sazan hakkında yardım

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ramco01 tarafından paylaşıldı.

1. ramco01

ramco01 RaMaZaN

Favori Kamış:
    saçaklı dip olTası 3 kanca
    En İyi Avı:
    3,5 kilo aynalı 4 kılo israil sazanı
    arkadaslar selam sazan için rata sarmak için kaçlık misina önerirsiniz ve makina nasıl birsey olmalo kamış kaç metre olmalı

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    hedef balık kaç kg;)

3. ramco01

ramco01 RaMaZaN

Favori Kamış:
    saçaklı dip olTası 3 kanca
    En İyi Avı:
    3,5 kilo aynalı 4 kılo israil sazanı
    kesin birsey soylıyemeyecegim ama 2-8 kg arası kurşunda 50gr düşünüyorum

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ramazan kardeş kullanacağın kamışın ve motorun aslında okadarda önemi yoktur şimdi yarın bu konuyu gören tüm arkadaşlar bazı kamışları ve motorları yazacaklar benim yazacağım sadece şudur balığı motor veya kamış çekmez balıkçı çeker ;)
    yani sen gidip 50-100 ytl arasında kamış ve motor alsanda bu balıkları kaçırabilirsin 500 ytl harcasanda bu balıkları kaçırabilirsin sana önereceğim tek şey örgü ip (dynema)misinadır 0.30 motorun en ucuna 50 metre kadar bunu sararsan büyük faydasını görürsün kullanacağın iğnede 2 veya 1 numara olursa iri balıkları kaçırmazsın ama sen yok 1kg'lık sazanlarıda yakalayayım deyip 4 numara iğne kullanırsan büyük balığın bu iğneyi kusması çok kolay olur iğnelerinin kösteklerinide gene bu ipten en az 40cm yap ve oltanda tek iğne kullan kurşununda iğnenin ve klipsli fırdöndünün üzerinde mutlaka gezer kurşun olsunki sazan yemi alıp gezdirirken ağzında kurşun ağırlığı hissetmesin sana tavsiye edeceğim kamış ortalama 100gr atarlı 350cm (motor kamıştan daha önemlidir) ortalama 60lık bir motor bütün bunları ortalama 100-125 ytl arasında toparlarsın ama illaki marka tavsiyesi istiyorsan al sana aşşağıda link veriyorum;)
    http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=12525

buda dynema örgü ip linki
    http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=10922

5. celebili

celebili hakan aslan

Favori Kamış:
    4.5 metre dam kamış shimano makina
    En İyi Avı:
    düz sazan 5 kg
    misina 0.40, 045 arası olabilir. tabi bence. ancak misinan kalitesiz olursa bu kalınlıkda helezona benzer bir şekil alabilir ve misinan suya döne döne gidebilir. benim sana tavsiyem siglon marka 0.40 lık misina. shimano marka makina , kullanıyorum fena değil. kamış ise oltayı nasıl kullanacağına bağlı. ünisex olsun, her yer de ve sistem de kullanayım diyorsan 4 m uygun dam markayı tavsiye ederim

6. sakarya54

sakarya54

Favori Kamış:
    3.90 dam kamış, okuma coranado makina
    En İyi Avı:
    kara sazan 13 kg
    merhaba arkadaşlar, ben burdaki bi takım hataları düzeltmek istiyorum, yaklaşık bir yıl oldu foruma uğrayamadım ve tekrar aranızdayım, adım oğuz, branşım ise sadece sazan avlamak, türkiyenin heryerine giderim sazan için,
    arkadaşım sazan için en ideal takımı anlatayım sana, sazanda kullanacağın takımda iki unsur çok önemlidir, bunun birincisi kullandığın kamıştır, en ideal kamış 3,90cm dir, benim tercihim 3 parça dam sumo royal master carp 3, seninki ne olur bilmem, ama kamış ne çok sert nede çok gevşek olmalı, bir noktaya kadar bükülmeli daha fazla bükülmemeli ve yüksüklerin mesafeleri sık olmalıdır, çünki iri bir sazana ancak kuvvetli bir kamışla yön verebilirsiniz, sazanda kafa kesme diye tabir ettiğimiz balık yöndermesi çok önemlidir, kafa kesme yapmanız için kamışınız kesinlikle sağlam olmalı, ikinci önemli unsurda misinadır, misinanın kalınlığı 0.31mm ile 0.40mm arasında olmalı, markaya çok takılmayın misanayı çeşitli testlerden geçirin ve sağlamlığını kontrol edin, testleri geçen bir misina sizi asla avda hüsrana uğratmayacaktır, makinaya gelince, öyle dünyalar dolusu para vermenize gerek yok alacağınız makina orta halli bi makina olsun yeter, makinada en çok özen göstereceğiniz şeyse avansıdır, avansı iyi olan bir makina seçmeniz yeterli olacaktır, sazan avında makinaya kuvvet uygulanmaz, bazı arkadaşlar derki işte hiç durmadan saracaksın yok efendim makina motor gibi olmalı falan, ben daha makinaya kuvvet uygulayarak 15kg bi sazan çeken babayiğit görmedim değil 15 kg.
    5kg bile çeken olamaz. dediğim gibi önce kamışın iyi olsun sonra misina, orta hallide bi makina aldınmı takımın hazırdır, gerisi senin ustalığına kalmış rastgele