Merhabalar, Sazan avı için nasıl bir hamur karışımı önerirsiniz...özellikle yemin su içerisinde uzun süre dağılmadan kalmasını istiyorum şimdiden teşekkürler..
Merhaba Erkan Sana yeni öğrendiğim bir karışımı anlatayım.Eğitim görmek için gittiğim Bolu / Gerede'den yeniçağa gölüne av yapmaya gitmiştim.Bölgenin yabancısı olduğu için şansımı mısırı ile denedim ancak sonuc alamadım.Civardaki tutan kişiler 1kg lik yoğurt kovaların içine yaklaşık kovanın 4/1 i kadar civciv yemi biraz un ve bir paket nişasta koyarak az bir suyla hamur haline getiriyorlardı.Birde 2 adet yumurta atıyorlardı hamurun sıkı durmasını sağlıyormuş.Malzemeleri iyice harc yaptıktan sonra güzel bi hamur cıkıyordu.Daha sonra yaylı takıma sararak atıyorlardı.Bu yöntemle güzel balıklar yakalayanları gördüm.Henüz denemeye vaktim olmadı ama bende bu haftasonu gidip deneme yapcağım.Sende bir denesen faydasını görürsün belki.Hamur hem sıkı oluyor dağılmıyor , hemde iyi sonuc veriyor.Umarım yardımcı olabilmişimdir Buda yaylı takım Yaya ister hamurunu sar ister sarma hamuru kancalara tak o senin kararın.Ayrıyetten yaylı takımdan sonra kısa bir köstek daha koyup onada farklı bir yem takarsan hem balık tutma sansın artar hemde balığın hangi yiyeceği tercih ettiğini neye alışkın oldugunu anlarsın Hadi Rastgele
Teşekkür ederim arkadaşım. bende ilk avımda sadece hamur kullanmıştım.2 tane balık almıştım.ama küçük oldukları için geri saldım.(2.5 litre pet şişe boyunda biri,diğeri daha küçük)sonra bir kaç defa daha gittiğimde sanki herşey tersine gitti hiç yakalayamadan geldim.sorunu aramaya başladık.kamış,iğne değişimi yaptık.şimdi surf kamış alıcam.yakınlarda hep küçük balıklar var.uzaklarda deniycem bakalım..yem olarak sanırım senin bahsettiğin yemi birinde görmüştüm.içeriğini sormayı unutmuşum. ama vanilya kokusu ve sarı küçük şeyler vardı mısır gibi sanırım civciv yemi o oluyor.balıkcı abim onu kullanıyordu bende bu defa uzak atışlarla kullanıcam bakalım sonuç ne olcak Bu yaylı takıma maksium kaç iğne takmamız gerekiyor bu kadar iğne yasak felan diil dimi ?
Tam olarak bilmiyorum ama 4 iğne takabiliyorduk sanırım en fazla.3 tane yayda bırakırsın.Bir tanede yaydan sonra ek misinana takarsın.Bu arada yaylı takımda kursun takmanada gerek kalmıyor.Hamurunu yaya sarınca epey bi ağır oluyor.Atarken dikkat et.Ana misinan 0.40 aşağısıysa kopabiliyor.Yavaşça at zaten yeterince uzağa gidiyor.
Bu link sanırım istediğin cevabı bir nebzede olsa verir diye düşünüyorum. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=42874
arkadaşlar örnek resimdeki yaylı takıma en fazla 3 iğne takabilirisniz. normalde 6 idi ama sirkü gereği 3 e düşürdük. iğne az olduğu için ben 3 iğneyede mısır takıp hamura batırıyorum. hamur yemleme işi görmüş oluyor. rastgele