arkadaşlar kusura bakmayın farkındayım forumda çok konu var bununla ilgili ama bişeyler yazılıyor ve çiziliyor tam çözemedim ne demek isteniyor diye. o yüzden bir kaç soru sorsam hiç birşey bilmeyen birisi için anlatırsanız sevinirim... dün gittim tutmaya. ilk defa yanlız becermeyi denedim ama tık yoktu... ilk önce pendikten aldığım küspe diye verdiği taş gibi sarı kare kare olan şeylerden 3 tanesini sağıma soluma attım sonra dedimki biz eskiden bunu toz gibi atardık tuttum hepsini taş ile ezdim toz halinde serptim o arada yaya hamuru taktım iğnelerine de mısır taktım bekledim. tım yok. sonra baktım olmuyor. kefal takımının iğnesini çıkardım şamandıra gibi kullandım altına iğne takımını taktım en altına da 40 gr ağırlık taktım bekle bekle mısırlı yemlerde eksilme bile yok.. çok bekledik gene yok... ilk defa tek gidince sorup danışacak kimse yoktu ne yapsam bilmiyorum... bu sebeple alttaki sorulara cevap bulursam çok sevinicem. tariflerinizi herkesin evinde bulunan birşey olarak verirseniz sevinirim . ayrıca biz eskiden abilerimizle gidince siyah birşey septiler etrafa heryer balık kaynıyordu ve hatta yakınlarımıza yılanlar bile gelmişti. bu toz neydi yardımcı olursanız sevinirim... 1. Hamur tarifi 2. Yemleme nasıl olur 3. Yemleme için ne gerekir 4. iğne takımı nasıl olmalıdır 5. iğneye ne takılacak
Merhaba Bende her ne kadar amatör bir sazancı olsamda bildiklerimi paylaşıyım... 1- Hamur Tarifi : Civciv yemi (bolca) un (civciv yeminden daha fazla ), Mısır unu. yoğunluğa göre yumurta ve vanilya son olarakta köfte harcıı.. Su katmadan kıvamı tutturana kadar yoğur bolca yumurta ve vanilya kullan... 2- Yemleme: Öncelikle Bu iş için Bir yemleme roketi almalısın ben kendi yapmış oldugum bir sopa yardımıyla yemlemeyi yapıyorum Nasıl yapıldığına gelincede... Öncelikle Kuru Mısır kuzu yemi buğday gibi yemlerden alıyorsun sonra bunları elinle bir güzel karıştırıp istediğin noktaya fırlatıyorsun avlağın özelliğine göre yemleme şekli değişir ben ufak yerde avlanıyorum 2 saatte bir yemleme yapıyorum... 3- İğne takımın Owner carp serisi özel sazan kancalarını tavsiye ederim ben memnunum pendikte hangi balıkcıya sorsan bulursun 4- Eğer Ömerli barajına gidiyorsan solucan tavsiye ederim ( İsrail sazanlarına birebir ) Başka bir avlakta avlanıcaksan Mısırdan vazgeçmee Umarım bir yardımım dokunur rastgelee...
abicim çok teşekkür ederim... yazdıklarına göre iki tane soru sorucam müsaitsen tabi... hamurun tarifini vermişsin bunun ayarı yokmu yani 1 su bardağı un 1,5 kaşık yem falan gibi... yemleme roketi nedir abi kuru mısır dediğin patlamamış mısır mı, pazardaki mısırmı, kavrulmuş soslu mısır mı, yoksa köylerdeki ayıklanıp kurutulan mısırdan mı... şimdiden teşekkür ederim ...
Yoğunluğu tamamen sana kalmış atıyorum 1kg civciv yemi koyduysan 2 kg un koy bu şekildee yemleme roketini av malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsin kuru mısır dediğimde patlamış mısır değil yem satan yerlerde görürsün bildiğin mısır yani kavrulmuş soslu mısır değil
selam kardeşim. sazan tutacaksan sana bi tarif haspel kader yarım kilo 1.kalite una 100 gr mısır unu 50 gr mısır nişastası 3 paket vanılya 1 bardak üzüm pekmezi karıştır ve 2 yumurta sarısı ekle bu karışım la avlaga git ve avlak suyundan macun kıvamına gelinceye kadar ekle hazırladığın hamurdan hem yemleme yap hemde kancaya tak iğne sana kalmış ben 4 yada 5 numaralı iğne kullanırım herzaman yarım kiloluk ta çeker 5 kilolukta avlagın büyükse sık yemle avlak küçükse kafana göre saatte yemle bu yeme sazan gelmiyorsa ya orda balık yok balık varsada o sazan diil teşekkürler