Arkadaşlar bildigim bir baraj var. Barajda şu an sazan ve sazan türleri var. Çok taze bir baraj ama barajda avcı balık yok. Civardaki gölerde yayın var acaba yayın bıraksam ne olur..
kardes sakın denemenı tavsıye etmem ılerde balık avlayamaz hale gelırsın avcı balık tum barajı ıstıla eder
Zaten bu göle,gölete,dereye vs. kafaya göre balık salmak,aşılamak yasaklanmış durumda. Gerçi ne kadar denetleniyor orası muamma Yine de başka balık aşılamadan önce iyice araştırılması gerekir. Mesela turna salındığında bu balığın bir daha kolay kolay bırakılan yerde yok olamayacağı, diğer balık yavrularına,larvalarına olumsuz etki yapacağı unutulmamalı.
dengeyi bozmamak lazim yeni eski icindeki balik ordaki olmasi gereken baliktir. memlekette denge bozan cilgin cok
bencede avcı balık bırakmayın, bir doğa kanalında izlemiştim, adamın biri seneler öncesindesırf kendi yakınındaki nehirde yayın balığı avlayabilmek için bu nehre bir sürü yayın balığı bırakmış ve yayınlar şu anda 2,5 metre boya ulaşmış, izledim ve olta ile yakaladılar, gerçekten devasa boyutlara ulaşmışlar ve şu an diğer balıkları nesli tehlikeli derecede azalmış. ona göre aklınızda bulunsun...
Hic kimse baska cinsde balik atmasada zamanla olacaktir icinde. Doga araciliyla mutlaka bir sekilde ulasacaktir. Ilk basta gocmen kuslar olmak uzere bu yumurtalari tasiya biliyor. Mesela Gokhan kardesin resmindeki profil resminden yola cikabilirsiniz. Bu sadece bir ornek. Tabi bu benim fikrim.
bu tarz davranışların en büyük ceremesını ceken illerden biride ankara. insan elındekının deyerını kaybedınce anlıyor.... saygılar...
Bence hiç uğraşma sazan avının tadını çıkarmaya bak ayrıca kimse bilmiyormuş madem kimseyede söyleme orası sır kalsın en küçüğü 3-4 kiloluk sazanlar tutmak nasip eder inşallah. Yeterince avcı balık olan göllerimiz var.