaylı bir araştırma yap bakalım..